0

موثرترین عرقیات گیاهی برای کاهش قند خون چیستند؟

عرقیات گیاهی

انسان‌ها در زندگی با بیماری‌های مختلفی روبرو می‌شوند و یکی از این بیماری‌ها دیابت یا قند خون است. افراد مبتلا به این بیماری می‌توانند به همراه داروهای شیمیایی، از عرقیات گیاهی پایین آورنده قند خون نیز برای درمان استفاده کنند. مصرف عرقیات گیاهی منجر به فعال‌سازی هورمون‌های مفید در بدن شده و به همچنین در درمان بیماری‌هایی که درگیر آن‌ها هستیم، به ما کمک می‌کند. امروزه برخی بیماری‌ها مانند دیابت یا قند خون شیوع یافته‌اند و روش‌های متعددی برای درمان آن‌ها وجود دارد.

در حال حاضر، انواع مختلفی از عرقیات گیاهی پایین آورنده قند خون وجود دارند که می‌توان از آن‌ها برای درمان این بیماری استفاده کرد. به عنوان مثال، یکی از عرقیات معروف، گلاب است که دارای طعم و عطر بسیار خوبی است. در واقع، این گیاهان و عرقیات منجر به افزایش سطح انسولین در بدن می‌شوند و باعث می‌شوند قند در کبد ذخیره شود و بروز بیماری قند خون یا دیابت را جلوگیری کنند.

قند خون یا قند خونی چیست؟

گلوکز یکی از اجزای مهم خون است؛ زمانی که سطح قند خون از محدوده معمول خارج شود، مشکلاتی در بدن به وجود می‌آید. هنگامی که ما غذا می‌خوریم، قند یا گلوکز موجود در غذا وارد بدن ما می‌شود و با هضم کربوهیدرات، بدن آنها را به شکل قندی تبدیل می‌کند که به خون می‌پیوندند. در صورتی که سطح قند خون بیشتر از حد معمول باشد و بدن نتواند آن را جذب کند، بخشی از آن به صورت ذخیره در بدن باقی می‌ماند و در صورت نیاز در آینده مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ قند خون منبع انرژی در بدن انسان است.

در طول روز، سطح قند خون در بدن انسان ثابت نیست و به طور مداوم تغییر می‌کند. هنگامی که ما غذا می‌خوریم، سطح قند خون ما افزایش می‌یابد و پس از حدود یک ساعت به حالت قبلی خود برمی‌گردد و کاهش می‌یابد. باید آن را در حالت طبیعی خود حفظ کنیم؛ در غیر این صورت، اگر سطح قند خون بالا برود، ممکن است منجر به بروز بیماری‌هایی مانند مشکلات قلبی و عروقی و یا دیابت شود.

در ادامه به مهمترین عرقیاتی که قادر به کاهش قند خون هستند، اشاره می‌کنیم. با این حال، اگر سابقه افت قند خون داشته‌اید، توصیه می‌شود در استفاده از این گیاهان، دقت لازم را به خرج دهید و به افراد متخصص در این زمینه مشورت کنید.

۱. عرق دارچین: یکی از بهترین عرقیات پایین آورنده قند خون

گیاه دارچین یکی از گیاهانی است که برای درمان این بیماری بسیار مؤثر است و طبع گرمی دارد. با تحقیقات و مطالعاتی که انجام شده، ثابت شده است که دارچین قادر است سطح قند خون و چربی خون را کاهش داده و باعث تولید انسولین در بدن می‌شود. در دارچین، ماده‌ای به نام کومارین وجود دارد که باعث می‌شود سطح قند خون در بدن به حداقل ممکن برسد. می‌توانیم از دارچین، عرق آن را استخراج کرده یا به صورت پودر آن را مصرف کنیم. عرق دارچین یکی از عرقیاتی است که برای درمان قند خون استفاده می‌شود.

این مقاله از دست ندید!  بررسی رفتار و سبک زندگی مصرف کننده در تمامی جوامع بشری

۲. عرق شوید: جزو بهترین عرقیات پایین آورنده قند خون

یکی دیگر از عرقیاتی که توانمند به پایین آوردن قند خون می‌باشد، عرق شوید است. این عرق باعث کاهش سطح چربی خون یا تری‌گلیسیرید که با قند خون در ارتباط است، می‌شود. عرق شوید اصلاح چربی خون را بیشتر هدف قرار می‌دهد، اما مصرف آن باعث تحریک و ترشح انسولین در بدن می‌شود و در نتیجه، تنظیم قند خون را تسهیل می‌کند. با مصرف عرق شوید، شما می‌توانید به تحریک ترشح انسولین در بدن خود کمک کنید و سطح قند خون موجود در بدن را به حدودی تنظیم نمایید.

۳. عرق زیره

تحقیقات و مطالعاتی که درباره گیاه زیره صورت گرفته است، نشان می‌دهند که عرق زیره تأثیر قابل توجهی در کنترل دیابت، قند خون و همچنین هموگلوبین A1C دارد. افرادی که به بیماری دیابت یا قند خون مبتلا هستند، با استفاده از عرقیات پایین آورنده قند خون مانند عرق زیره، قادرند کلسترول خون بدن خود را کاهش دهند. با این حال، به این نکته توجه کنید که مصرف زیاد زیره منجر به کاهش شدید قند خون می‌شود؛ بنابراین، از مصرف زیاد عرق زیره یا حتی خود زیره خودداری کنید.

۴. عرق زنجبیل

یکی از عرقیاتی که اثرات ضد دیابتی را داراست، عرق زنجبیل می‌باشد. مطالعات نشان می‌دهند که این عرق دارای خواص کاهش دهنده قند خون ناشتا، هموگلوبین A1C، چربی خون و وزن است. مصرف این عرق به علت داشتن خاصیت ضدالتهابی، به کنترل بیماری‌هایی که دارای التهاب هستند، مانند دیابت کمک می‌کند.

5. عرق آلوئه ورا

یکی از محصولاتی که در صنعت و مصارف سنتی استفاده‌های متعددی دارد، آلوئه ورا است که به صورت های مختلف در دسترس است. با مصرف عرق آلوئه ورا، می‌توانید به دفع قند خون اضافی در بدن کمک کرده و درمان گیاهی برای کنترل قند خون بالا داشته باشید. مصرف آلوئه ورا به صورت ناشتا توصیه می‌شود و می‌تواند منجر به کاهش سریع قند خون شما شود.

6. عرق بوقناق

یکی از گیاهان بسیار مفید در طب سنتی، بوقناق است که به نام دیگر باباخازن شناخته می‌شود. گل این گیاه دارای رنگ‌های بنفش و آبی است و می‌تواند خواص فراوانی در پیشگیری و درمان بیماری‌ها داشته باشد. به علاوه، مصرف بوقناق می‌تواند به تمیز کردن کلیه و کبد کمک کند و افرادی که فشار خون بالایی دارند، می‌توانند از این گیاه برای کاهش فشار خون استفاده کنند.

این مقاله از دست ندید!  تیپ شخصیتی

مصرف بوقناق به عنوان درمان گیاهی برای کنترل قند خون بسیار توصیه می‌شود، زیرا این گیاه تأثیر شگفت‌انگیزی در کاهش قند خون دارد. عرق بوقناق یا دمنوش آن دو روشی هستند که می‌توانید از آن‌ها برای مصرف بوقناق استفاده کنید، اما راحت‌ترین روش مصرف، مصرف عرق بوقناق است.

افرادی که دیابت دارند و سطح قند خونشان بالای ۲۰۰ است، توصیه می‌شود هر ۴ ساعت مقدار مشخصی از این گیاه را مصرف کنند. بوقناق با تحریک ترشح انسولین از لوزالمعده، به تجزیه قند خون و در نتیجه کاهش آن در بدن بیماران دیابتی کمک می‌کند.

7.عرق بابا آدم

گیاه بابا آدم یک گیاه علفی حیرت‌انگیز است که علاوه بر استفاده‌های طب سنتی، در طب نوین نیز کاربردهای فراوانی دارد. بابا آدم با نام‌های دیگری مانند باردان و فیلگوش نیز شناخته می‌شود و ظاهری سفت و خشن دارد و برگ‌هایش به رنگ بنفش هستند. این گیاه کاربردهایی مانند درمان کچلی، تنظیم قند خون، تسکین درد، درمان رماتیسم و غیره دارد، اما مهمترین دلیلی که در اینجا به آن اشاره کردیم، کاربرد آن در درمان دیابت است.

مصرف روزانه این گیاه در وعده‌های سه وعده باعث می‌شود مقدار قابل توجهی از قند خون موجود در بدن بیماران دیابت کاهش یابد. همچنین افرادی که در دوران دیابت دچار شهوت شیرینی هستند، می‌توانند با مصرف این گیاه به صورت ناشتا، این شهوت را در طول روز کاهش دهند. مصرف این گیاه می‌تواند به صورت عرق بابا آدم یا دمکرده برگ آن انجام شود.

8. عرق برگ گردو

جالب است بدانید که علاوه بر خواصی که برای مغز گردو ذکر می‌شود، برگ گردو نیز در طب سنتی کاربرد دارد و می‌توان از خواص آن برای پیشگیری و درمان برخی از بیماری‌ها مانند دیابت بهره برد. مصرف عرق برگ گردو یا جوشانده آن می‌تواند مفید باشد.

عرق برگ گردو می‌تواند به جذب گلوکز در بدن کمک کند و از طریق این روش باعث کاهش قند خون در بدن و درمان گیاهی دیابت شود. با این حال، باید در مصرف این عرق به احتیاط عمل شود تا به کبد آسیب نرساند.

9. عرق رزماری

رزماری یکی دیگر از گیاهانی است که می‌تواند در مبارزه با بیماری دیابت به ما کمک کند و مصرف آن به صورت عرقیات یا دمنوش توصیه می‌شود. این گیاه دارای خواص آرامبخش قوی است و می‌تواند به کاهش قند خون در بدن کمک کند. اگر قصد مصرف عرق رزماری برای دیابت را دارید، توصیه می‌شود روزانه بیش از سه وعده آن را مصرف نمایید.

10. عرق گزنه

گزنه یک گیاه علفی است که ساقه‌های منشعب و برگ‌های سبز رنگ و سوزنی شکل دارد. از اجزای مختلف این گیاه می‌توان برای خواص درمانی استفاده کرد، اما یکی از کاربردهای آن در پزشکی نوین استفاده در تولید داروهای ضد دیابت است، به دلیل خاصیت ضدقند خونی که دارد.

این مقاله از دست ندید!  موثرترین راههای مراقبت روزانه از پوست پا

مصرف محدود عرق گزنه می‌تواند به بیماران دیابتی کمک کند تا سطح قند خون در بدنشان به طور قابل توجهی کاهش یابد. گزلین موجود در عرق گزنه می‌تواند به وارد شدن گلوکز به سلول‌ها از طریق انسولین کمک کند.

11. عرق کاسنی: یکی از قوی‌ترین عرقیات کنترل کننده قند خون

کاسنی یکی از گیاهانی است که با استفاده از عرق و ریشه آن می‌توان بیماری قند خون را درمان کرد. در گیاه کاسنی، یک نوع ماده به نام اینولین وجود دارد که به طور غیرمستقیم باعث تحریک تولید هورمون‌های کنترل کننده قند خون مانند انسولین می‌شود. این هورمون‌ها برای پیشگیری از بیماری قند خون و دیابت استفاده می‌شوند. همچنین مصرف عرق کاسنی، باعث افزایش جذب گلوکز از خون می‌شود که این اتفاق باعث کنترل قند خون در بدن می‌شود.

12. عرق سیر

سیر یکی از گیاهان شگفت‌انگیز است که در تمام فرهنگ‌ها توجه ویژه‌ای به آن شده است. درمان دیابت با استفاده از سیر، یکی از روش‌های درمانی مؤثر است که می‌تواند منجر به کاهش قند خون در افراد گردد.

13. عرق شنبلیله

شنبلیله یکی از گیاهانی است که دارای تعداد زیادی خواص است. خواص هیپوگلیسمیک آن نقش اساسی در بهبود تحمل گلوکز و کاهش سطح قند خون دارد. همچنین، فیبر موجود در شنبلیله باعث کاهش جذب کربوهیدرات و قند می‌شود.

روش مصرف عرقیات کاهنده قند خون

برای توضیح نحوه مصرف عرقیات کاهنده قند خون، باید بدانیم که این عرقیات برای کدام اعضای بدن مورد استفاده قرار می‌گیرند. به علت اینکه مصرف این عرقیات برای بهبود کارکرد کبد است که یکی از وظایف آن ذخیره قند اضافی در بدن است، بهترین زمان برای تأثیر بیشتر بر روی کبد زمانی است که معده خالی است. به این ترتیب، صبح ناشتا و یا دو تا سه ساعت پس از وعده غذایی زمان مناسبی برای مصرف این عرقیات می‌باشد. البته، زمان مصرف دقیق این عرقیات در کاتالوگ نحوه مصرف آنها ذکر شده است که می‌توانید به آن مراجعه کنید.

در این مقاله، به برخی از مهمترین عرقیات کاهنده قند خون به همراه روش مصرف آنها اشاره شده است.

به همین توجه، برای افرادی که نگران ابتلا به دیابت هستند، مناسب است از این گیاهان برای پیشگیری استفاده نمایند.

به یاد داشته باشید که استفاده بی‌رویه از عرقیات برای پیشگیری از دیابت ممکن است مضر باشد و نباید در مصرف آنها بیش از حد اغراق کرد.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *