کاشت مو یکی از ایمن ترین و موثرترین روش هایی است که به افرادی که از ریزش مو یا خالی شدن موهای خود ناراضی هستند، پیشنهاد می شود، روشی که رعایت مراقبت های بعد از آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردارد است و تضمینی است برای موفق آمیز بودن نتایج. به همین خاطر ممکن است سوالات و نگرانی های مختلفی پیش بیاید و از آن جایی که خیلی از افراد دوست ندارند جای جراحی دیده شود، ترجیح می دهند از کلاه استفاده کنند. اما آیا بعد از جراحی می توان از کلاه استفاده کرد؟ پس در ادامه همراه ما باشید تا به بررسی باید و نبایدهای استفاده از کلاه بعد از کاشت مو بپردازیم.
استفاده از کلاه بعد از کاشت مو
کاشت مو، روش جراحی است که با برداشت و پیوند فولیکول های مو از نواحی متراکم سر به نواحی خالی سر همراه است و قطعا از آن جایی که با برش و بخیه همراه است، دوره نقاهتی را به همراه دارد که مستلزم این است که فرد یک سری نکات و مراقبت ها را رعایت کند تا علاوه بر پیشگیری از عوارض کاشت مو، نتایج ایده آل تری را شاهد باشیم. کلاه گذاشتن و نحوه استفاده از کلاه، از جمله این مراقبت هاست و معمولا این سوالات در ذهن افراد ایجاد می شود که از چه نوع کلاهی می توان استفاده کرد؟ آیا استفاده از کلاه بعد از جراحی مجاز است؟
در واقع، می توان بعد از کاشت مو از کلاه استفاده کرد اما شرایطی از قبیل ناحیه و روش کاشت مو و روند ترمیم و بهبود گرافت ها نیز باید در نظر گرفته شود، به همین خاطر، حتما در خصوص جنس و نوع کلاه و این که چه مدت بعد از جراحی می توانید از کلاه استفاده کنید، حتما با پزشک مشورت داشته باشید. اما در کل، کلاهی را انتخاب کنید که سایز آن قابل تغییر است تا بتوانید آن را در حالتی گشادتر از سرتان قرار دهید تا فشار و آسیبی به فولیکول ها وارد نشود. در واقع، تمامی مراقبت های بعد از کاشت مو به این خاطر است که سلامت فولیکول ها حفظ شود.
آیا استفاده از هدبند و کلاه بعد از کاشت مو مجاز است؟
بسیاری از افرادی که کاشت مو انجام می دهند، نگران ظاهر خود هستند و سعی در پنهان کردن جای بخیه خود دارند و احساس راحتی با ورم و التهاب ایجاد شده ندارند و استفاده از کلاه را بهترین گزینه می دانند. اما این سوال پیش می آید که آیا کلاه گذاشتن بعد از کاشت مو مجاز است؟ افرادی که تحت جراحی کاشت مو قرار می گیرند، باید این نکته را در نظر داشته باشند که حداقل ده روز زمان می برد تا فولیکول ها در جای خود ثابت شوند و در این بازه زمانی، تنها از طریق دلمه ها و پوسته های تشکیل شده در ناحیه پیوند نگه داشته می شوند. از این رو، استفاده از کلاه در این مدت می تواند بر نتایج جراحی تاثیر منفی بگذارد.
اما گاها پیش می آید که مواردی مانند پوسته یا جوش که عوارض طبیعی کاشت مو هستند، در حدی است که فرد از حضور در اجتماع خجالت می کشد و تمایل دارد از کلاه استفاده کند و اگر پزشک اجازه این کار را بدهد، بلامانع خواهد بود. توجه داشته باشید که شما باید از کلاه مناسب استفاده کنید و نحوه گذاشتن کلاه نیز باید به گونه ای باشد که هیچگونه آسیب و فشاری به فولیکول ها وارد نشود.
دلایل کلاه گذاشتن بعد از کاشت مو
بعد از کاشت مو، پوست سر ملتهب است و فولیکول ها نسبت به کوچک ترین ضربه و فشاری حساس هستند و آسیب می بینند. از آن جایی که از جمله مراقبت های بعد از جراحی مربوط می شود به محافظت از فولیکول ها در برابر نور خورشید و آلودگی، استفاده از کلاه می تواند یکی از روش های محافطتی از فولیکول ها و گرافت ها باشد. از جمله دلایل استفاده از کلاه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- محافظت در برابر نور خورشید. حرارت ناشی از تابش مستقیم نور خورشید می تواند منجر به بروز التهاب و سوختگی پوست سر شود و از آن جایی که پوست سر تا چند روز بی حس شود، ممکن است شما در همان لحظه متوجه سوختگی نشوید و به گرافت ها آسیب وارد شود. در کل، توصیه می شود تا چند روز اول جراحی تا حد امکان در محیط های بیرون و زیر نور خورشید قرار نگیرید، اما استفاده از کلاه می تواند جلوی بروز این آسیب را بگیرد.
- محافظت در برابر باد و باران. از آن جایی که تا چند روز بعد از جراحی، فولیکول ها به هیچ عنوان نباید خیس شوند، خیس شدن زیر باران نیز همانند نور خورشید می تواند عوارض منفی بر روی گرافت ها بگذارد و اگر باد و باران شدید باشد، احتمال جابجایی یا کنده شدن فولیکول ها نیز بیشتر خواهد بود. اگر احساس کردید شرایط جوی نامساعد است، از رفتن به بیرون خودداری کنید، اما اگر مجبور بودید کلاه را فراموش نکنید.
- محافظت در برابر آلودگی و گرد و خاک. توجه داشته باشید که آلودگی فولیکول ها و پوست سر می تواند منحر به بروز عفونت سر بعد از کاشت مو و از بین رفتن نتایج جراحی شود و از آن جایی که تا سه روز بعد از جراحی، امکان شستشوی موها وجود ندارد، پوست سر باید کاملا تمیز و به دور از هر گونه آلودگی و گرد و خاکی نگه داشته شود که کلاه گذاشتن می تواند گزینه خوبی باشد.
نحوه صحیح کلاه گذاشتن بعد از کاشت مو
مهم ترین نکته، نحوه کلاه گذاشتن بعد از کاشت مو است، چرا که اگر این کار اصولی انجام نشود، نه تنها آسیبی به گرافت ها وارد نمی شود، بلکه از آن ها محافظت نیز خواهد شد. با این حال، توصیه می شود هنگام استفاده از کلاه، اصول زیر را حتما در نظر داشته باشید:
- حتما کلاهی که استفاده می کنید، کمی گشاد و شل باشد تا برخورد مستقیم با گرافت ها ایجاد نشود و فشاری به پوست سر و فولیکول ها وارد نگردد.
- کلاه را با دو دست و به آرامی روی سر بگذارید و بردارید و برای این کار عجله ای نداشته باشید تا کمترین میزان تماس و ساییدگی با فولیکول ها ایجاد شود.
- هنگام برداشتن کلاه، حتما آن را به صورت عمودی و به آرامی بردارید.
مراقبت های مهم هنگام استفاده از کلاه
علاوه بر این که نحوه گذاشتن و برداشتن کلاه بعد از جراحی مهم است، یک سری مراقبت ها و نکات را نیز باید در نظر داشته باشید. مواردی از قیبل:
- به جنس کلاه توجه داشته باشید و این نکته را در نظر بگیرید که کلاه هایی که از جنس پنبه هستند، می توانند به فولیکول ها بچسبند و باعث کنده شدن آن ها شوند. توصیه می شود در خصوص انتخاب نوع و جنس کلاه حتما با پزشک مشورت کنید.
- مطمئن شوید که کلاه کاملا تمیز و به دور از هر گونه آلودگی باشد، به همین خاطر کلاه را مرتب بشویید.
- از استفاده طولانی مدت از کلاه باید خودداری شود، چرا که کلاه می تواند باعث تعریق شود و جلوی رسیدن هوا به فولیکول ها را بگیرد.
- به هیچ عنوان از کلاه موتور سیکلت نباید استفاده شود، چرا که این کلاه ها سنگین هستند و فشار زیادری را به سر و گرافت ها وارد می کنند.
نظرات کاربران