در سال های اخیر با استفاده از انواع متریال های درمانی تولید شده، جوان سازی پوست به راحتی انجام می گیرد. تزریق ژل و فیلتر یکی از روش های محبوب برای جوان سازی می باشد. امروزه با افزايش محبوبیت لب های برجسته در بین بانوان، برجسته سازی لب با استفاده از ژل های مختلف انجام می گیرد. تزریق ژل های مختلف با برندهای گوناگون برای این کار توسط کلینیک های زیبایی مورد انجام قرار می گیرد. با توجه به فرم دهی مناسب لب توسط ژل، عوارض مختلف آن نیز مورد مشاهده قرار گرفته است. اعطای زیبایی به چهره فردی در کنار معایب این کار، باید مورد توجه قرار بگیرد. مزایا و معایب تزریق ژل لب مانند سایر اقدامات زیبایی، می تواند امری بحث برانگیز باشد. در این مطلب از عوارض ژل لب و نوع تزریق آن پرده برخواهیم داشت تا اطلاعات لازم به افرادی که خواهان انجام تزریق ژل لب می باشند، ارائه گردد.
ژل لب
امروزه برندهای مختلف، تولید ژل لب را با توجه به نقد و بررسی متریال های گوناگون به انجام می رسانند. در سال های گذشته با مشاهده عوارض مختلف ژل لب های تولید شده، تولید کنندگان ژل و فیلر، سعی دارند متریال های این محصول را از نوع ضد حساسیت به تولید برسانند تا میزان عوارض را به نسبت زیادی کاهش دهند. استفاده از هیالورونیک اسید در متریال ژل و فیلر لب، تا حد زیادی از عوارض جدی تزریق ژل می کاهد. متریال درجه یک ژل، می تواند همخوانی خوبی با بافت گوشتی و پوستی بدن داشته باشد و از ایجاد عفونت و پس زدگی جلوگیری نماید.
امروزه علاوه بر برجسته سازی لب، تزریق ژل لب را برای کاهش چین و چروک دور لب نیز انجام می دهند. لذا هیالورونیک اسید و متریال های مفید ژل لب، می تواند بهترین نتیجه را در این امر داشته باشند. اما عوارض تزریق ژل لب نیز کماکان دارای میزان بالایی است. دلایل مختلفی برای بروز عوارض تزریق لب وجود دارد که اطلاع از آن ها به صورت جامع و کامل، از ضروریات قبل از اقدام به تزریق ژل می باشد.
عوارض ژل لب
ژل لب ترجیحا در دو دسته، عوارض مختلفی را به نمایش می گذارد. در نوع اول، کیفیت نامناسب ژل و در نوع دوم کیفیت پایین تزریق مورد توجه قرار می گیرد.
در نوع اول، متریال نامناسب ژل، تاریخ گذشته بودن و مواردی از این قبیل، صدمات جبران ناپذیری را برای فرد تزریق کننده به همراه دارد. عفونت، حرکت ژل در داخل بافت لب، سنگینی ژل و ایجاد سفتی بیش از حد لب و همچنین تورم ناهنجار از عوارض رایج ژل مصرفی با کیفیت نامناسب می باشد. ژل با کیفیت پایین، توسط بافت داخلی لب جذب نشده و توسط سیستم دفاعی بدن به عنوان یک عامل بیرونی شناخته می شود. با این حال، عفونت و چرک در گسترده پوستی لب، به وجود می آید. در صورتی که فرد تزریق کننده دارای سیستم دفاعی پایینی باشد، درمان عفونت و زخم به وجود آمده، طولانی گشته و می تواند جای زخم را برای فرد به صورت واضحی به یادگار بگذارد. سیاه شدن لب و تورم بیش از حد آن، عوارض قابل مشاهده عفونت می باشد اما تب، درد صورت و فک و همچنین عدم توانایی برای خوردن و آشامیدن می تواند برای فرد مذکور مهلک باشد.
ایجاد بافت های سفت بعد از تزریق ژل لب می تواند به صورت همیشگی اعمال شود. لذا بافت سفت در قسمتی از لب که بعد از تزریق ژل لب پدید می آید و پس از گذشت دوران بهبود نیز رفع نمی شود، می تواند براساس کیفیت نامرغوب متریال ژلی باشد. از این رو ژل موردنظر به بافت لب آسیب رسانده و مرگ بافتی را سبب ساز می شود. تغییر شکل بصری قسمتی از لب، به صورت غیر قابل جبرانی ماندگار خواهد شد که همانند عکس عوارض تزریق ژل لب مذکور، می تواند زیبایی فرد را به مخاطره بیاندازد.
عوارض ژل لب
بعضا وجود پارافين و یا سیلیکون در متریال داخلی ژل می تواند منجر به حساسیت پوستی گردد. خشکی زیاد پوست لب بعد از تزریق ژل، از موارد مرتبط با کیفیت متریال ژلی می باشد. ژل دارای هیالورونیک اسید می تواند با خاصیت رطوبت رسانی بالایی که دارا است، در نرم و مرطوب نگه داشتن لب های متورم ناشی از تزریق کمک کند. اما در متریال ژلی فاقد هیالورونیک اسید، خشکی و خونریزی برای لب های تزریق شده به وجود خواهد آمد.
تزریق حجم زیادی از ژل به صورت یکباره، می تواند پوست و بافت گوشتی لب را تحریک نماید. لذا ورود حجم بالایی از ژل به لب، تورم شدید و بعضا پارگی پوست لب را منجر می شود. این موارد می تواند یک یا دو روز بعد از تزریق ژل به تحقق بپیوندد. بنابراین در صورت تزریق اولیه و برای جلوگیری از عوارض یادشده، باید انتخاب حجم کمتری برای جذب مناسب ژل توسط بافت لب صورت بگیرد و پس از گذشت مدت زمان تعیین شده توسط پزشک، شارژ مجدد آن انجام بگیرد.
قصور پزشکی
قصور پزشکی و عدم تزریق مناسب ژل به بافت بالایی و پایینی لب، می تواند عوارض بسیار بدی را داشته باشد. تزریق حجم نامناسب و عدم انتخاب زاویه درست سوزن و بافت لب، می تواند جزو قصورات پزشکی رایج باشد. با این حال بهتر است برای تزریق ژل لب، پزشک متخصص را به جای پرسنل های کلینیک زیبایی انتخاب کرد تا از تزریق اصولی ژل، اطمینان لازم را به دست آورد.
ترجیحا متحرک بودن لب به جهت سخن گفتن و غذا خوردن، جزو اندام های حساس بدن برای تزریق ژل محسوب می شود. با این حال بهره مندی از علم پزشکی جهت ترزیق ژل، از اقدامات مهم و اولیه می باشد. در صورتی که زاویه مناسب برای ورود ژل به بافت لب انتخاب نشود، تحرک ژل در داخل بافت لب انجام خواهد گرفت که ناهمواری بافت گوشتی لب و عدم تقارن در لب بالایی و پایینی، زیبایی فرد را تحت تاثیر قرار خواهد داد. بعضا برای خروج ژل نامناسب نیز اقدامات موردنظر جوابگو نبوده و باید مدت زمان شش ماه تا یکسال برای جذب متریال ژل مذکور بگذرد تا شکل طبیعی لب به حالت اولیه برگردد.
عوارض ژل لب
عوارض زودگذر تزریق لب
بعد از انجام تزریق ژل لب، قطعا عوارضی مورد مشاهده قرار می گیرد که می تواند در زمان کمتری نیز از بین برود. این موارد به عنوان عوارض کوتاه مدت و طبیعی تزریق ژل شناخته می شوند که برای تمامی افراد تزریق کننده محقق خواهند شد.
کبودی، تورم، درد ملایم و سفتی لب جزو عوارض زودگذر می باشند. با این حال برای رفع این حالت، بايد از کمپرس آب سرد استفاده کرد و حرارت و دمای زیادی متوجه لب نشود چرا که ممکن است در جذب ژل مذکور توسط بافت گوشتی، تاثیر نامناسبی داشته باشد.
برخی از افراد با داشتن سوالاتی پیرامون انجام اقداماتی بعد از تزریق ژل لب، دچار تردید در انجام این کار می شوند. سوال “بعد تزریق ژل لب میشه لب گرفت؟ ” از رایج ترین سوالات مذکور می باشد. سفتی لب بعد از تزریق ژل، چند روز به طول می انجامد لذا درد ناشی از این امر، می تواند برای فرد قابل حس باشد. بالطبع پزشک مربوطه، بوسیدن و یا اعمال فشار روی لب را برای دو هفته اول بعد از تزریق توصیه نمی کند. جابجایی ژل تزریق شده از طریق بوسیدن، امکان پذیر نمی باشد، اما اعمال درد و افزایش تورم بعد از بوسیدن لب، می تواند از صدمات وارده به لب درنظر گرفته شود. افزایش فشار خون و انجام ورزش های سنگین و هوازی نیز باید به مدت دو هفته به تاخیر بیانجامد تا عوارض مربوطه در مدت زمان کوتاه تری از بین بروند.
عوارض ژل لب رووفیل، کمترین میزان را نسبت به عوارض ژل های دیگر دارد. اصلی ترین عنصر به کار رفته در ژل لب رووفیل، عنصر هیالورونیک اسید می باشد که جذب حداکثری را دارا می باشد. اما عدم تزریق نامناسب نیز می تواند بروز عوارض یادشده را محقق نماید.
عوارض ژل لب
ژل لب روسی
ژل لب مدل روسی دارای روش ویژه ای از تزریق می باشد که ارتباطی به نوع ژل مصرفی ندارد. در این تزریق، لب بالایی مورد تزریق ژل و فیلتر قرار می گیرد. ایجاد انحنای v شکل در بالای لب و برجسته سازی آن، مورد توجه قرار می گیرد. لذا انتخاب زاویه درست برای تزریق و حجم موردنیاز برای تزریق باتوجه به حجم طبیعی لب فرد، از اهمیت بسیاری برخوردار است. در صورت قصور پزشکی در هنگام تزریق و یا کیفیت نامناسب ژل، عوارض تزریق ژل معطوف به لب بالایی خواهد بود. عوارض ژل لب روسی، با توجه به حساس بودن لب بالایی، صدمات جبران ناپذیری را ارائه می کند. تورم وحشتناک و درد زیاد به سبب قرار گرفتن لب بالایی در مثلث حساس صورت، اتفاق می افتد. همچنین غددهای فعال برای تبخال نیز ایجاد تبخال شدید را بعد از تزریق ژل محتمل می سازد. ترجیحا در صورت احساس کردن درد مرتبط با فعال شدن تبخال، باید بعد از اتمام دوره بهبود آن، تزریق ژل به انجام برسد.
توجه به برند ژل و یا فیلر، تاریخ تولید و انقضای آن، تخصص و تجربه پزشک و همچنین اطمینان از عدم حساسیت به متریال ژل مذکور، از اقدامات مهم قبل از تزریق ژل می باشد که باید توسط فرد متقاضی به طور دقیق بررسی و پیگیری گردد تا از ایجاد عوارض جانبی بیشتر جلوگیری گردد.
نظرات کاربران