0

علت درد در هنگام نفس عمیق کشیدن

نفس عمیق کشیدن

برخی مواقع افراد هنگام نفس عمیق کشیدن در برخی قسمت‌های بدن مانند کمر، کتف و… احساس درد می‌کنند؛ احساس درد هنگام نفس عمیق کشیدن در این قسمت‌های بدن، می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که باید با توجه به سایر علائمی که فرد دارد علت اصلی این مشکل را پیدا کرد.

ما در این مقاله تصمیم داریم که در مورد علت اینکه چرا افراد موقع نفس کشیدن در قسمت‌هایی از بدن مانند معده، پشت کتف، پهلو و… احساس درد می‌کنند صحبت کنیم پس تا آخر این مقاله همراه ما بمانید.

نفس عمیق کشیدن

درد پشت کتف راست هنگام نفس کشیدن

درد پشت کتف راست هنگام نفس کشیدن ناشی از عوامل مختلفی است و این درد ممکن است نشان‌دهنده یک بیماری جدی باشد که باید در اولین فرصت با بررسی سایر علائم، علت اصلی این درد را تشخیص داد.

دلایلی که باعث درد پشت کتف در هنگام تنفس می‌شوند عبارتند از:

حمله قلبی

یکی از علائم حمله قلبی، درد پشت کتف هنگام تنفس است. از علائم دیگر حمله قلبی می‌توان به احساس درد در ناحیه قفسه سینه، سرگیجه، احساس درد در بازو یا شانه و تنگی نفس اشاره کرد؛ در صورتی که یک شخص هنگام تنفس علاوه بر اینکه در ناحیه پشت کتف احساس درد می‌کند دارای یکی دیگر از علائمی که گفته شد هست باید فورا با اورژانس تماس بگیرد زیرا ممکن است حمله قلبی یا همان سکته قلبی برای شخص رخ دهد.

کشیدگی عضلات

یکی دیگر از دلایل شایع درد پشت کتف هنگام نفس کشیدن، کشیدگی عضلات است؛ کشیدگی عضلات ممکن است به دلیل بلند کردن اجسام بسیار سنگین، انجام حرکات ورزشی غلط و… اتفاق بیفتد.

در این مواقع کافی است که فرد تا زمان خوب شدن استراحت کند و روزانه به مدت بیست دقیقه برروی قسمت فوقانی پشت کتف کمپرس یخ قرار دهد تا روند خوب شدن سریع‌تر اتفاق بیفتد؛ در صورتی که فرد هنگام نفس کشیدن درد خیلی زیادی را در پشت کتف احساس می‌کند، می‌تواند از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی برای کاهش درد استفاده کند.

شکستگی مهره

اگر شخصی دچار شکستگی مهره در قسمت ستون فقرات شود، ممکن است هنگام نفس کشیدن در ناحیه پشت کتف احساس درد کند؛ شکستگی مهره طی یک حادثه جدی مانند سقوط از ارتفاع، تصادف و… اتفاق می‌افتد.

کژپشتی یا اسکولیوز

از دلایل دیگر درد پشت کتف در هنگام تنفس، کژپشتی یا اسکولیوز است؛کژپشتی بیماری است که باعث انحنای جانبی ستون فقرات می‌شود و با توجه به این شرایط ممکن است فرد در هنگام تنفس، در پشت کتف احساس درد کند.

این مقاله از دست ندید!  دانستنی هایی درباره مجله تغذیه و سلامت

ناهمواری شانه‌ها و خم شدن بدن به یک طرف، از علائم دیگر کژپشتی است.

درد کمر

علت درد کمر هنگام نفس کشیدن

احساس درد در ناحیه کمر هنگام نفس کشیدن ‌ علت‌های مختلفی دارد که عبارتند از:

فتق دیسک
فتق دیسک یکی از علت‌های درد کمر هنگام نفس کشیدن است؛ هنگامی که یک فرد دچار فتق دیسک می‌شود اولین نقطه‌ای که درد فتق دیسک را در آنجا تجربه می‌کند ناحیه کمر است که اغلب فرد با کشیدن نفس عمیق، در ناحیه کمر احساس درد نسبتا شدیدی می‌کند.

از علائم دیگر فتق دیسک می‌توان به ضعف عضلانی، احساس درد و بی حسی در یک طرف بدن، احساس درد در بازوها یا پاها و احساس درد در هنگام ایستادن یا نشستن اشاره کرد.

خوب است بدانید بین هر مهره، یک دیسک لاستیکی وجود دارد که ضربه را به خود جذب می‌کند و فتق دیسک زمانی اتفاق می‌افتد که این دیسک مابین مهره پاره شود؛ پس اگر علت درد کمر هنگام نفس کشیدن فتق دیسک است باید فرد هرچه سریع‌تر به پزشک متخصص برای درمان و جلوگیری از آسیب‌های جدی عصبی مراجعه کند.

اضافه وزن
همه‌ی ما از مشکلاتی که اضافه وزن برای فرد ایجاد می‌کند اطلاع داریم؛ یکی از این مشکلات هم احساس درد هنگام تنفس در ناحیه کمر است.

فردی که دارای اضافه وزن است نمی‌تواند با دارو این مشکل را حل کند؛ باید برای رفع این مشکل و سایر مشکلات چاقی، وزن خود را کاهش دهد.

شکستگی مهره
شکستگی مهره در ناحیه کمر باعث می‌شود که فرد هنگام تنفس در قسمت کمر احساس درد کند؛ از علائم دیگر شکستگی مهره می‌توان به متورم و کبودن شدن محل آسیب‌دیده اشاره کرد و برای تشخیص و رفع این مشکل باید فرد به پزشک متخصص مراجعه کند.

درد بالای شکم هنگام نفس کشیدن

قبل از اینکه علت درد بالای شکم هنگام نفس کشیدن را بررسی کنیم خوب است بدانید که در بالای شکم چه اعضای بدن مهمی قرار گرفته‌اند؛ این اعضا عبارتند از: معده، طحال، کلیه‌ها، بخشی از روده بزرگ، کبد، کیسه صفرا، پانکراس، بخشی از روده کوچک، غدد فوق کلیوی و…

همان طور که متوجه شدید، در قسمت بالای شکم عضوهای زیادی وجود دارد به همین خاطر تشخیص علت اصلی این درد کار نسبتا سختی است و باید برای تشخیص درست به پزشک مراجعه کرد؛ در ادامه برخی از دلایلی که باعث می‌شود هنگام تنفس در ناحیه بالای شکم احساس درد ایجاد شود را شرح می‌دهیم تا بدانید که چه موقع باید به پزشک مراجعه کنید.

این مقاله از دست ندید!  بهترین زمان مصرف استامینوفن

جراحت دیافراگم

دیافراگم ممکن است به دلایلی مانند سرفه‌های شدید، ورود هوای ناگهانی و سنگین به قفسه سینه، جراحی و… دچار جراحت شود؛ هنگامی که دیافراگم دچار جراحت شود موقع نفس کشیدن احساس درد نسبتا شدیدی در بالای شکم ایجاد می‌شود.

در این مواقع به دلیل اینکه معده زیر دیافراگم قرار دارد ممکن است فرد تصور کند که علت اصلی این مشکل درد معده است اما اگر دارای سایر علائم جراحت دیافراگم مانند استفراغ، سرفه، مشکل در تنفس و… باشد بدون شک دچار جراحت دیافراگم است.

اگر علت اصلی درد بالای شکم هنگام تنفس جراحت دیافراگم باشد باید برای درمان به پزشک مراجعه کرد زیرا جراحت دیافراگم با استراحت خوب نمی‌شود و ممکن است برای رفع جراحت، احتیاج به جراحی باشد.

بارداری
یکی دیگر از دلایل درد بالای شکم هنگام تنفس، بارداری است؛ در بارداری به دلیل اینکه رحم منقبض می‌شود و به دیافراگم فشار وارد می‌کند، هنگام تنفس در بالای شکم احساس درد ایجاد می‌شود و این اتفاق بیشتر در سه ماه آخر بارداری اتفاق می‌افتد و جای نگرانی نیست.

رفلاکس اسیدی معده به مری

با خروج اسید معده به طرف معده، بیماری رفلاکس معده به وجود می‌آید و شایع‌ترین نشانه به وجود آمدن این مشکل، احساس سوزش سر دل است اما برای همه رفلاکس معده یک علائم ثابت ندارد؛ برخی مواقع افراد با داشتن رفلاکس معده دارای علائم دیگری مانند احساس درد در معده هنگام تنفس، نفس بدبو، احساس درد هنگام بلعیدن غذا و حالت تهوع و استفراغ هستند.

درد قفسه سینه هنگام سرفه

علت درد قفسه سینه هنگام سرفه

احساس درد در ناحیه قفسه سینه هنگام سرفه، عموما جای نگرانی ندارد مگر اینکه این درد شدید و مداوم باشد؛ در ادامه چند مورد علت درد قفسه سینه هنگام سرفه را شرح می‌دهیم.

سرماخوردگی
برخی مواقع یک سرماخوردگی ساده باعث می‌شود که گلو عفونت کند و مدام سرفه بزنیم و همین سرفه مدام باعث می‌شود که در قفسه هنگام سرفه احساس درد کنیم؛ در این مواقع جای نگرانی نیست با مصرف داروهای که دکتر تجویز کرده می‌توان عفونت را برطرف کرد و سرفه زدن زیاد را کاهش داد و با این کار درد قفسه سینه را رفع کرد.

این مقاله از دست ندید!  راه‌حل‌های سریع برای درمان خارش پس از کاشت موها

پنومونی
پنومونی یک بیماری خطرناک عفونتی ریه است که ویروس‌ها، قارچ‌ها، انگل‌ها و باکتری‌های مختلفی می‌توانند باعث به وجود آمدن این بیماری شوند؛ از علائم این بیماری می‌توان به احساس درد در قفسه سینه هنگام سرفه زدن، تب و لرز، تنگی نفس، احساس گیجی در افراد سالمند و تهوع و استفراغ در کودکان اشاره کرد.

افراد سالم و بزرگسال می‌توانند بدون درمان از این بیماری گذر کنند اما افراد سالمند،کودکان و افرادی که دارای بیماری ضعف سیستم ایمنی بدن هستند برای درمان این بیماری احتیاج به مراقبت زیادی دارند زیرا این بیماری می‌تواند برای این افراد کشنده باشد.

سرطان ریه
برخی افراد هنگامی که موقع سرفه زدن دچار درد قفسه سینه می‌شوند نگران هستند که به سرطان ریه مبتلا نشده باشند؛ درست است که یکی از علائم سرطان ریه احساس درد در قفسه سینه هنگام سرفه است اما افرادی که دارای این بیماری هستند باید علائم دیگری مانند تنگی نفس، خستگی مفرط، کاهش وزن، خسخس سینه و احساس ضعف داشته باشند.

علت درد پهلو هنگام نفس عمیق کشیدن

علت درد پهلو هنگام نفس عمیق کشیدن عبارتند از:

مشکلات کلیوی
کلیه‌ها در قسمت میانی کمر و در زیر دنده‌ها قرار دارند؛ به همین خاطر، ممکن است دردی که در قسمت پهلو هنگام نفس عمیق کشیدن احساس می‌شود ناشی از مشکلات کلیوی باشد.

اگر فرد بدون هیچ دلیلی ( ضربه نخوردن) در قسمت پهلو هنگام تنفس احساس درد می‌کند می‌توان گفت که به مشکلات کلیوی مانند سنگ کلیه، عفونت کلیه و پلی کیستیک کلیه دچار است؛ در این مواقع فرد باید به پزشک متخصص مراجعه کند تا با گرفتن آزمایشات لازم متوجه نوع مشکل کلیوی شود.

مشکلات کبدی و بیماری لوزالمعده

یکی دیگر از علت نتوانستن نفس عمیق کشیدن به خاطر درد پهلو، مشکلات کبدی و لوزالمعده است.

با اینکه لوزالمعده و کبد در زیر قفسه سینه قرار دارند اما برخی اوقات وجود مشکل در کبد و لوزالمعده می‌تواند باعث ایجاد درد در قسمت پهلو هنگام نفس کشیدن شود حتی ممکن است باعث کمر درد نیز شود؛ از سایر علائم بیماری‌های کبد و لوزالمعده می‌توان به چشم و پوست زرد رنگ، احساس درد به صورت ناگهانی، تب، ادرار تیره، حالت تهوع و استفراغ اشاره کرد.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *