ویتامین ها نه تنها نقش مهمی دارند، بلکه نقشی بی بدیل در زندگی فرد دارند. هر یک از آنها ویژگی ها و عملکردهای خاص خود را دارند به ویژه ویتامین های گروه B، بیوتین از ویتامین های مهم بدن هستند. بیوتین برای پوست، ناخن و موی ما غیر قابل تعویض با ویتامین های دیگر است.
بیوتین به عادی سازی هر لایه پوست کمک و از خشکی آن جلوگیری می کند و از اثرات مضر عوامل خارجی محافظت می کند. همچنین این ویتامین به تسریع فرآیندهای متابولیک کمک می کند. برای افزایش خاصیت ارتجاعی و استحکام ناخن و همچنین حفظ ساختار مو، باید مقدار کافی گوگرد در بدن وجود داشته باشد، که این عنصر جزئی از بیوتین است.
علائم کمبود ویتامین ب7 به چه معناست؟
همانطور که می دانیم، در زمستان، اکثر مردم کمبود ویتامین دارند، که ناشی از ویتامین زدایی از محصولات غذایی است که مردم بیشتر به ترشی روی می آورند و غذاهای غنی از کربوهیدرات بیشتری مصرف می کنند. بدین ترتیب میزان ویتامین ها و ریز عناصر مفید و مهم در بدن به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. کمبود بیوتین با علائم زیر آشکار می شود:
*رنگ پوست مایل به خاکستری؛
*افزایش چربی یا خشکی هر لایه پوست؛
*خواب آلودگی، افسردگی، بی ثباتی روانی-عاطفی؛
*کاهش اشتها؛
*سطح کلسترول بالا و غیره؛
*نازکی مو و/یا شکنندگی آن؛
*لایه لایه شدن پوست؛
*شکنندگی ناخن ها، پوسته شدن آنها، نقض ساختار ناخن.
برای علائم کمبود ویتامین ب7 نیز زمانی ظاهر می شود که میکرو فلور روده مختل شود. این در نتیجه درمان طولانی مدت با داروها، یعنی آنتی بیوتیک ها اتفاق می افتد. افرادی که رژیم غذایی نامناسب دارند نیز با این رژیم غذایی نامناسب بر بدن تأثیر منفی می گذارند. همچنین شایان ذکر است که سوء مصرف الکل منجر به ضعیف شدن بدن می شود و جذب بیوتین بسیار بدتر می شود. آزمایش کمبود بیوتین با علائمی که گفته شد قابل تشخیص است. البته بعضی از بانوان اعتقاد دارند که تاثیر بیوتین بر قاعدگی آن ها باعث طولانی شدن مدت خون ریزی در دوران پریود می شود ولی این گفته اصلا درست نیست و اختلال در دوران قاعدگی به هورمون های آن ها بستگی دارد و بهتر است یک آزمایش انجام دهند.
چگونه علائم کمبود ویتامین ب7 را در بدن بهبود ببخشیم؟
برای شروع، باید رژیم غذایی خود را مرور کنید که باید شامل محصولات غذایی زیر باشد:
*جگر، ماهی؛
*زرده تخم مرغ (با این حال، تخم مرغ خام ممکن است علت عدم جذب بیوتین توسط بدن باشد)؛
*بلغور جو دوسر، برنج؛
*قارچ؛
آجیل، سیب زمینی، اسفناج، گوجه فرنگی؛
از آنجایی که غذا حاوی مقدار کمی بیوتین است، لازم است ویتامین های حاوی بیوتین برای پوست و مو نیز مصرف شود.
بیوتین یک ویتامین زیبایی است. و هر زنی می خواهد صاحب مو، پوست و ناخن های زیبا شود. بنابراین، ارزش مراقبت از ظاهر خود را نه تنها با کمک لوازم آرایشی، بلکه با بهبود بدن و اشباع آن با ویتامین ها و عناصر کمیاب ضروری است. و بیوتین یکی از آنهاست. علائم کمبود بپانتین نیز شبیه علائم کمبود ویتامین ب7 است.
علائم کمبود زینک چیست؟
طبق آمار، بیش از 17 درصد از جمعیت جهان مستعد کمبود زینک هستند. علائم کمبود زینک می تواند منجر به اختلال در اندام های داخلی، بدتر شدن وضعیت مو، ناخن و پوست شود. موهای شکننده، بثورات پوستی، مشکلات بینایی و تحریک پذیری مکرر اولین علائم کمبود زینک هستند. اما با علائم دیگر نیز قابل تشخیص است.
*تحریک پذیری، خستگی، بی خوابی؛
*بیش فعالی؛
*حالت های افسردگی؛
*استعداد ابتلا به الکلیسم؛
*کاهش حدت بینایی؛
*از دست دادن چشایی، زخم های دهان؛
*اختلال بویایی؛
*کاهش اشتها؛
*اسهال؛
*کاهش وزن، کاهش وزن شدید؛
*تجمع آهن، مس، کادمیوم، سرب در بدن؛
*مشکلات پوستی: التهاب، آکنه، فورونکولوز، اگزما، درماتیت، پسوریازیس، زخم های تروفیک، بهبود ضعیف زخم؛
*رنگ مو کدر، شوره سر، کندی رشد مو و ریزش مو؛
*کاهش سطح انسولین؛
*تاخیر در رشد و بلوغ دیررس در کودکان (به ویژه پسران)؛
*لایه برداری ناخن، پیدایش لکه های سفید روی آنها.
چرا بدن به زینک نیاز دارد؟
حتما به این علائم توجه کنید و اقدام کنید زیرا روی برای حفظ سلامت ضروری است.
*در کار بیش از 200 آنزیم شرکت می کند.
*مسئول حفظ پروتئین و DNA است.
*در ایجاد خصوصیات جنسی ثانویه و اولیه شرکت می کند.
*در شکل گیری ساختار مارپیچ RNA شرکت می کند.
*در فرآیندهای کراتوژنز شرکت می کند ، با کمبود روی، طاسی، ضایعات پوستی، درماتیت اولسراتیو مشاهده می شود.
* در پاسخ ایمنی شرکت می کند ،کمبود روی با مهار تشکیل آنتی بادی ها، کاهش تعداد لنفوسیت ها همراه است.
*جذب ویتامین E را تقویت می کند و غلظت طبیعی آن را در خون حفظ می کند.
*نقش مهمی در متابولیسم الکل دارد، کمبود روی می تواند استعداد اعتیاد به الکل را افزایش دهد (به ویژه در کودکان و نوجوانان).
عوارض بیوتین
1. می تواند باعث آکنه شود.
بیوتین بیش از حد می تواند باعث آکنه کیستیک در خط فک و فک شود. این ویتامین تولید سبوم را در پوست افزایش می دهد و باعث ایجاد جوش و کثیفی می شود. اما اشاره شده است که آکنه در عرض چند هفته پس از قطع بیوتین ناپدید می شود.
بهتر است روزانه 2500 میکروگرم یا کمتر بیوتین مصرف کنید. آب فراوان به کاهش خطر آکنه کمک می کند.
2. ممکن است باعث واکنش های آلرژیک شود.
برخی از افراد ممکن است به دلیل مصرف مکمل های بیوتین از آلرژی رنج ببرند. واکنش های آلرژیک چندان رایج نیست، اما مواردی وجود داشته که افراد دچار آن شده اند.
یک واکنش آلرژیک می تواند حالت تهوع، تورم گلو و صورت، ایجاد بثورات خارش دار، سفتی یا درد در قفسه سینه باشد. اگر هر یک از این علائم را پس از مصرف مکمل های بیوتین تجربه کردید، باید بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.
3. اثرات در دوران بارداری
زنان باردار باید از مصرف دوزهای زیاد بیوتین خودداری کنند. این ویتامین ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد. در حالی که هیچ آزمایش انسانی برای تایید این موضوع انجام نشده است، همیشه بهتر است قبل از مصرف بیوتین در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید.
4. تکرر ادرار
گزارشهای غیرمستند وجود دارد مبنی بر اینکه دوز بالاتر بیوتین ممکن است باعث افزایش نیاز به ادرار شود. همچنین ممکن است به دلیل دوزهای بالای بیوتین، مقدار غیرعادی تعریق را تجربه کنید.
5. ممکن است باعث اسهال با مصرف دوز بالا شود
افراد دارای این ویتامین ممکن است از گرفتگی عضلات و اسهال نیز رنج ببرند. هنگامی که چنین شرایطی مشاهده می شود، بهتر است بلافاصله مصرف بیوتین را متوقف کنید!
6. حالت تهوع
بسیاری از افرادی که مکمل های بیوتین مصرف می کنند از حالت تهوع خفیف در مراحل اولیه شکایت دارند. با گذشت زمان، این عارضه جانبی کاهش می یابد.
7. ممکن است سطح گلوکز خون را افزایش دهد
یک مطالعه نشان داده است که مصرف مکمل بیوتین برای بیماران دیابتی توصیه نمی شود، زیرا این ویتامین باعث افزایش تولید گلوکز و اسیدهای چرب در بدن می شود.
برای جلوگیری از مصرف بیش از حد بیوتین در صورت ابتلا به دیابت، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
8. تداخل با سایر داروها
بیوتین اثر منفی بر درمان ضد چسبندگی و کاهش کلسترول دارد. دوز بالای مکمل های بیوتین می تواند منجر به کاهش اثربخشی این داروها شود. این می تواند بر علائم دیابت تأثیر بگذارد.
9. افیوژن پلوروپرکارد ائوزینوفیلیک
یک وضعیت بسیار نادر از افیوژن پلوروپرکاردی ائوزینوفیلیک در یک مورد در زنانی که مکمل های بیوتین همراه با ویتامین B5 مصرف می کردند گزارش شد. یک واکنش شدید با ورود خون و هوا به فضای پلور در اطراف ریه ها رخ داد و باعث عفونت ریوی بزرگ شد که به یک وضعیت تهدید کننده زندگی تبدیل شد.
10. ممکن است باعث مشکلات حاد تنفسی شود
ممکن است برای شما این سوال پیش بیاید که آیا بیوتین چاق می کند؟ بیوتین به سوزاندن چربی اضافی و عادی سازی وزن کمک می کند. پزشکان توصیه می کنند که افراد چاق ویتامین B7 را به رژیم غذایی خود اضافه کنند.
بیوتین به تسریع رشد و نرمال شدن فیبرهای عضلانی کمک می کند و همچنین روند ترمیم این نوع بافت در صورت آسیب را تسریع می کند. ویتامین B7 همچنین قادر به تضمین عادی سازی سیستم عصبی است. علاوه بر همه موارد فوق، بیوتین باعث رشد مطلوب مغز استخوان می شود.
اگرچه گاهی اوقات به عنوان یک مکمل کاهش وزن تبلیغ می شود، ولی پاسخ احتمالی به این که باعث چاقی یا لاغری مشود، “نه” است. مطمئناً نباید آن را به عنوان یک کمک کاهش وزن در نظر گرفت و اگر فقط برای این منظور از آن استفاده می کنید، احتمالاً ناامید خواهید شد. البته هیچ مبنای علمی برای این ادعا که بیوتین باعث کاهش وزن می شود وجود ندارد.
با این حال، منطق خاصی پشت این ادعاها نهفته است. بیوتین به تجزیه کربوهیدراتها کمک میکند، بنابراین بدن میتواند کارآمدتر از آنها به عنوان انرژی استفاده کند. بنابراین، سرعت متابولیسم بدن شما افزایش می یابد، به این معنی که غذا سریعتر مصرف و جذب می شود. با این حال، تاثیر مکمل بیوتین به خودی خود احتمالا ناچیز است، و اینکه در دراز مدت چقدر وزن کم کنید تا حد زیادی به تعدادی از عوامل دیگر بستگی دارد.
همانطور که گفته شد کمبود بیوتین در مو باعث بدتر شدن وضع موها می شود ولی مطالعات نشان داده اند که مصرف مقادیر زیاد بیوتین می تواند موهای شکننده و ضعیف را تقویت کند. به گفته برخی از متخصصان، استفاده از بیوتین برای حدود 6 ماه فولیکول های مو را تقویت می کند و در نتیجه فواید زیادی از جمله موهای سالم تر، قوی تر و پرتر را به همراه دارد.
نظرات کاربران