علائم بیماری ام اس:
یکی از دغدغه های افرادی که به صورت پنهانی به این بیماری مبتلا هستند و می خواهند از مبتلا بودن خود به صورت قطعی باخبر شوند، علائم این بیماری می باشد، این بیماری در شرایط سنی و همچنین جنسی مختلف علائم گوناگونی را از خود نشان می دهد و دارای علائم خاصی می باشد، که در سایر بیماری های مشابه کمتر می توان مشاهده کرد، این بیماری مختص به سن و گروه خاصی نیست و در هر رده سنی شانس ابتلا به این بیماری وجود دارد، برخی از پزشکان و گروه خاصی از محققان در آزمایش های خود متوجه شده اند، که بر اساس علائم و شواهد این بیماری احتمالا علت اصلی آن اختلالات ژنتیکی پیش از تولد می باشد، برخی از علائم تکمیلی بیماری ام اس شامل موارد زیر است، که در حدود بیش از ۷۸ درصد از مبتلایان به وضوح مشاهده شده و شما در صورت داشتن هر یک از علائم زیر باید اقدامات درمانی خود را هر چه سریع تر آغاز کنید، تا میزان درگیری بدن با این بیماری را در زمان درست کنترل کنید.
●این بیماری بیشترین میزان از تاثیرگذاری را بر روی سیستم عصبی مرکزی و همچنین قسمت نخاع بدن دارد و به همین علت فرد مبتلا در نواحی مختلف با ضعف و سستی عضلانی مواجه می شود، که در موارد پیشرفته تر توانایی راه رفتن عادی را از فرد می گیرد، در مراحل اولیه فرد فقط با مشکل سستی عضلانی مواجه می شود.
●افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، دچار مشکلات در نواحی ماهیچه ای پا می شود و در اثر آن قدرت تحرک خود را تا سر حد زیادی از دست می دهند.
●این بیماری باعث زمین خوردن مکرر شما در طی روز می شود و علت آن عدم فعالیت درست سیستم عصبی مرکزی و پیام رسانی به مغز هنگام فعالیت های مختلف است، به نوعی این بیماری میزان تحریک پذیری مغز را کاهش می دهد.
●به وجود آمدن هرگونه فرورفتگی و همچنین ضایعه در قفسه سینه برای افرادی که از بیماری خود آگاهی ندارند، یک زنگ خطر به شمار می آید و حتی در سنین بالا بیشتر این علائم مشاهده می شود.
●این بیماری خاص بر روی سیستم تنفسی فرد نیز تاثیر گذاشته و همیشه ترشحات خاصی در قسمت گلو او جمع می شود و در فرایند تنفس خود با مشکل مواجه می شود و نیازمند ابزارآلات خاص پزشکی در مراحل پیشرفته برای تنفس راحت است.
●گرفتگی در ناحیه گلو نیز یکی از علائم شایع بیماری ام اس است، که وابسته به گروه و سن خاصی نیست. بررسی تکمیلی هر یک از علائم ذکر شده نیازمند آزمایش های دقیق پزشکی و آزمایشگاهی است و شما باید به هیچ عنوان این نکته را فراموش نکنید.
بیماری SMA disease:
این بیماری در حال حاضر بسیاری از افراد جهان را درگیر کرده است و به وضوح ریشه واقعی آن هنوز برای پزشکان و متخصصان قابل بررسی نیست، بیماری اس ام ای نیازمند رعایت اصول پزشکی دقیق جهت درمان است و همچنین دوزهای دارویی و درمانی بر اساس روند بیماری در هر فردی متفاوت می باشد، این بیماری در واقع یک نوع نقص و جهش ژنی است، که حتی در دوران جنینی و قبل از تولد نیز می تواند رخ دهد، در حال حاضر در زمینه بررسی بیماری های پیش از تولد به کمک سونوگرافی بشر پیشرفت قابل توجهی داشته، اما امکان صادر کردن نظریه قطعی جهت این نقص در جنین وجود ندارد، بیماری اس ام ای در واقع در اثر کمبود یک ریز ماده در ساخت سلول به نام SMN 1 ایجاد می شود، که وظیفه تامین پروتئین سلولی و خونی را بر عهده دارد و بر همین اساس این نقص باعث بروز بیماری اس ام ای می شود.
در این بیماری سیستم کلی بدن با یک ناهماهنگی کلی مواجه شده و بسیاری از فعالیت های روزمره به درستی در بدن اجرا نمی شود، بروز این بیماری در هر جنسیتی به طور یکسان بوده و به صورت کاملا نهفته از طریق ژن به ارث می رسد و حتی در رده بیماری های ارثی قرار دارد، این بیماری در افرادی که بر اثر ازدواج های فامیلی که دارای میزان ژن غالب بیشتری هستند، بیشتر رخ می دهد و به همین علت جهت جلوگیری از بروز آن آزمایشهای ژنتیک قبل از ازدواج را فراموش نکنید، افراد سالم نظیر والدین ناقل این بیماری هستند و به جهت نهفته بودن آن در ژن امکان شناسایی آن وجود ندارد، آمار جدید حاکی از آن است، که از ۱۰۰ نفر فرد سالم و بالغ حدود ۲ نفر ناقل این ژن معیوب به شمار می آیند، بیماری اس ام ای در تمامی افراد به صورت یکسان ظاهر نمی شود و در برخی از افراد دارای میزان شدت بیشتری می باشد، اگر هر گاه با هر یک از علائم این بیماری مواجه شدید، نوبت آغاز درمان تکمیلی است و آزمایش های پیش از بارداری ژنتیکی را به هیچ عنوان فراموش نکنید.
بیماری msa:
این بیماری دارای علائم یکسانی در تمامی افرادی نبوده و دارای انواع مختلفی می باشد و در علم پزشکی بر همین اساس روند درمانی هر بیماری آغاز می شود، هر یک از نوع های این بیماری می تواند در مراحل اولیه شانس درمان بالاتری داشته باشد.
●بیماری اس ام ای نوع یک:
این بیماری بیشتر در هنگام تولد نوزاد تا پایان ۶ ماهگی بروز پیدا می کند و همچنین در آن نوزاد با هیپوتونی شدید مواجه می شود، یعنی نوزاد هیچ گونه فعالیت حرکتی متعارفی از خود نمی تواند نشان دهد و عضلات خود را در قسمت های مختلف نمی تواند تکان دهد، این بیماران از نظر ذهنی و توانایی های فردی مانند یک نوزاد عادی بوده و هیچ گونه فرقی ندارند و فقط میزان و شدت علائم ضعف عضلانی بسیار زیاد است.
●بیماری اس ام ای type 2:
این بیماری به نسبت نوع اول خفیف تر بوده و در سنین بالای یک سال بیشتر مشاهده می شود و نوزاد در فرآیند بلع خود نیز با مشکل اساسی مواجه است و معمولا ضعف عضلانی نیز مشاهده می شود، این نوع از کودکان بدون کمک گرفتن به هیچ عنوان نمی توانند حرکت خاصی داشته باشند و ضعف شدید از نوع حرکتی کاملا مشهود است.
●بیماری اس ام ای نوع ۳:
در این بیماری که پس از یک سالگی آشکار می شود، خطر جانی کمتری داشته و فقط بیشتر فرد درگیر عفونت های تنفسی می شود، حرکت در این افراد در صورت درمان تکمیلی و صحیح تا حدودی امکان پذیر است و خطر مرگ این بیماری کمتر می باشد.
●بیماری اس ام ای type 4:
در این نوع از بیماری اس ام ای که مختص بزرگسالان می باشد، افراد بالای سی سال دچار آن می شوند و در برخی از موارد نادر افراد در سنین ۱۸ تا ۲۴ سالگی نیز دچار این بیماری شده اند، مشکلات مرتبط با بلع و همچنین دستگاه تنفسی کمتر مشاهده می شود و فرد بیشتر درگیر مشکلات حرکتی در ناحیه پا می شود.
علایم اس ام در سنین بزرگسالی:
این بیماری در سنین بزرگسالی علایم متفاوتی را از خود نشان می دهد و حتی در برخی از موارد نادر به صورت خفیف تر علائم ظاهر می شود.
●اختلال در قسمت پاها و عدم تحرک به صورت ارادی
●ضعف عضلانی در ماهیچه های تحتانی
●ایجاد مشکلات حاد در ناحیه دستگاه تنفسی
این علائم به صورت شایع در حدود ۹۸ درصد از بیمارانی که در سنین بزرگسالی مبتلا می شوند، ظاهر می شود و همچنین شانس درمان در صورت ابتلا در سنین بالاتر تا سر حد زیادی بالا است و فقط شما باید روند درمانی و دارویی خود را همیشه ادامه دهید، در سایه ایجاد یک رویه مناسب جهت درمان شما می توانید شانس برگشتن خود به زندگی عادی را افزایش دهید.
بیماری اس ال ای دارای چه علائمی می باشد؟
این بیماری دارای علائم آشکار و نهفته می باشد، که در هر سنی شخص می تواند متوجه آن ها شود، به نوعی بدن با این علائم می خواهد، شما را از وضعیت موجود در بدن آگاه کند، این اختلال عصبی پیشرونده روی سلول های مغز و نخاع فرد بیشترین میزان از تاثیر را گذاشته و حتی می تواند حیات فرد را به خطر بیاندازد.
● افراد مبتلا هیچ گونه جسمی را در داخل دستان خود نمی توانند نگه دارند.
●در مراحل اولیه فرد در راه رفتن خود با مشکل مواجه می شود و در مراحل پیشرفته فرد فلج شده و قدرت تحرک خود را از دست می دهد.
●این بیماری با تاثیرگذاری در ناحیه مغز قدرت تکلم فرد را از بین می برد.
●فرد مبتلا حتی ناحیه گردن خود را نیز نمی تواند تکان دهد.
●تحلیل رفتن ماهیچه های مختلف بدنی از عوارض شایع این بیماری به شمار می آید.
●اختلال در بلع و جویدن غذاها نشانه پیشرفت این بیماری می باشد.
●تنفس دشوار در افراد که گاهی اوقات بدون دستگاه تنفسی فرد نمی توانند روند طبیعی تنفسی روزانه خود را انجام دهد.
●گرفتگی شدید و مداوم عضلانی که برای فرد بیماری درد آور است.
طول عمر بیماران اس ام ای:
یکی از دغدغه ها و سوالات اساسی که افراد نسبت به این بیماری دارند، رابطه آن با طول عمر فرد بیمار می باشد، نظریه ها و بحث های مختلفی در این خصوص صورت گرفته است و نتایج نهایی نشان دهنده این است، که این بیماری امروزه به طور کامل در سایه علم پزشکی می تواند کنترل شود، فقط کافی است، فرد بیمار روند درمانی خود را به موقع آغاز کرده و در دریافت دوزهای دارویی خود اهمال نکند، چون در غیر این صورت احتمال تغییر ژنوم وجود دارد، طول عمر افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، در صورت درمان صحیح به هیچ عنوان با یک فرد عادی فرقی نداشته و فقط در برخی از موارد نادر احتمال مرگ وجود دارد، برخی از افراد با کنترل بیماری خود بیش از چندین سال است، که زندگی عادی خود را مانند دیگران ادامه می دهند، چون علم نوین پزشکی تا سر حد زیادی با ریشه کن کردن ژنتیکی این بیماری شرایط یک زندگی عادی را برای فرد بیمار مهیا کرده است.
نظرات کاربران