0

طرز تهیه حمص با ماست

حمص

همه چیز در مورد حمص و طرز تهیه ی آن

حمص یا هوموس، نوعی غذای مدیترانه ای است و بیشتر در کشور های عربی طرفدار دارد و اولین بار نیز در این مناطق استفاده شده است. این نوع خوراکی، با استفاده از مواد غذایی طبیعی و سالمی از جمله نخود، سیر، روغن زیتون و غیره تولید می شود که از آن به عنوان پیش غذا استفاده می شود. امروزه با توجه به طرفداران زیادی که این نوع خوراکی پیدا کرده است، مخلفات بیشتری برای خوشمزه تر کردن آن، به کار می رود که همین امر باعث شده تا در بسیاری از مناطق از آن به عنوان یک غذای کامل و اصلی نیز یاد شود. در ادامه به طرز تهیه حمص نخود و روش های طبخ مختلف این خوراکی خوشمزه می پردازیم.

طرز تهیه حمص با کشک

یکی از متداول ترین روش های تهیه ی حمص، طرز تهیه ی آن با کشک می باشد که به صورت زیر می باشد:

• یک فنجان متوسط نخود که باید آن را به مدت 4 الی 6 ساعت بخیسانید

• 2 الی 3 حبه سیر که در صورت درشت بودن سیر ها، 2 حبه کفایت می کند

• نصف قاشق چای خوری زیره که باید به صورت آسیاب شده تهیه گردد

• آب لیموی تازه که می توان از 2 الی 3 قاشق غذا خوری استفاده کرد

• 3 الی 5 قاشق غذا خوری روغن زیتون

• یک قاشق غذا خوری ماست غلیظ

• و در پایان نصف فنجان کشک استفاده می شود

طرز تهیه حمص با کشک دارای مراحل مختلفی است که جهت دستیابی به نتیجه مطلوب، رعایت تمام آن ها ضروری می باشد. در ابتدا باید نخود نرم شده را در یک قابلمه بریزید که به همراه آن حدود 1 لیتر آب نیز اضافه شود و آن را بر روی حرارت ملایم به مدت یک ساعت قرار دهید تا به جوش بیاید. بعد از یک ساعت جوشیدن نخود ها، نمک را اضافه کنید و یک ساعت دیگر اجازه دهید تا بر روی حرارت باقی بماند. پس از این مدت، نخود ها را از روی حرارت بردارید و آبکش کنید اما کمی از مایع همراه آن را نگه دارید.

در مرحله بعد باید با استفاده از غذاساز، سیر ها را له کنید و نخود و آب نمک را به همراه زیره به دستگاه اضافه کنید و اجازه دهید تا دستگاه به مدت 30 ثانیه روشن باقی بماند. پس از این زمان، دستگاه را خاموش کنید و مواد چسبیده به دیواره های آن را بتراشید. در این مرحله در حالی که دستگاه را دوباره روشن می کنید، روغن زیتون، ماست و آب لیمو را اضافه کنید تا مخلوط یکدستی به وجود آید. در مرحله بعدی، با استفاده از آب نخود و مقدار دلخواه کشک و ماست می توانید مواد را رقیق تر کنید و در پایان با نان تست سرو نمایید.

این مقاله از دست ندید!  بهترین خواص ارده کنجد کالری و ویتامین ها برای همه اعضای خانواده

طرز تهیه حمص بدون ارده

همان طور که گفتیم، طرز تهیه حمص دارای روش های مختلفی است که در مناطق مختلف با ذائقه های گوناگون می تواند تفاوت هایی را ایجاد نماید. اما طرز تهیه حمص حرفه ای معمولا با استفاده از روش های متداول عربی و لبنانی خواهد بود که عمده ترین آن ها، به صورت بدون ارده می باشد. برای طرز تهیه حمص بدون ارده به مواد زیر نیاز می باشد:

بادمجان، سیر، روغن زیتون، نمک، فلفل پاپریکا، لیموی تازه، نخود پخته یا خیس شده و سس تهینی که می توان به آن طرز تهیه حمص بادمجان نیز گفت.

برای تهیه ی حمص لبنانی یا حمص بدون ارده، در ابتدا باید نخود ها را به صورت پخته شده آماده کنید و یا این که از شب قبل، آن ها را در آب بخیسانید. معمولا برای خوشمزه تر شدن و همچنین ظاهر زیباتر حمص، می توان پوست نخود ها را پس از نرم شدن جدا کرد که این مورد کاملا سلیقه ای می باشد. برای به دست آوردن حمص بدون ارده یکدست و خوشمزه، باید نخود ها به خوبی پخته شوند که در این صورت بافت حمص کرمی رنگ و یکنواخت می شود.

بعد از پختن نخود ها، آن ها را به مدت 30 الی 40 ثانیه در آب سرد قرار دهید و سپس آبکش کنید. برای تهیه حمص بدون ارده باید از فر استفاده کنید و دمای آن را بر روی 235 درجه سانتی گراد تنظیم نمایید. سپس کاغذ روغنی مناسب را در داخل سینی فر قرار دهید تا مواد به خوبی با هم پخته شوند. سیر ها را به صورت رنده شده یا ریز شده بر روی کاغذ روغنی پخش کنید به گونه ای که در زیر مواد قرار گیرند. در مرحله ی بعدی، روغن زیتون را بر روی سیر ها بریزید و بادمجان ها را به صورت طولی و در قطعات درشت، بر روی کاغذ قرار دهید.

این مقاله از دست ندید!  راه‌های افزایش قدرت بدنی خود را چگونه بهبود بخشیم؟

فر را به مدت 30 دقیقه روشن کنید تا بادمجان ها به صورت تنوری در آیند. پس از این مرحله، آن ها را از فر خارج کنید تا سرد شوند و بقیه مواد را به بادمجان های تنوری اضافه کنید تا یکدست و یکنواخت شوند. بعد از آماده شدن حمص لبنانی، می توانید آن را با فلفل قرمز یا سبزی جعفری تزیین کنید.

طرز تهیه حمص عربی

همان طور که گفتیم، حمص یک غذای عربی است که طرفداران بسیاری دارد و امروزه در بسیاری از کشور های مختلف تحت عنوان حمص عربی سور می شود. موادی که برای تهیه حمص عربی مورد نیاز می باشد شامل: نخود، سیر، فلفل سیاه و زیره، روغن زیتون و آب سر است. این نوع جحمص دارای سس خاصی می باشد که باید آن را به صورت جداگانه تهیه نمود که مواد مورد نیاز سس آن نیز شامل این موارد خواهد بود: ارده، آب لیموی تازه و ترش و نمک.

برای تهیه ی حمص عربی، در ابتدا باید نخود ها را به مدت 24 الی 48 ساعت در آب بخیسانید. در این مرحله، هر چقدر که نخود بیشتر خیسانده شود، نرم تر می شود و در نتیجه بافت حمص یکدست تر و خوشمزه تر می شود. برای نرم شدن بهتر نخود ها، بهتر است که پس از خیساندن، آن ها را به مدت 2 الی 3 ساعت نیز بپزید تا کاملا پخته و به راحتی له شوند.

سیر ها را نیز به صورت له شده آماده کنید که برای له شدن سیر ها، بهتر است که ابتدا آن ها را کبابی کنید. سس حمص نیز که شامل ارده، آب لیموی ترش و نمک است را با هم ترکیب کنید. نخود های آماده شده را پوست بکنید و سپس آن ها را به همراه سیر های له شده در داخل غذاساز بریزید تا کاملا مخلوط شوند. در پایان، سس حمص، روغن زیتون، آب سرد و همچنین فلفل قرمز را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا با هم مخلوط شوند.

خواص حمص برای سلامتی بدن

حمص از آن جایی که از مواد کاملا تازه و طبیعی در تهیه آن استفاده می شود، لذا می تواند فواید زیادی نیز برای سلامتی داشته باشد. یکی از فوایدی که برای حمص مطرح می باشد، تاثیر آن بر کاهش کلسترول خون است. این خوراکی حاوی مقادیر بسیار بالای از فیبر است که همین امر در پایین آوردن کلسترول خون و همچنین بهبود وضعیت سیستم گوارشی نیز کمک می کند.

این مقاله از دست ندید!  راهکارها و نکات افزایش سریع وزن عضلانی پس از رژیم کاهش وزن

به دلیل استفاده از نخود، روغن زیتون، سیر و دیگر مواد مورد نیاز برای تهیه حمص، می توان گفت مواد آنتی اکسیدان به مقدار زیاد در این خوراکی وجود دارد و در نتیجه به سلامت قلب و همچنین جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی کمک می کند. علاوه بر این، وجود این مواد در حمص، باعث تاثیر مثبت آن بر تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می شود.

مطالعات نشان دهنده ی این است که حمص برای لاغری نیز مفید می باشد. دلیل این ادعا آن است که حمص دارای میزان فیبر بالایی است که به هضم بهتر غذا کمک می کند و در نتیجه باعث خروج سریع تر مواد غذایی از سیستم گوارشی می شود. با توجه به این موارد می توان گفت که مصرف حمص باعث از بین رفتن یبوست و جلوگیری از آن نیز خواهد شد.

اگر از تمام مواد و ترکیبات تازه و مورد نیاز برای تهیه ی حمص استفاده شود، یک منبع غنی و ارزشمند از پروتئین خواهد بود که برای افراد گیاهخوار و وگن بسیار مناسب می باشد. همان طور که می دانید، در مورد افراد گیاهخوار، تامین پروتئین مناسب برای بدن بسیار حائز اهمیت می باشد که حمص می تواند گزینه ی بسیار مناسبی باشد.

حمص دارای مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان ها، مهار کننده های پروتئاز، ساپونین و اسید فیتیک می باشد که عمدتا این ترکیبات را می توان در نخود حمص مشاهده کرد. این مواد و ترکیبات نقش بسیار مهمی در پیشگیری از انواع سرطان ها دارند.

همان طور که پیش تر نیز ذکر کردیم، حمص می تواند در لاغری و کاهش وزن نقش بسیار مهمی داشته باشد که این امر به دلیل وجود ارده در ترکیب این خوراکی است. ارده دارای چربی های اشباع نشده فراوان است که می تواند به کاهش چربی های شکم، به خصوص چربی های دور شکم، کمک نماید. علاوه بر این، فیبر بالایی که در حمص وجود دارد باعث کاهش اشتها می شود و در نتیجه ی آن، وعده های غذایی کم می شوند و همه ی این ها پیش زمینه هایی برای لاغری می باشد.

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *