0

شمعدانی در زمستان

شمعدانی

گل شمعدانی یکی از زیباترین گل های زینتی است که در حیاط و بالکن اکثر خانه ها نمونه ای از آن دیده می شود. برای داشتن این گل زیبا در فصل بهار و تابستان باید شرایط نگهداری شمعدانی در زمستان را بدانید. اگر شما هم با دیدن گل شمعدانی یاد خانه مادربزرگ می افتید بهتر است حتما یک گلدان از این گل را نگهداری کنید. آبیاری منظم و نور کافی، کود دهی مناسب می تواند در رشد و تکثیر این گل زیبا موثر باشد. این گل را هم می توانید در فضای باز و هم در داخل آپارتمان پرورش دهید.

چگونه شمعدانی پرگل داشته باشیم؟

شمعدانی
آیا نگهداری شمعدانی در زمستان در زیبا و پر گل شدن آن در تابستان تاثیر می گذارد؟ همه ما گل شمعدانی را به خاطر گل های زیبایی که دارد دوست داریم حتی تقسیم بندی انواع شمعدانی بر اساس نوع گل ان است. گل دهی شمعدانی وابسته به نوری است که در محیط نگهداری از گل وجود دارد. نور مناسب فاکتور مهمی است که اگر تامین شود یک شمعدانی پر گل خواهید داشت. این گل به طور میانگین روزانه به 8 ساعت نور خورشید نیاز دارد تا گلدهی پر و زیبایی داشته باشد.

فاکتور بعدی در پر گل شدن شمعدانی نوع آبیاری است. زمان آبیاری و نحوه آبیاری به سلامت گل کمک می کند. برای آبیاری سطح خاک را لمس کنید اگر کاملا خشک بود یعنی زمان آبیاری فرا رسیده است. آبیاری مداوم و هر روزه این گل باعث خشک شدن آن می شود.

آخرین فاکتوری که حتما باید به آن توجه کنید دمای محیط است. در فصل تابستان دمای داخل و خارج خانه تقریبا مناسب است و شرایط برای رشد و گلدهی شمعدانی مناسب است. ایده ال ترین دما برای رشد این گل 10 تا 15 درجه ی سانتی گراد است. در فصل پاییز و زمستان دمای هوا به شدت پایین می آید و اگر گل به داخل خانه منتقل نشود گیاه یخ می زند و گلبرگ ها پژمرده می شوند.

نگهداری گل شمعدانی در آپارتمان

شاید فکر کنید که نگهداری شمعدانی در زمستان بسیار سخت است بخصوص اگر اپارتمان نشین هم باشید این سختی دو برابر می شود. اما در واقع این طور نیست. شمعدانی در اصل یک گل آپارتمانی است و اگر در اپارتمان نور کافی وجود داشته باشد هیچ گونه نگرانی برای پرورش و تکثیر وجود ندارد. گل دهی این نور وابسته به نور است در نتیجه در خانه های آپارتمانی فاقد نور نمی توانید انتظار رشد چشمگیر و گل دهی داشته باشید. در خانه های آپارتمانی، پشت پنجره جنوبی مکانی ایده آل برای نگهداری گل شمعدانی است.

این مقاله از دست ندید!  چگونه می‌توانیم جلوی شکر کردن مربایمان را بگیریم؟

به طور کلی در سراسر دنیا با شرایط آب و هوایی مختلف از این گل برای محیط آپارتمانی استفاده می شود و به محض اینکه استفاده کننده علائم بیماری یا خشک شدن گل را مشاهده کند می تواند از اطراف گل قلمه های سالم بگیرد و آنها را بکارد.

نگهداری شمعدانی در پاییز

شمعدانی در زمستان و پاییز به زیبایی فصل بهار و تابستان نیست. این گل زیبا در هر خانه ای یافت می شود و نمی توان نسبت به شرایط نگهداری آن بی تفاوت بود. با نزدیک شدن به فصل پاییز و سرد شدن هوا باید شمعدانی های داخل حیاط و بالکن به داخل خانه انتقال داده شوند.

در فصل پاییز شمعدانی های داخل خانه را در پشت پنجره هایی که نور کافی دارند قرار دهید. اما قبل از اینه سرمای اخر پاییز شروع شود برای قلمه زدن و تکثیر گیاه اقدام کنید. قلمه بریده شده را می توانید بلافاصله در گلدان جدید بکارید تا قلمه ریشه بزند. می توانید در هفته اول گل را در سایه و بعد آن را جلو نور قرار دهید. در فصل پاییز و زمستان قلمه های تکثیر شده ریشه می زنند و به محض اینکه اولین نشانه های رشد در آن دیده شد باید برگ های قدیمی از ساقه گل جدا شوند.

در فصل پاییز مقدار آبی که به گل می دهید بسیار کم است. در واقع تنها زمانی به گل آب می دهید که نشانه های ریزش برگ ها را مشاهده کنید. حجم آبی هم که می دهید کاهش پیدا می کند.

گل شمعدانی در زمستان و پاییز در زمان استراحت و تکثیر به سر می دهد در نتیجه در این فصول کود دادن به گل اشتباه است و باعث آسیب به آن می رسد. برای اینکه بعد از پایان فصل سرما یک شمعدانی پر گل و زیبا داشته باشید می توانید در اوایل بهمن ساقه ها را کمی هرس کنید. وقتی که به فصل گرما نزدیک شدید مجددا گل را به گلدان اصلی انتقال دهید. از خاک تازه برای کاشت مجدد استفاده کنید تا یک گل سرزنده و زیبا داشته باشید.

عمر گل شمعدانی چقدر است؟

عمر گل شمعدانی
عمر گل شمعدانی در زمستان و تابستان به روش های مراقبتی آن بستگی دارد. اگر تمام شرایطی نگهداری از این گل رعایت شود بیش از چند سال عمر می کند. با قلمه زنی صحیح می توانید در افزایش عمر این گل شریک باشید. این گیاه نسبتا حساس است و اگر در مراقبت و نگهدای ان کوتاهی شود قطعا بیش از یکسال عمر نخواهد کرد. داشتن نور مناسب و دمای کافی، آبیاری اصولی، قلمه زدن صحیح و … می تواند در افزایش طول عمر این گل تاثیر داشته باشد.

این مقاله از دست ندید!  آشنایی پیش از ازدواج: مدت زمان آشنایی و حد و مرض ها

نگهداری شمعدانی در حیاط

گل شمعدانی در دسته گل های آپارتمانی قرار دارد و یک گیاه بومی در مناطق مختلف جهان است. نگهداری شمعدانی در زمستان نسبت به تابستان قدری سخت است. چون کاهش شدید دما و نور کم می تواند به گل آسیب بزند. اما پس از سپری کردن زمستان می توانید گل زیبای شمعدانی را در خاک باغچه و حیاط بکارید. در فصل زمستان این گل باید در محیط سربسته باشد بنابراین در بالکن ها و حیاط هایی که مسقف نیستند اصلا رشد نخواهد کرد. برای آبیاری گل شمعدانی در حیاط هم باید توجه کنید که حتما خاک کف گل خشک شود بعد آبیاری انجام شود. ابیاری هم باید در حجم مناسب باشد تا ریشه های گیاه اسیب نبیند.

نیاز آبی گل شمعدانی

آبیاری شمعدانی در زمستان و تابستان کاملا به دمای محیط بستگی دارد. به طور کلی گل شمعدانی با آبیاری زیاد میانه خوبی ندارد چون ریشه ها با آبیاری مداوم دچار پوسیدگی می شوند. ابیاری زیاد باعث می شود تا برگها زرد شوند و گل شمعدانی دچار بیماری شود.

فرقی نمی کند که گل شمعدانی را در خانه نگهداری می کنید و یا آن را در باغچه و حیاط کاشته اید به هر حال زمانی را دقیقا چک کنید. باید ابتدا خاک گل را چک کنید اگر خشک شده باشد باید آبیاری انجام دهید. در زمستان خشک شدن خاک زمان برتر است در نتیجه نیازی به آبیاری مداوم نیست. هر چه محیط نگهداری گل شمعدانی هوای مرطوب و خنکی داشته باشد به همان نسبت هم آبیاری کم می شود.

قلمه زدن شمعدانی در آب

اگر بتوانید از شمعدانی در زمستان قلمه بگیرید و آن را تکثیر کنید قطعا در تابستان بهترین گل را در خانه خواهید داشت. با تکثیر کردن می توانید از یک شمعدانی چندین گلدان داشته باشید. استفاده از بذر برای تکثیر گل شمعدانی زمان بر است و در برخی موارد اصلا رشد نمی کند. اما قلمه زدن در آب می تواند بهترین و راحترین روش ممکن باشد.

این مقاله از دست ندید!  روش نگهداری پاندانوس

برای تکثیر این گل لازم است ابتدا از شمعدانی قلمه های مناسب و زیبا را جدا کنید. برای جدا کردن قلمه ها از یک چاقوی تیز استفاده کنید. این کار باعث می شود تا ساقه گل آسیب نبین و له نشود. قلمه ای که برای تکثیر انتخاب کرده اید را با چاقو بین 8 تا 12 سانتی متر بالاتر از ساقه گیاه را جدا کنید. بعد که قلمه را از گل اصلی جدا کردید آن را هرس کنید. در هرس کردن باید تمامی قسمت های اضافه مانند برگ های خشک شده و پلاسیده حذف شوند. حال برای اینکه قلمه را برای کاشت اماده کنید ابتدا باید به آن اجازه دهید تا ریشه بزند. ریشه زدن قلمه به دو روش قلمه در آب و قلمه خشک انجام می شود. اما روش قلمه زدن در آب کاربردی تر است.

برای قلمه زدن به روش اب ابتدا باید ظرف مناسبی را تهیه کنید و داخل آن آب بریزید. ظرف هایی که ارتفاع زیاد دارند و ریشه گل برخوردی با کف ظرف ندارد مناسب تر هستند. قلمه را داخل آب بگذارید. پس از مدتی قلمه ریشه می زند. گلدان و خاک مناسب را فراهم کنید و گل را داخل خاک بکارید.

عکس گل شمعدانی پشت پنجره

گل شمعدانی پشت پنجره
نکات کلیدی نگهداری از گل شمعدانی

برای نگهداری گل شمعدانی در زمستان و تابستان باید یک شرایط فراهم شود. برای فراهم کردن شرایط بهتر است یک سری نکات کلیدی عنوان شود:

گلدان هایی را برای پرورش این گل انتخاب کنید که متناسب با اندازه گل باشد. گلدان باید متناسب با سایز گل انتخاب شود.
خاک مناسبی را برای پرورش گل شمعدانی انتخاب کنید. در خاک باغچه به قدر کافی مواد آلی وجود دارد در نتیجه برای شمعدانی ایده آل است. اما برای اینکه شرایط بهتری برای پرورش این گل مهیا کنید بهتر است گلدان با ترکیبی از سه خاک از قبیل خاک لومی یا خاک باغچه مرغوب و حاصلخیز، یک قسمت ماسه یا خاک تورب و یک قسمت کود پوسیده دامی پر شود. نحوه هرس کردن، دما، شیوه آبیاری و نور مناسب فاکتورهای دیگری هستند که باید برای نگهداری از گل شمعدانی رعایت شوند.
در هر فصل مکان گل را تغییر دهید و در محیط هایی که نور خورشید وجود دارد گل را قرار دهید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *