میزان مصرف سیر در روز:
سیر یکی از مواد غذایی خوشمزه است که در غذاهای ایتالیایی و سایر غذاهای معطر مانند سوپ، کاری و غذاهای حاوی گوشت گاو، و همچنین در غذاهای چینی و هندی استفاده میشود. این یک نوع پیاز از خانواده سبزیجات آلیوم است که بیش از ۵۰۰۰ سال پیش در سراسر جهان رشد کرده است. مصرف سیر پخته شده در غذاهای آماده در اکثر موارد بدون مشکل است، اما مصرف زیاد و بیش از حد سیر، به هر شکلی (خام، قرص یا مکمل) ممکن است تأثیرات منفی بر سلامتی داشته باشد. استفاده متعادل از سیر به عنوان یک بخش از رژیم غذایی میتواند فواید زیادی داشته باشد، اما مصرف زیاد سیر ممکن است عوارض جانبی منفی را به همراه داشته باشد. در این مقاله، به بررسی برخی از عوارض جانبی مصرف سیر پرداخته شده است.
سیر به دلیل طعم و بوی تند خود، برای بسیاری از سرآشپزان خانگی، به عنوان یک ادویه محبوب برای پخت و پز مورد استفاده قرار میگیرد. به ویژه در خورشتها، سسها، پیتزاها و غذاهای ماکارونی، سیر به خوبی میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
عوارض جانبی سیر:
یکی از عوارض جانبی جدی سیر، افزایش خطر خونریزی است، به خصوص در صورت استفاده همزمان با داروهای رقیق کننده خون یا در صورت نیاز به عمل جراحی در آینده.
دلیل این امر این است که سیر دارای خواص ضد ترومبوتیکی است، به این معنی که ممکن است از تشکیل لختههای خون جلوگیری کند.
اگرچه خونریزی ناشی از مصرف سیر به صورت عمومی نادر است، اما گزارشی وجود دارد که در آن یک فرد پس از مصرف روزانه 12 گرم سیر (تقریباً 4 حبه) قبل از عمل جراحی، خونریزی بیشتری را تجربه کرده است.
در یک مطالعه موردی دیگر، یک فرد پس از عمل جراحی تغییر رنگ و کبودی بیش از حدی را تجربه کرد. دلیل احتمالی این موضوع، مصرف یک مکمل غذایی بود که شامل روغن ماهی و 10 میلی گرم کنسانتره سیر بود. هر دو این عناصر بر تشکیل لخته خون تأثیر دارند. بنابراین، مهم است قبل از استفاده از مکملهای سیر، با پزشک خود مشورت کنید. اگر شما دارویی مصرف میکنید یا قصد دارید عمل جراحی انجام دهید، قبل از اضافه کردن سیر به رژیم غذایی خود، بهتر است با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.
برای ارائه اطلاعات بیشتر درباره خواص دیگر سیر، این بخش را برای شما تهیه کردهایم.
1- معرفی گیاه سیر:
- سیر یک گیاه علفی و دائمی است که از نظر گیاهشناسی، در شرایط مناسب میتواند به ارتفاع بیش از ۴۰ سانتیمتر رشد کند.
- سیر در خانوادهای با نام مارچوبهها قرار دارد و به همراه سایر گیاهان شناخته شده از جمله زعفران و موسیر، در راسته مارچوبهسانان قرار میگیرد.
- گیاه سیر، به پیاز بسیار نزدیک است و در مناطق آسیای میانه به عنوان چاشنی مورد استفاده قرار میگیرد. تاریخچه استفاده از سیر به حداقل ۳۰۰۰ هزار سال برمیگردد.
- بر اساس تحقیقات، مشخص شده است که مصرف دو تا سه حبه سیر در روز میتواند در پیشگیری از بسیاری از بیماریها موثر باشد.
- این گیاه دارای مقدار کالری کمی است و میزان سدیم و چربی اشباع آن بهطور قابلتوجهی کم است.
- سیر حاوی مواد معدنی مانند فسفر، پتاسیم، منیزیم، روی، کلسیم و آهن است.
- سیر، که دارای ترکیبات گوگرد است، یک تحریک کننده برای سیستم ایمنی بدن است و قدرت بسیار قوی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.
2- خواص سیر برای پیشگیری از سرماخوردگی:
- سیر شامل ترکیبات شیمیایی مختلفی مانند آلیسین است که دارای خاصیت ضدباکتریایی است. این خاصیت باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. برای جلوگیری از سرماخوردگی، مصرف سیر توصیه میشود.
3- سیر برای سلامت قلب:
- مصرف سیر باعث کاهش کلسترول و تریگلیسیرید میشود. اگر شما از بیماریهای قلبی عروقی رنج میبرید، مناسب است سیر را در رژیم غذایی خود جای دهید.
- سیر از بیماریهای قلبی عروقی مانند آترواسکلروز، هیپرلیپیدمی و ترومبوز جلوگیری میکند.
4- خواص سیر برای درمان آکنه و جوش صورت:
- آنتیاکسیدان موجود در سیر دارای خاصیت ضدالتهابی است و خواص ضدباکتریایی سیر برای درمان طبیعی آکنه و جوش صورت بسیار مؤثر است. برای این منظور، مقداری روغن سیر را بر روی جوش صورت خود قرار داده و پس از گذشت ده دقیقه با آب سرد بشویید. همچنین، میتوانید ۳ یا ۴ حبه سیر رنده شده را با مقداری ماست ترکیب کرده و مواد به دست آمده را روی صورت خود قرار داده و پس از گذشت یک ربع با آب ولرم بشویید.
5- سیر برای کاهش عوارض دیابت
- سیر برای کاهش عوارض دیابت و تنظیم سطح قند خون موثر است و میتواند دیابت را کاهش دهد. دیابت، بیماریای است که عوارضی را به همراه دارد و با مصرف سیر، این عوارض کاهش مییابد. مصرف منظم سیر منجر به پیشگیری از عوارض جانبی دیابت مانند آسیب کلیه و بیماریهای قلبی میشود.
6- خواص سیر برای درمان درد دندان:
- برای تسکین درد دندان، استفاده از سیر توصیه میشود. سیر خام باعث تسکین درد دندان میشود. برای این منظور، مقداری سیر را خرد کنید تا یک خمیر تشکیل شود و در آن کمی نمک اضافه کنید. سپس این ترکیب را روی دندان قرار داده و پس از گذشت چند دقیقه دندانهای خود را با آب نمک گرم بشویید.
7- خواص ضدسرطان سیر:
- سیر دارای ترکیبات گوگردی است و این ترکیبات دارای خاصیت ضدباکتریایی هستند که در جلوگیری از سرطان معده، روده بزرگ، مری، پانکراس و سینه موثر هستند.
8- خواص سیر برای پیشگیری از آلزایمر:
- زوال عقل و آلزایمر از بیماریهایی هستند که با پیری مرتبط میشوند و سالمندان بیشتر از افراد جوان در معرض ابتلا به این بیماریها قرار دارند. این نوع بیماریها به طور کلی با افزایش سن در اکثر افراد مشاهده میشوند، اما با رژیم غذایی سالم میتوان پیشروی سریع بیماری را کاهش داد. یکی از خواص مهم سیر این است که میتواند در جلوگیری از بیماریهایی مانند زوال عقل و آلزایمر که با پیری مرتبط هستند، مؤثر باشد.
- سیر حاوی مقادیر غنی از آنتیاکسیدانهای قوی است که بدن را در برابر آسیبهای اکسیداتیو محافظت میکند.
با استفاده از سیر، میتوان از بیماریهایی مانند زوال عقل، فراموشی و آلزایمر جلوگیری کرد. حتی در صورت ابتلا به این نوع بیماریها، سیر میتواند روند بیماری را کندتر کند. اگر در سنی هستید که مستعد ابتلا به چنین بیماریهایی هستید، بهتر است سیر را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
9- سیر برای مردان:
یکی از درمانهای موثر برای پروستات و پیشگیری از سرطان پروستات، مصرف سیر است. سیر باعث افزایش میزان و کیفیت اسپرم میشود.
خواص سیر برای درمان پسوریازیس:
خاصیت ضدالتهابی سیر برای درمان پسوریازیس مفید است. میتوانید مقداری روغن سیر را روی ضایعات پسوریازیس بمالید و پس از گذشت چند دقیقه نتیجه آن را مشاهده کنید.
سیر برای لاغری و کاهش وزن:
متخصصان تغذیه معتقدند که مصرف روزانه سیر به صورت ناشتا باعث کاهش وزن میشود و برای لاغری موثر است. سیر چربیسوز قوی است و برای کاهش چربی شکم مفید است.
خواص سیر برای افزایش رشد مو:
سیر دارای مقادیر زیادی از آلیسین است که از ریزش مو جلوگیری میکند و برای تقویت رشد مو مؤثر است. میتوانید روغن سیر را بر روی موها و پوست سر ماساژ دهید و به مدت ۲۰ دقیقه باقی بگذارید، سپس با آب گرم و شامپو شستشو دهید.
سیر عوارض خاصی برای مو ندارد و تنها باید مصرف آن را به مقدار مناسب و خودسرانه نکنید.
بوی بد دهان از جمله عوارض جانبی سیر است. سیر حاوی انواع ترکیبات گوگرد است که به دلیل فواید سلامتی آن شناخته میشود. با این حال، این ترکیبات ممکن است باعث بوی بد دهان شوند، به خصوص در صورت مصرف بیش از حد. این موضوع به ویژه برای سیر خام صدق میکند، زیرا پخت و پز میتواند محتوای مفید گوگرد این ترکیبات را کاهش دهد. برای جلوگیری از بوی سیر، میتوانید از چندین روش خانگی استفاده کنید تا از بوی سیر خلاص شوید.
مسائل گوارشی:
سیر، مانند پیاز، تره و مارچوبه، دارای مقدار زیادی فروکتان است. فروکتان یک نوع کربوهیدرات است که ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد نفخ، گاز و درد معده شود. در واقع، در افرادی که دچار عدم تحمل فروکتان هستند و مصرف یک غذای با مقدار بالای فروکتان را انجام میدهند، این ماده به طور کامل در روده کوچک جذب نمیشود و به صورت نابهجا وارد روده بزرگ میشود و در آنجا تخمیر میشود. این فرایند ممکن است به مشکلات گوارشی کمک کند.
به همین ترتیب، افرادی که از رژیم غذایی FODMAP (یک رژیم غذایی برای شناسایی غذاهای خاص که باعث ایجاد مشکلات هضم میشوند و از رژیم غذایی حذف میشوند) استفاده میکنند، به طور معمول تشویق میشوند تا مصرف سیر را کاهش دهند.
سوزش سردل:
در صورت مبتلا بودن به بیماری رفلاکس معده و مری، ممکن است نیاز داشته باشید مصرف سیر را کاهش دهید.
GERD یا بیماری رفلاکس گوارشی معده-مری، یک بیماری شایع است که زمانی رخ میدهد که اسید معده به مری برگشته و علائمی مانند سوزش معده و تهوع ایجاد میکند. ممکن است سیر، توانایی عضلات پایینی مری برای بسته شدن و جلوگیری از ورود اسید به معده را کاهش دهد (LES). در نتیجه، این میتواند منجر به رفلاکس اسید شود. با این حال، برخی از غذاها به طرق مختلفی بر روی افراد مبتلا به GERD تأثیر میگذارند. اگر متوجه شدید که مصرف زیاد سیر علائمی را ایجاد نمیکند، محدود کردن مقدار مصرف سیر به حد ضروری توصیه میشود.
موارد احتیاطی که باید هنگام مصرف سیر در نظر بگیرید:
در حین مصرف داروها و مکملها، همیشه مشورت با یک پزشک اهمیت دارد. ترکیبات خاصی از داروها با مکملهای سیر باید قبل از مصرف با دقت بررسی شوند. برخی از تداخلات دارویی جدیتر از دیگر تداخلات هستند، اما احتیاط در ترکیب همزمان چند داروی مختلف بسیار مهم است.
فعل و انفعالات پزشکی جدی:
سه داروی اصلی با سیر واکنش زیادی نشان میدهند. ایزونیازید، یک آنتیبیوتیک است که برای درمان سل استفاده میشود و ممکن است اثر کمتری داشته باشد در صورت ترکیب با سیر، زیرا بدن مقدار کمتری از آنتیبیوتیک را جذب میکند. داروهای استفاده شده در درمان ایدز توسط بدن تجزیه میشوند و هنگامی که همراه با سیر مصرف میشوند، بدن با سرعت بیشتری آن داروها را تجزیه میکند و باعث میشود اثر آنها کاهش یابد. همچنین، بدن ساکویناویر (یک داروی ضد ویروسی که با سایر داروهای مورد استفاده در HIV / AIDS برای از بین بردن ویروس از بدن یا جلوگیری از بیماری استفاده میشود) را تجزیه میکند. در این حالت نیز، ترکیب با سیر ممکن است با افزایش سرعت تجزیه بدن، اثر دارو را کاهش دهد.
فعل و انفعالات پزشکی متوسط:
اگرچه از نظر پزشکی دلیل جدی وجود ندارد، اما ترکیبات سیر ممکن است تأثیر کمتری با کنترل بارداری مبتنی بر استروژن و داروهایی که توسط کبد تغییر میکنند، داشته باشند. سیر نیز سرعت پردازش داروها را در بدن افزایش میدهد و به آنها زمان کمتری برای اثردهی میدهد. داروهایی که لخته شدن خون را کند میکنند، مانند آسپرین، در صورت ترکیب با سیر ممکن است احتمال کبودی و خونریزی را افزایش دهند. اگر شما مستعد بریدگی هستید یا در آینده نزدیک با جراحی مواجه خواهید شد، بهتر است از مصرف این ترکیب خودداری کنید.
چگونه جای زخمهای آکنه را با سیر درمان کنیم:
سیر یکی از غذاهای شگفتانگیز است که نه تنها به تعدادی از دستورالعملهای مورد علاقهتان ادویهی مناسب میافزاید، بلکه با فواید درمانی خود آن را به یک داروی قدرتمند برای استفاده داخلی و خارجی تبدیل میکند. به دلیل داشتن خواص ضدباکتری، ضدقارچی و ضدویروسی طبیعی، سیر یک راه عالی برای درمان و کاهش جای زخمهای آکنه است.
ابتدا صورت خود را با یک پاککننده ملایم، دو بار در روز بشویید. مطمئن شوید همواره از آب گرم برای شستن صورت استفاده کنید و سپس به آرامی آن را خشک کنید تا شستشوی پوست کامل شود.
یک حبه سیر را رنده کوچک کنید و با دو قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید. پس از شستشوی صورت، آرامانه مخلوط را به پوست ماساژ دهید و سپس با آب گرم بشویید. سیر به لایهبرداری از سلولهای مرده پوست کمک میکند، به آرامی لایه بالایی بافت زخم را از بین میبرد و باکتریها و روغنهای موجود در پوست که باعث آکنه میشوند را از بین میبرد. قبل از شستشوی کامل با آب گرم، حداقل ۵ دقیقه سیر را روی پوستتان نگه دارید.
هفتهای 2 یا 3 بار از ماسک صورت برای درمان زخمهای آکنه و مبارزه با شیوع آکنه در آینده استفاده کنید. یک حبه سیر را خرد کرده و با 2 قاشق چایخوری روغن زیتون و 1 قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید. اگر در مناطق بزرگتر مبتلا به آکنه هستید، مقدار بیشتری از این مخلوط را تهیه کنید. قبل از شستشو با آب گرم، این مخلوط را به طور مساوی روی پوست خود پخش کنید و به مدت 20 دقیقه روی مناطق مورد نظر باقی بماند. اگر احساس سوزش کردید، بلافاصله آبکشی کنید و در دفعات بعدی کمتری از سیر استفاده کنید.
بعد از هر بار درمان با سیر، آلوئه ورا را روی پوست خود بمالید. زیرا سیر میتواند پوست را تحریک کند و بافت زخم را از بین ببرد و پوست را خشک کند، بسیار مهم است که به پوست بدن آبرسانی کنید. آلوئه ورا بهترین گزینه برای آبرسانی است، زیرا آکنه را تحریک نمیکند و به عنوان یک ماده ضد التهاب پوست و ضد آکنه عمل میکند و به پوست شما لطافت میبخشد.
استفاده از این روش ممکن است به عنوان یک روش بدبو برای درمان جوش و آکنه به نظر برسد. با این حال، وقتی آن را به طور کامل با آب گرم شستشو دهید، سیر هیچ بویی روی پوستتان باقی نمیگذارد.
برای افرادی که نمیتوانند سیر خام را تحمل کنند، فرمهای جایگزینی در دسترس هستند که ممکن است مزایای مشابهی داشته باشند. در کل، مصرف 600 تا 1200 میلیگرم عصاره سیر در روز (که به چند دوز در طول روز تقسیم میشود) میتواند تأثیرات محافظتی بر سلامتی را به وجود آورد. در صورت استفاده از عصاره مایع سیر، دوز مناسب 4 میلیلیتر در روز و 20 میلیلیتر تنتور سیر (که یک عصاره مایع است که گیاهان را در الکل برای استخراج مواد فعال آنها غرق میکنند) توصیه میشود.
کلام پایانی:
سیر یک منبع غذایی بسیار مغذی است و با ارائه انواع فواید سلامتی همراه است. با این حال، در صورت مصرف بیش از حد آن، ممکن است عوارض جانبی مانند بوی نامطبوع دهان، سوء هاضمه، ریفلاکس اسیدی و افزایش خطر خونریزی را تجربه کنید.
بنابراین، بهتر است در صورت بروز هرگونه عوارض جانبی ناخوشایند، لذت بردن از این ادویه خوشمزه را متوقف کرده و میزان مصرف خود را کاهش دهید.
در صورتی که نمیتوانید سیر را تحمل کنید، میتوانید از جایگزینهای خوشمزه دیگری استفاده کنید. به عنوان مثال، میتوانید ادویهها و گیاهان دیگری مانند دانههای فلفل، رازیانه، ترب کوهی یا زنجبیل را امتحان کنید.
نظرات کاربران