0

تا چه سنی‌هایی اختلال شناختی در کودکان ادامه می‌یابد؟

Cognitive impairment in children

تا چه سنی‌هایی اختلال شناختی در کودکان ادامه می‌یابد؟ اختلال شناختی یا تکاملی به واقع به محدودیت عملکردی اطلاق می‌شود. در این مقاله، قصد داریم درباره اختلال شناختی در کودکان صحبت کنیم. اکثر علت این اختلالات به سیستم عصبی مربوط است. این اختلالات در دوران کودکی و نوزادی با تاخیر در رشد و ناتوانی در یک یا چند حوزه مانند شنوایی، بینایی، حرکتی، گفتاری و رفتاری ظاهر می‌شود.

کودکان مبتلا به این بیماری در حوزه‌های شناختی مختلف ناتوانی دارند، اما متأسفانه این اختلالات بسیار گسترده هستند و در جامعه به خوبی درک نمی‌شوند. کمبود اطلاعات مناسب و کافی می‌تواند برای کودکان و والدینشان مشکلاتی ایجاد کند.

اختلالات شناختی شناخته شده در کودکان

یکی از رایج‌ترین اختلالات، عقب‌ماندگی ذهنی است. به علاوه، اختلالات دیگری نیز وجود دارند که می‌توان به نقص توجه، اختلال دوقطبی، پردازش مرکز شنوایی، سندروم داون، سندروم ایکس شکننده، فلج مغزی، سندروم لاندو، اختلال یادگیری، فنیل‌کتونوری، سندروم پرادر ویلی، اختلال تشنج و… اشاره کرد.

اختلال سندروم داون

سندروم داون یک ناهنجاری کروموزومی است که به وجود می‌آید و باعث تغییر در رشد کودک می‌شود. افراد مبتلا به این سندروم معمولاً عقب‌ماندگی شدید یا خفیف دارند و از لحاظ زبانی نیز مشکلاتی دارند.

اختلال مرکز شنوایی

این اختلال یکی از پیچیده‌ترین اختلالات است و علائم آن ممکن است از خفیف تا شدید متغیر باشد. دلایل مختلفی برای بروز این اختلال وجود دارد، به طوری که اطلاعات شنوایی کودکانی که این مشکل را دارند، بین گوش و مغزشان به درستی پردازش نمی‌شود.

اختلال اوتیسم

اختلال اوتیسم یکی از اختلالات شناختی در کودکان است که اغلب بر توانایی‌های اجتماعی، شناختی و برقراری ارتباط با دیگران تأثیر می‌گذارد. علائم این اختلال شامل عدم توجه به اطراف، عدم علاقه به برقراری ارتباط با دیگران، تمایل به تنها بودن و ناتوانی در درک احساسات اطرافیان می‌باشد.

این مقاله از دست ندید!  آیا تزریق بوتاکس در بارداری و شیردهی خطرناک است؟

اختلال دوقطبی

اختلال دوقطبی یا افسردگی مانیک یکی از رایج‌ترین اختلالات شناختی در کودکان است. این اختلال به عنوان یک اختلال رفتاری از دوران نوزادی و کودکی شروع می‌شود و ممکن است در دوران نوجوانی و بزرگسالی نیز ادامه یابد. هنوز روش دقیقی برای تشخیص این اختلال وجود ندارد و علائم آن متنوع است.

اختلال تشنج

اختلال تشنج یک اختلال نورولوژیکی است که منجر به بروز علائم فیزیکی و تکانش بی‌اختیار اعضای بدن می‌شود. علامت‌های این اختلال ناشی از فعالیت‌های الکتریکی نامنظم در مغز است. افراد مبتلا به تشنج ممکن است شدت‌های متفاوتی از تشنج را تجربه کنند.

اختلال تشنج عمدتاً در دوران کودکی شروع می‌شود، اما در برخی موارد ممکن است در دوران جوانی و پیری نیز رخ دهد. روش‌های کنترل این اختلال شامل مصرف داروهای ضدتشنج، اجرای عمل جراحی و رعایت رژیم غذایی (به ویژه در کودکان) می‌باشد.

اختلال فلج مغزی

فلج مغزی یک اختلال است که ناشی از صدمه به مغز است و معمولاً در زمان تولد اتفاق می‌افتد. این بیماری بر تنظیم حرکات و عضلات بدن تأثیر می‌گذارد، به طور مثال افراد مبتلا قادر به راه رفتن منظم، صحبت کردن، خوردن یا بازی کردن نیستند. این مشکل درجهت‌های شدید و خفیف در کودکان رخ می‌دهد.

اختلال نقص توجه

اختلال نقص توجه یکی از اختلالات رفتاری و عصبی است و شایع‌ترین نوع آن اختلال بیش‌فعالی نامیده می‌شود. این اختلال از دوران کودکی آغاز می‌شود و ممکن است تا بزرگسالی ادامه یابد. برای تشخیص این اختلال، نیاز به مراجعه به پزشک است. در صورت عدم درمان، این اختلال تأثیرات ضار و منفی بر زندگی کودک در مدرسه، خانه، محل کار و غیره خواهد داشت.

این مقاله از دست ندید!  راهنمایی بهترین و سریعترین روش برای درمان رگهای بیرون زده دست

زمان اختلالات

اختلالات شناختی در کودکان می‌توانند در هر سن و مرحله‌ای از زندگی رخ دهند. با این حال، زمانی که این اختلالات به پایان می‌رسند قطعی نیست و ممکن است برخی از آن‌ها تا انتهای عمر فرد همراه او باقی بمانند.

همانطور که می‌دانید، کودکان و بزرگسالان مبتلا به این اختلال نیازمند توجه بیشتری هستند. به دلیل دشواری‌های مربوط به مراقبت از این افراد، استفاده از خدمات موسسه پرستاری که در زمینه ارائه خدمات پرستاری فعالیت می‌کند، پیشنهاد می‌شود. با توجه به نیازهای خود به پرستار کودک، پرستار بیمار، پرستار در منزل و در صورت عدم توانایی در مراقبت از سالمندان، می‌توانید از خدمات پرستار سالمند استفاده کنید و درخواست اعزام پرستار را داشته باشید.

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *