0

بهترین گیاهان دارویی مفید برای درمان دردهای معده

عرقیات گیاهی

سلامت سیستم گوارشی انسان اهمیت ویژه‌ای دارد و اگر به‌درستی کار نکند، بر قسمت‌های مختلف بدن اثر می‌گذارد. با این حال، مشکلات گوارشی بسیار شایع هستند و کمتر کسی است که در زندگی خود دست‌کم یک‌بار نفخ، سوزش سر دل، ترش کردن، دل‌پیچه و دل‌درد را تجربه نکرده باشد.

این مشکلات اگر حاد نباشند و به‌دنبال خوردن غذای سنگین یا استرس روزانه به‌وجود بیایند، اغلب با راه‌حل‌های سنتی و خانگی قابل پیشگیری هستند. در صورتی‌که شما رفلاکس معده، نفخ دائم و درد شدیدی را به مدت طولانی تجربه می‌کنید، بدون مشورت با پزشک، درمان خودسرانه انجام ندهید و حتما به متخصص مراجعه کنید.

یکی از روش‌های قدیمی برای رفع مشکلات سیستم گوارشی، خوردن عرقیات گیاهی و سنتی است.

عرقیات گیاهی چیست؟

یکی از قدیمی‌ترین انواع داروهای سنتی، عرقیات گیاهی هستند. از گذشته این اعتقاد وجود داشته که آنها تاثیر زیادی بر سلامت بدن دارند و برای درمان بیماری‌ها به‌کار می‌رفتند.

عرق گیاهی در واقع حاصل تقطیر آب و عصاره گیاهان است. گیاهان مختلف را عصاره‌گیری می‌کنند و طی فرایند تقطیر آنها را با مولکول‌های آب ترکیب می‌کنند. حاصل این تقطیر، نوعی عرق سنتی و مفید است که خواص آن بیش از خود گیاه است، زیرا طی فرایند حرارت‌دهی، مواد مغذی آن خارج می‌شود و تاثیرش را بیشتر می‌کند.

عرقیات گیاهانی تنوع گوناگونی دارند که هرکدام از آنها برای مشکلات خاصی مفید هستند. در ادامه انواع آنها را به شما معرفی می‌کنیم تا با فواید و موارد مصرف آنها بیشتر آشنا شوید. پیش از آن بد نیست مقاله عرقیات گیاهی ضد افسردگی را بخوانید.

مفیدترین عرقیات گیاهی برای معده

امروزه بیش از ۱۰۰ نوع مختلف عرق گیاهی داریم که هر کدام دارای خواص بسیار مختلف و متفاوتی برای سلامتی و بدن دارند. یکی از امن ترین، قابل دسترس ترین و سریع ترین راه های درمان مشکلات گوارشی در طب سنتی، استفاده از عرقیات طبیعی است. به این دلیل که عرقیات در واقع عصاره غلیط شده گیاهان هستند، تاثیری قوی بر روی مشکلات گوارشی دارند.

این مقاله از دست ندید!  راز استفاده از عرق بوقناق در درمان دیابت و کم‌خونی

مفیدترین عرقیات گیاهی برای معده

امروزه بیش از ۱۰۰ نوع مختلف عرق گیاهی داریم که هر کدام دارای خواص بسیار مختلف و متفاوتی برای سلامتی و بدن دارند. یکی از امن ترین، قابل دسترس ترین و سریع ترین راه‌های درمان مشکلات گوارشی در طب سنتی، استفاده از عرقیات طبیعی است. به این دلیل که عرقیات در واقع عصاره غلیط شده گیاهان هستند، تأثیری قوی بر روی مشکلات گوارشی دارند.

درمان مشکلات گوارشی با استفاده از عرقیات گیاهی، یکی از روش‌های مؤثر و پرکاربرد در طب سنتی است. برخی از مفیدترین عرقیات گیاهی برای معده شامل آویشن، بابونه، چای ترش، زنجبیل، نعناع، فلفل سیاه و هل می‌باشند. همچنین، برخی از گیاهان دارای خواص ضد التهابی، ضد عفونی کننده و ضد اسپاسم مانند بادرنجبویه، کاکوتی، ریواس و مرزنجوش نیز می‌توانند در درمان مشکلات گوارشی مفید باشند.

عرق نعنا

نعنا یکی از گیاهانی است که به دلیل داشتن خواص ضد اسپاسم، درمان دل درد و دل پیچه و مشکلات گوارشی مانند سنگینی معده و هضم ناکامل، بسیار معروف و شناخته شده است. عرق نعنا به عنوان یک تقویت کننده معده عمل می‌کند و به هضم و سنگینی آن کمک می‌کند. همچنین، به دلیل داشتن خاصیت ضد نفخ، مصرف یک استکان از عرق نعنا قبل از خوردن غذاهایی که دارای حبوبات هستند مانند آب‌گوشت، توصیه می‌شود.

عرق بیدمشک

عرق بیدمشک به مقدار زیادی تانن دارد که به تسکین معده کمک بسیاری می‌کند و از اختلالات دستگاه گوارش پیشگیری می‌کند. این عرق برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بسیار مناسب است. اگر معده عصبی دارید و معمولاً با ناراحتی معده یا معده درد مواجه هستید، بهتر است عرق بیدمشک را در برنامه غذایی خود قرار دهید. استرس، اضطراب، دل‌شوره، حالت تهوع و… باعث ایجاد معده‌درد عصبی می‌شوند و برای رفع آن‌ها، با مشورت با پزشک خود، می‌توانید از این عرقیات گیاهی استفاده کنید.

عرق گیاهی رازیانه

رازیانه یکی از گیاهانی است که تمام اجزای آن قابل استفاده در درمان دارویی هستند. برای تهیه عرق رازیانه، می‌توان از پیاز و برگ‌های آن استفاده کرد و حتی دانه‌های آن نیز می‌تواند برای تهیه دمنوش مفید باشد.

این مقاله از دست ندید!  همه چیز درباره شغل تعمیرات تجهیزات دندانپزشکی

رازیانه با دارا بودن آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی بالایی، بسیار مفید است و تمام این مواد در عرق آن به صورت کامل وجود دارد. مصرف این عرق می‌تواند در تسکین دردهای معده و شکم مفید باشد و باعث بهبود هضم غذا و جذب مواد غذایی در بدن می‌شود.

عرق زیره

عرق زیره با داشتن خواص ضد نفخ و دل‌پیچه، در درمان قلنج موثر است. مصرف این عرق می‌تواند به فرآیند هضم غذا کمک کند و باعث کاهش تولید گاز معده شود.

عرق گیاهی زنجبیل

عرق زنجبیل با طبع گرمی که دارد، در درمان بسیاری از بیماری‌ها مفید است و از دوران قدیم تا به امروز مورد استفاده قرار گرفته است. برای تهیه عرق زنجبیل، باید ریشه‌های گیاه را جمع‌آوری کرده و با مقداری آب، آن را در دستگاه تقطیر قرار داد و مایع حاصله را جمع‌آوری کرد که همان عرق زنجبیل است. این عرق گیاهی خاصیت بی‌نظیری در درمان عفونت‌ها و حتی درمان درد و ورم معده دارد. با توجه به خاصیت ضد التهابی آن، در هضم غذا و جلوگیری از تهوع نیز کاربرد بسیار زیادی دارد.

عرق گیاهی دارچین

در داخل عصاره دارچین، آنتی‌اکسیدان‌هایی وجود دارد که می‌تواند باعث کاهش بعضی از دردها در بدن شود و در طب سنتی نیز کاربردهای بسیار زیادی داشته است. مصرف عرق حاصله از این گیاه می‌تواند برای کاهش درد و تورم معده و عفونت‌های مربوط به این اندام مفید باشد و همچنین دستگاه گوارش را تقویت می‌کند.

عرق شاتره

با توجه به طبع معتدل عرق شاتره، مصرف آن برای بیشتر بیماران مناسب است. گیاه شاتره، ادرارآور است و به همین دلیل در درمان بیماری‌های کلیوی موثر است. این گیاه به تقویت کبد، پوست و لثه‌ها نیز کمک می‌کند.

این مقاله از دست ندید!  راهنمایی استفاده از سبزیجات مفید برای سلامت کلیه

عرق گیاهی دارچین

در داخل عصاره دارچین، آنتی‌اکسیدان‌هایی وجود دارند که می‌تواند کمک کند دردهای بعضی اندام‌های بدن کاهش یابند و در طب سنتی نیز کاربردهای بسیاری داشته است. مصرف عرق حاصله از این گیاه می‌تواند در کاهش درد و تورم معده و درمان عفونت‌های مربوط به این اندام مفید باشد و همچنین می‌تواند دستگاه گوارش را تقویت کند.

عرق شاتره

با توجه به طبع معتدل آن، مصرف عرق شاتره برای بیشتر بیماران منع ندارد. گیاه شاتره، خاصیت ادرار آوری دارد و به همین دلیل می‌تواند در درمان بیماری‌های کلیوی مفید باشد. همچنین این گیاه می‌تواند به تقویت کبد، پوست و لثه‌ها کمک کند.

عرق خارشتر

با توجه به طبع سردی که دارد، عرق خارشتر می‌تواند در دافع سنگ کلیه، پاکسازی کننده کلیه، درمان سیاه سرفه، حفظ سلامت معده و دافع سنگ مثانه مفید باشد. توصیه می‌شود پیش از صرف غذا، نصف فنجان از آن را میل کنید.

زمان مراجعه به پزشک

در صورت مواجه شدن با مشکلات زیر، حتماً به پزشک مراجعه کنید:

  • وجود مشکلات مکرر یا مداوم در معده
  • استفراغ یا اسهال غیر قابل کنترل
  • کاهش وزن ناخواسته
  • مشکلی در بلعیدن
  • وجود توده‌ای در شکم یا معده

معده درد به علت رژیم غذایی نامناسب یا سبک زندگی نادرست ایجاد می‌شود. به همین دلیل، ممکن است در برخی افراد مصرف داروی شیمیایی معده درد را تشدید کند. با این حال، درمان خانگی معده درد با استفاده از مواد غذایی طبیعی و داروهای گیاهی عارضه‌ای ندارد. همچنین این مواد در دسترس هستند و به راحتی تهیه می‌شوند و قیمت بالایی ندارند. این چند عرق گیاهی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم، بهترین گزینه برای درمان درد و مشکلات معده هستند. در صورت وجود مشکل، می‌توانید از این عرقیات گیاهی استفاده کنید. قابل ذکر است که میزان خلوص عرق گیاهی خریداری شده، بسیار در ویژگی‌های درمانی آن تأثیرگذار است. برای خرید عرقیات گیاهی اصل و ارگانیک با بالاترین خلوص، می‌توانید روی لینک کلیک کنید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *