مصرف ارده کنجد دارای خواص و مزایای بینظیری است و ارزش غذایی بالایی دارد که برای سلامت بدن بسیار مفید است.
ارده کنجد مایعی است که از کنجد نرم پوست کنده بریان و نرم کوبیده تهیه میشود و در آن روغن کنجد جدا نشده است. معمولاً ارده بیشتر برای وعده صبحانه استفاده میشود تا انرژی لازم برای تمام روز را دریافت کنیم. این ماده غذایی مقوی، بدون هیچ گونه افزودنی شیمیایی یا غیرشیمیایی، صد درصد طبیعی است.
خواص ارده برای سلامتی بسیار فراوان است، به خصوص در کاهش وزن. این ماده غذایی حاوی ترکیبات مفیدی است که به کاهش وزن کمک میکنند و در عین حال برای سلامتی بدن موثر هستند.
ارده دارای ارزش غذایی برای هر 100 گرم به شرح زیر است:
- انرژی: 595 کیلوکالری
- کربوهیدرات: 21.19 گرم
- چربی: 53.76 گرم
- پروتئین: 17.00 گرم
- آب: 3.05 گرم
ویتامینها:
- ویتامین آ: 67 واحد بینالمللی (IU)
- تیامین (ویتامین B1): 1.220 میلیگرم (94٪ مقدار مورد نیاز روزانه)
- ریبوفلاوین (ویتامین B2): 0.473 میلیگرم (32٪ مقدار مورد نیاز روزانه)
- نیاسین (ویتامین B3): 5.450 میلیگرم (36٪ مقدار مورد نیاز روزانه)
- پانتوتنیک اسید (ویتامین B5): 0.693 میلیگرم (14٪ مقدار مورد نیاز روزانه)
- ویتامین B6: 0.149 میلیگرم (11٪ مقدار مورد نیاز روزانه)
- اسید فولیک (ویتامین B9): 98 میکروگرم (25٪ مقدار مورد نیاز روزانه)
- ویتامین B12: 0.00 میکروگرم (0٪ مقدار مورد نیاز روزانه)
مواد معدنی:
- کلسیم: 426 میلیگرم (43٪ مقدار مورد نیاز روزانه)
- آهن: 8.95 میلیگرم (72٪ مقدار مورد نیاز روزانه)
- منیزیم: 95 میلیگرم (26٪ مقدار مورد نیاز روزانه)
- منگنز: 1.456 میلیگرم (73٪ مقدار مورد نیاز روزانه)
- فسفر: 732 میلیگرم (105٪ مقدار مورد نیاز روزانه)
- پتاسیم: 414 میلیگرم (9٪ مقدار مورد نیاز روزانه)
- سدیم: 115 میلیگرم (5٪ مقدار مورد نیاز روزانه)
- روی: 4.62 میلیگرم (46٪ مقدار مورد نیاز روزانه)
ارده کنجد به دلیل طبیعت گرم و ترش خود، برای افراد سرد مزاج بسیار مفید است.
در فصل زمستان، ارده کنجد بهترین غذا است. این ماده غذایی انرژی زا است و بدن برای گرم کردن بیشتر نیاز به انرژی دارد.
مصرف مناسب و تعادلیافتهی ارده کنجد در طول هفته و ماه، میتواند به کاهش کلسترول بد خون و افزایش سطح چربی خوب یا همان HDL در خون کمک کند.
ارده کنجد یک منبع بسیار خوب برای تامین کلسیم بدن است و میتواند به استحکام و سلامت استخوانها و دندانها کمک کند. به خصوص برای کودکان، ارده کنجد بهترین غذا است.
مصرف ارده برای کودکان بسیار توصیه میشود. زیرا با توجه به تحرک بالای کودکان، انرژی لازم برای آنها را تامین کرده و به تقویت حافظه آنها کمک میکند.
یکی از خواص مصرف ارده کنجد، نرم کنندگی دملها است. این ماده غذایی میتواند سفتیها و ورمهای داخلی و دملها را نرم کند. همچنین، مصرف ارده میتواند دملها و جوشها را در افراد سرد مزاج پخته و بهبود بخشد، بنابراین میتواند باعث بروز جوشهای پوستی در افراد سرد مزاج شود.
همچنین، ارده کنجد میتواند در پیشگیری از سرطان موثر باشد.
دانه کنجد و محصولات غذایی حاصل از آن دارای مقدار زیادی آنتیاکسیدان هستند که این آنتیاکسیدانها میتوانند در پیشگیری از سرطان در بدن مؤثر باشند.
مصرف ارده میتواند به عنوان ملین و مسهل عمل کند و باعث نرم شدن و تسهیل عملکرد رودهها شود. این ویژگی میتواند در پیشگیری از یبوست مفید باشد.
ارده برای خانمها دارای خواص زیادی است. مصرف این ماده غذایی میتواند به رفع بیماریهای مربوط به رحم کمک کند و به عنوان یک قاعدهور در این زمینه شناخته میشود.
علاوه بر این، ارده دارای خواص دیگری نیز است:
مصرف ارده میتواند در تقویت قوای جنسی بانوان بسیار مؤثر باشد.
مصرف ارده میتواند در رفع بیماریهای مربوط به رحم مفید باشد.
مصرف ارده میتواند از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری کند.
علاوه بر این، ارده کنجد دارای خواصی باورنکردنی برای کاهش وزن است. مصرف ارده در افراد سرد مزاج میتواند منجر به کاهش وزن و لاغری آنها شود. این به دلیل آن است که خوردن یک تا دو قاشق ارده قبل از وعده غذایی، اشتها را کاهش میدهد و باعث میشود فرد کمتر غذا بخورد و وزن خود را کاهش دهد.
همچنین، باید در مورد اضافه وزن نیز مواظب باشید! خوردن بیش از حد ارده کنجد ممکن است به دلیل حاوی چربی بالا و کالری زیاد، منجر به چاقی و افزایش وزن شود. اگر شما فردی با تحرک کم هستید، پیادهروی منظم ندارید یا ورزش نمیکنید، خوردن بیشتر از حد این ماده غذایی مطمئناً به شما منجر به افزایش وزن خواهد شد. در این صورت، توصیه میشود افرادی که تمایل زیادی به چاق شدن دارند و در وزن لاغری هستند، از ترکیب ارده و شیره استفاده کنند. این ترکیب میتواند کمک کننده باشد.
برای تهیه ارده و روغن ارده کنجد، از کنجد خمیرشده استفاده میشود. این خمیر به عنوان ارده شناخته میشود. برای تهیه ارده، ابتدا دانههای کنجد را خیس میکنند و سپس پوسته سیاه یا قهوهای رنگ و نازک آن را جدا میکنند. سپس با استفاده از آسیاب، دانههای پوست کنده کنجد را خرد میکنند تا خمیری به نام ارده به دست آید.
برای تهیه روغن ارده، ارده را از طریق حرارت دادن و سرخ کردن کنجد و سپس آسیاب کردن آن استخراج میکنند. همچنین، روغن کنجد پرس سرد نیز با استفاده از فشاردهی به دانههای کنجد خام بدست میآید.
درباره نحوه نگهداری از ارده و روغن کنجد، باید آنها را در محیطی خشک، خنک و دور از تابش مستقیم آفتاب نگهداری کنید. این امر به دلیل این است که ارده و روغن کنجد حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده هستند و در صورت قرار گرفتن در معرض هوا و نور گرم، چربیهای آنها اکسید میشوند. بنابراین، برای حفظ کیفیت و طعم مناسب آنها، بهتر است در شرایط مناسب و مناطق خنک نگهداری شوند.
مضرات ارده کنجد عبارتند از:
ارده کنجد دارای انرژی زیاد و کالری بالایی است و در صورت مصرف بیش از حد و فقدان فعالیت بدنی، میتواند منجر به چاقی و افزایش وزن شود.
استفاده از ارده برای افراد دیابتی مضر است و توصیه نمیشود.
روغن ارده باید تنها برای استفاده در پخت و پز استفاده شود و نباید برای سرخ کردن غذاها به کار برود.
ارده کنجد برای افراد سردمزاج مفید است، اما باید مصرف آن را به حد معقولی محدود کرد و همراه با سایر غذاها مصرف نشود زیرا ممکن است به هضم مشکل ایجاد کند.
زیادهروی در مصرف ارده میتواند منجر به گرفتگی رگها شود.
برای کاهش اثرات مضر ارده، میتوان از سرکه، ترشیجات، آب لیموی ترش و شیرین در همراهی با آن استفاده کرد.
بهتر است همواره توجه داشته باشید که مصرف هر ماده غذایی باید به میزان مناسب و با توجه به نیازهای بدن انجام شود.
نظرات کاربران