با توجه به علل مختلف، کودکان به طور مکرر با سرما مواجه میشوند و این موضوع نیاز والدین را برای درمان سریع و موثر این بیماری بیشتر میکند. در این مقاله، به شما چهار شربت برتر و جدیدترین شربتهای سرفه کودکان برای درمان سریع را معرفی خواهیم کرد.
سرفه، یکی از علائم رایج سرماخوردگی است
اغلب موارد سرماخوردگی در کودکان در زمان کوتاهی، کمتر از یک هفته، بهبود مییابد. اما اگر کودک شما دارای تب بالا است و شما احساس میکنید علائم بیماری در حال افزایش است، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. یکی از مشکلات موجود در این مورد این است که اکثر کودکان علاقهای به مصرف داروهای شیمیایی ندارند. به همین دلیل، در این مقاله، علاوه بر معرفی شربتهای سرماخوردگی معمول، یک داروی طبیعی را هم برای درمان سرفه به شما معرفی خواهیم کرد. اگر شربت سرماخوردگی کودکان طعم خوبی داشته باشد، کودکان ممکن است برای مصرف آن مشتاق شوند. با این حال، والدین، به خصوص مادران، باید با استفاده از روشهای ماهرانه، بتوانند دارو را به کودکان خود مصرف کنانند.
۱- دکسترومتورفان:
یک شربت ضد سرفه به نام دکسترومتورفان وجود دارد که عوارض کمتری نسبت به سایر داروها دارد و معمولاً انتخاب اول برای کودکان است. این دارو بدون نسخه قابل تهیه است و در اشکال قرص، شربت و قطره تولید میشود. دکسترومتورفان از طریق مصرف خوراکی به خوبی جذب میشود و با تأثیر مستقیم بر مرکز سرفه در بصلالنخاع، باعث ضعیف شدن واکنش سرفه میشود. این دارو برای کاهش التهابات بخش فوقانی از جمله رینیت آلرژیک، التهاب حاد یا تحتِحاد سینوسها، خروسک، التهاب حاد گوارش میانی و التهاب نای و نایژه، و همچنین تسکین سرفههای خشک ناشی از گلودرد خفیف و تحریک ناشی از سرماخوردگی استفاده میشود. ترکیبات دکسترومتورفان در داروهای ضد سرفه برای جلوگیری از سرفههای سرماخوردگی به کار میروند و همچنین در برخی موارد دیگر مانند تسکین درد در کاربردهای روانشناسی نیز مورد استفاده قرار میگیرند. در ایران، این دارو به شکل شربت با نام دکسترومتورفان-پی و همراه با پسودوافدرین (که خاصیت ضداحتقانی دارد) تولید میشود.
۲- شربت کوریزان:
شربتی به نام کوریزان نیز وجود دارد.
شربت کوریزان (Corizan) اولین شربتی است که به شما پیشنهاد میکنیم. این شربت یک داروی سرماخوردگی است که برای تسکین علائم سرماخوردگی و آنفولانزا مانند سرفه، درد و تب در بزرگسالان و کودکان استفاده میشود. میزان مصرف این شربت برای کودکان بستگی به وزن آنها دارد و باید توسط پزشک تجویز شود.
۳- شربت اکسپکتورانت:
در برخی موارد، سرفه کودکان همراه با خلط ممکن است رخ دهد. برای سرفههای همراه با خلط، میتوانید از شربت اکسپکتورانت استفاده کنید که خلط را نرم و رقیق میکند. البته، راهحل بهترین خلط آور، بخور و نوشیدن شش تا هشت لیوان آب گرم در روز است.
۴- شربت دیفن هیدرامین:
شربت دیفن هیدرامین برای درمان سرفه ناشی از التهاب مسیرهای هوایی و گلودرد خفیف استفاده میشود. برای مصرف شربت دیفن هیدرامین، باید طبق دستور پزشک عمل کنید و از تغییر دوز دارو بدون اطلاع پزشک خود خودداری کنید. همچنین، در مورد کودکان زیر ۴ سال، از مصرف خودسرانه و بدون تجویز پزشک این دارو خودداری کنید و در مورد کودکان ۴ تا ۱۱ ساله نیز با احتیاط کامل مصرف کنید. دوز معمول این دارو برای درمان علائم آلرژی، سرماخوردگی یا سرفه، هر چهار تا شش ساعت یک بار است.
در این موارد، حتماً باید کودک را به پزشک مراجعه داد
اگر سرماخوردگی کودک پس از پنج روز بهبود نیافت، این نشانگر عفونت سینوسها و گوشهایش یا ذات الریه است. اگر فرزندتان بیش از چهار سال دارد و سرفههای شبانه او را از خواب بیدار میکند، باید برای تسکین سرفه به پزشک مراجعه کنید. به خاطر داشته باشید که مصرف داروها برای تسکین سرفه در کودکان بیهوده است و ممکن است خطرناک باشد. اگر سرفه فرزندتان بیش از یک هفته ادامه داشت، باید او را به پزشک ببرید و سرفههای شدید بررسی شوند. اگر سرفه کودکان بین سه تا شش هفته ادامه داشت، باید آنتیبیوتیک مصرف کنند و از قفسه سینهشان عکسبرداری شود. سرفههای شبانه مداوم ممکن است نشانه ابتلا به آسم باشند. سرفههای مزمن نیاز به بررسی دارند تا اطمینان حاصل کنیم که کودکان به سیاه سرفه مبتلا نشدهاند.
نظرات کاربران