مقدار اسیدیته با استفاده از مقیاس pH تعیین میشود. میزان اسیدیته خنثی در حدود ۷ است و هر مقداری کمتر از pH ۴ به عنوان بسیار اسیدی در نظر گرفته میشود. بیشتر چایها مقداری اسیدی دارند، اما برخی آزمایشات نشان میدهند که برخی از چایها ممکن است دارای pH حدود ۳ باشند.
اگر شما عاشق نوشیدن چای هستید، ممکن است تعجب کنید و فکر کنید که نوشیدن چای ممکن است به دندان های شما آسیب برساند. خوشبختانه، این ایده تقریباً نادرست است. چای خانگی به اندازه آب میوه و سایر نوشیدنیهای اسیدی نیست. یک فرد معمولی با نوشیدن مقدار کافی چای اسیدی، نمیتواند به دندانهای خود آسیب برساند.
امّا آسیب دیدن به دندانها به عوامل دیگری نیز وابسته است، از جمله:
- نوع چای مصرفی
- روش دمکردن چای
- مقدار مصرف چای در طول روز
- اضافه کردن مواد دیگر به چای.
برای دانستن نوع چایی که اسیدی است و بهترین روشهای محافظت از دندانها هنگام نوشیدن چای، به ادامه مطلب مراجعه کنید.
سطح pH چای چقدر است؟
سطح pH نوشیدنیهای “امن” که به دندانها آسیب نمیرسانند، ۵.۵ در نظر گرفته شده است.
به طور کلی، هر چقدر چای ترشتر باشد، اسیدیتر میشود، امّا یک مطالعه نشان داد که چایهای میوهای که شیرینتر هستند، نسبت به چایهای گیاهی، اسیدیتر هستند.
عوامل دیگری که بر pH چای تأثیر میگذارد، عبارتند از:
- مدت زمان دمکردن چای
- ضریب رقیقی چای مصرفی
- مواد افزودنی مانند عطر و طعم مرکبات، شیر و گیاهان دارویی
اضافه کردن آب بیشتر که pH آن برابر با ۷ باشد، ممکن است باعث کاهش اسیدیته شود.
آیا چای اسیدیتر از قهوه است؟
به طور معمول، چای سیاه و سبز از قهوه کمتر اسیدی هستند. یک تجزیه و تحلیل نشان داد که قهوه نسبت به چای لیمو کمتر اسیدی و اسیدیتر از چای سیاه است. همچنین مشخص شده که pH چای سیاه ۶.۳۷ و pH قهوه ۵.۵ است. میزان اسیدیته چای و قهوه هم به این بستگی دارد که از کجا تهیه شدهاند.
آیا نوشیدن چای برای دندان یا معده مضر است؟
به گفته انجمن دندانپزشکی آمریکا (ADA)، pH بین ۲ تا ۴ برای دندانهای شما بسیار خطرناک است، امّا بیشتر چایها در این بازه قرار نمیگیرند. همچنین، انجمن دندانپزشکی انگلیس نیز اعلام کرده که سطح pH حدود دو دقیقه پس از نوشیدن چای سیاه احیا میشود. این زمان کافی برای ایجاد خسارت به دندانها نیست.
اگر دندانهای حساس دارید یا نگران دندانهای خود هستید، میتوانید نحوه نوشیدن چای خود را تغییر دهید. به عنوان مثال، میتوانید چای سرد را از طریق نی بنوشید.
از این عادتها خودداری کنید:
- گرداندن چای در دهان
- نگه داشتن چای در دهان برای مدت طولانی قبل از بلع
- بلافاصله پس از نوشیدن چای داغ یا اسیدی دندان های خود را مسواک بزنید.
به دندانهای خود اجازه دهید حداقل نیم ساعت قبل از مسواکزدن، مینای دندان شما سفت نشده است و زمانی که دوباره سفت شده باشد، مسواک بزنید. هنگامی که نوشیدنی اسیدی مینوشید، مینای دندان واقعاً نرم میشود و بلافاصله مسواکزدن میتواند به مینای دندان آسیب برساند.
تأثیر اسیدیته بر معده شما
تحقیقات نشان میدهد که چایهای گیاهی میتوانند در شرایطی مانند ریفلاکس اسید به شما کمک کنند. اگر متوجه شدید که چای ساده باعث تحریک معده شما میشود، میتوانید با افزودن شیر به چای، به معدهی خود کمک کنید تا نسبت به چای ساده، کمتر اسید تولید کند.
آیا کودکان میتوانند چای بنوشند؟
چای، جایگزین مناسبی برای نوشیدنیهای شیرین و سایر نوشیدنیها است و کودکان میتوانند آن را بنوشند، امّا از مصرف بیش از حد چای جلوگیری کنید. هر چقدر چای بیشتر بماند، کافئین بیشتری نیز در خود دارد.
اگرچه ایالات متحده دستورالعملی درباره مصرف کافئین برای کودکان ندارد، دستورالعملهای کانادایی حدود ۴۵ میلیگرم یا کمتر کافئین در روز را توصیه میکند. توجه به این نکته مهم است که چای معمولی و بدون میوه، مفید است و افزودن هر چیز دیگری میتواند سطح اسیدیته را تغییر دهد.
به خاطر داشته باشید:
اگر طرفدار چایهای میوهای هستید، برای افزایش سطح pH آن، آن را با آب رقیق کنید.
برای تمیز کردن دندانها و مراجعه به دندانپزشک برای معاینات دندان، حداقل هر شش ماه یکبار باید انجام شود. چای سیاه ممکن است دندانهای شما را لکه دار کند، بنابراین اگر این مشکل شما را آزار میدهد، تمیز کردن منظم دندان به شما کمک میکند. از سایر چایهای سالم و کم اسیدی مانند گل قاصدک، زنجبیل، زعفران و لاله استفاده کنید.
نظرات کاربران