0

آیا مصرف زیاد سبزیجات برای بدن مضر است؟

Vegetable consumption

پزشکان با تحقیقات، روشی ساده برای تشخیص نیاز بدن به سبزیجات یا مصرف زیاد آنها را با تغییر رنگ پوست کشف کرده‌اند. این روش عجیب و غریب، به نظر می‌رسد که پزشکان می‌توانند از طریق آن تخمینی درباره نیاز بیشتر بدن به مصرف سبزیجات بزنند. از طریق تغییر رنگ پوست، می‌توان تشخیص داد آیا مردان جوان قفقاز به میزان کافی سبزیجات مصرف می‌کنند یا خیر.

کاروتنوئیدها، رنگدانه‌های آلی موجود در انواع میوه‌ها و سبزیجات، عامل تغییر رنگ هستند

شاید قدرت کاروتنوئیدها را در رنگ دیگر حیواناتی که آنها را می‌خورند مشاهده کرده باشید. به عنوان مثال، خرچنگ‌ها با رنگ زرد خود، کاروتنوئیدها را نشان می‌دهند؛ کاردینالها با رنگ قرمز؛ و فلامینگوها با رنگ صورتی، نتیجه حضور کاروتنوئیدها در بدن آنها است. بنابراین، می‌توان گفت که کاروتنوئیدها نیز می‌توانند رنگدانه پوست انسان را تحت تأثیر قرار دهند.

مصرف بیش از حد کاروتن می‌تواند به تغییر رنگ لایه بیرونی پوست و تبدیل آن به زرد یا نارنجی منجر شود. این پدیده به عنوان کاروتنودرما شناخته می‌شود و برای ایجاد تغییرات، باید به مدت طولانی مصرف زیادی از کاروتنوئیدها صورت گیرد. بر اساس یک مطالعه، تغییر رنگ پوست برای نیاز بدن به سبزیجات، با استفاده از طیف سنجی قابل تشخیص است، اما این تغییرات به طور مشهود با چشم قابل رویت نیستند.

مطالعه مذکور بر روی مردان جوان قفقازی در استرالیا انجام شد، زیرا تغییرات رنگدانه در پوست روشن‌پوستان به راحتی قابل تشخیص هستند و مردان جوان در استرالیا حداقل میزان میوه و سبزیجات را مصرف می‌کنند. در این مطالعه، پوست 30 مرد جوان قفقازی با سن بین 18 تا 30 سال که در ساحل غربی استرالیا زندگی می‌کردند، مورد بررسی قرار گرفت.

این مقاله از دست ندید!  مجله تغذیه و سلامت

هدف اصلی این مطالعه، بررسی ارتباط میان مصرف میوه و سبزیجات، کاروتینوئید و تغییر رنگ پوست زرد در مردان جوان قفقاز بود. زیرا معمولاً مردان استرالیایی نسبت به زنان کمتر میوه و سبزیجات مصرف می‌کنند. با استفاده از روش اسپکتروسکوپ بازتابی (RS)، توانستیم ارتباط بین رنگ پوست و شدت نوری که توسط رنگدانه‌های پوست منعکس می‌شود را اندازه‌گیری کنیم. مطالعه قبلی انجام شده روی بیش از 100 زن قفقازی در استرالیا نشان داد که زردی پوست، بر اثر افزایش میوه و سبزیجات در رژیم غذایی بروز می‌کند.

همانطور که محققان پیش‌بینی می‌کردند، زردی بیشتر در پوست به دلیل رژیم غذایی حاوی میوه‌ها و سبزیجات رخ می‌دهد. آنها مشاهده کردند که موقعیت‌هایی مانند پیشانی، کف دست و کف پا، بهترین مناطق برای ارزیابی رنگ پوست هستند. این سیستم اندازه‌گیری می‌تواند با قرار گرفتن زیر نور، استفاده شود؛ زیرا نور فرابنفش کاروتنوئید در پوست را شکسته و آن را به ملانین تبدیل می‌کند که باعث ایجاد رنگ می‌شود.

تشخیص میزان کاروتنوئید در بدن از طریق لایه بیرونی پوست پیشانی قابل تشخیص است

با این حال، ما می‌دانیم که پوست‌های تیره‌تر تحت تأثیر کاروتنودرما قرار می‌گیرند. برای درک بهتر ارتباط میان کاروتنوئیدها و تغییرات رنگ پوست در انسان، نیاز به تحقیقات بیشتر در میان سایر جمعیت‌ها و اقوام وجود دارد.

به گفته محققان، این مطالعه علمی می‌تواند به تشخیص مسائل مرتبط با رژیم غذایی و ترویج تغذیه سالم کمک کند. کارین کلارک، دانشمند تغذیه از دانشگاه کورتین، می‌گوید: “تحقیقات ما می‌تواند نقش مهمی در شناسایی افرادی که کمتر میوه و سبزیجات مصرف می‌کنند و در خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن هستند، ایفا کند.”

این مقاله از دست ندید!  موارد مصرف روغن ذرت

با انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه، امکان پیش‌بینی میزان مصرف میوه و سبزیجات توسط رنگ پوست و با توجه به رژیم غذایی فرد فراهم می‌شود.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *