0

چه زمانی درد قلب خطرناک است

In capturing a human heart

درد قلب، یکی از علائم بروز بیماری‌های قلبی است و نباید آن را نادیده بگیرید. درد قلبی بیشتر در حین انجام فعالیت‌های فیزیکی احساس می‌شود و با استراحت کاهش می‌یابد. این درد ممکن است به بالای شکم یا زیر فک انتشار یابد و در هوای سرد یا در شرایط استرس تشدید می‌شود. باید توجه داشت که هر نوع درد قلب، ویژگی‌های خاص خود را دارد و به شکلی خاص ظاهر می‌شود.

چه زمانی درد قلب خطرناک است

در اغلب موارد، دردهای قلبی پس از چند ثانیه بهبود می‌یابند و این امر ممکن است باعث شود افراد آن را نادیده بگیرند و نپیگیری‌های لازم را به موقع انجام ندهند. درد قلبی در هر فرد متفاوت است و شدت آن اغلب به وضعیت جسمی، تحمل درد و بیماری‌های همراه وابسته است. باید به یاد داشت که درد قلب و علل آن ممکن است ناشی از بیماری‌های جدی و خطرناک باشدو بنابراین باید تا آخرین قسمت مقاله با ما همراه باشید، زیرا در ادامه قصد داریم شما را با انواع دردهای قلبی و بهترین راهکارهایی که باید در هنگام بروز آن‌ها انجام دهید، آشنا کنیم.

افرادی که با انواع درد قلب آشنایی دارند

در صورت تشخیص علائم غیرطبیعی، می‌توانند اقدامات لازم را انجام داده و گزینه‌های درمانی مناسب را انتخاب کنند. در حقیقت، برای درمان درد قلبی، انتخاب‌های متعددی وجود دارد، اما باید توجه داشت که قبل از هر چیزی نوع درد قلبی باید تعیین شود تا پزشک متخصص بتواند روش درمانی مناسبی را انتخاب کند. بنابراین، با دقت به مطالب مهمی که در ادامه مقاله ذکر می‌شوند، اطلاعات مفیدی درباره انواع دردهای قلبی که باید به جدیت آن‌ها نگریسته شود، به دست خواهید آورد.

یکی از نوع‌های درد قلب که باید به جدیت آن نگریسته شود و دارای اهمیت بسیار زیادی است، دردهای آنژین کرونری هستند. این دردها می‌توانند نشان‌دهنده وجود اختلال در عروق خونی شریان‌های کرونر کوچک باشند. عروق کرونر مسئولیت تامین خون به عضله قلب را برعهده دارند و در صورت بروز اختلال در آنها، سلامت قلب در خطر خواهد بود.

وقتی که سرخرگ‌های کرونری به دلیل رسوب چربی انسداد می‌شوند، جریان خون به میزان کافی راه پیدا نمی‌کند و این موضوع باعث بروز درد شدید در قفسه سینه و قلب می‌شود که به عنوان درد آنژین کرونری شناخته می‌شود.

دردهای آنژین معمولاً هنگام انجام فعالیت‌هایی مانند دویدن، بالا رفتن از پله، راه رفتن، انجام فعالیت‌های سنگین یا برداشتن اشیا سنگین، بروز می‌کند و به مدت چند دقیقه ادامه می‌یابد. این نوع درد قلبی عموماً در پشت ستون فقرات قابل احساس است و در دیواره سینه سمت راست و چپ نیز تشدید می‌شود. در هنگام بروز این درد قلبی، بیمار احساس سنگینی در قفسه سینه خود دارد و ممکن است تنگی نفس نیز تجربه کند.

درد آنژین کرونری قلب ممکن است به همراه سوزش قفسه سینه، درد معده، درد بازو، درد گردن، درد پشت و درد فک همراه باشد. دردهای آنژینی به طور عمومی به دو دسته پایدار و ناپایدار تقسیم می‌شوند. بسیاری از افراد نمی‌دانند درد قلب در کدام قسمت بدن احساس می‌شود؟ به همین دلیل، تشخیص آن ممکن است با مشکل مواجه شود.

این مقاله از دست ندید!  چالش 30 روز بدون قند: راهنمای گام به گام برای یک زندگی سالم‌تر

درد آنژین پایدار به دردی گفته می‌شود که به طور مداوم برای مدت زمان طولانی ادامه داشته و با استراحت بهبود می‌یابد. همچنین، دردهای آنژین ناپایدار به دردهایی گفته می‌شود که پس از تجربه آن، مدت و شدت آن روز به روز افزایش می‌یابد.

دردهای آنژین پایدار معمولاً با استفاده از داروهای مختلف و رعایت سبک زندگی سالم قابل کنترل هستند و نیازی به بستری شدن ندارند. با این حال، لطفاً توجه داشته باشید که آنژین ناپایدار یک وضعیت خطرناک است و در صورت تجربه آن، حتماً باید تحت درمان قرار گیرید.

شاید به این سوال هم برای شما پیش آمده باشد که کدام نوع درد قلب خطرناک است؟ بهتر است بدانید که دردهایی که بیش از چند ثانیه طول می‌کشند و همچنین به سایر اعضای بدن انتشار می‌یابند، بسیار خطرناک هستند و نباید آن‌ها را نادیده بگیرید. یکی از جدی‌ترین نوع دردهای قلبی، درد ناشی از حمله قلبی یا سکته قلبی است.

سکته قلبی در زمانی رخ می‌دهد که :

عروق کرونری به علت لخته‌های خون مسدود شده و قلب از کمبود خون رنج می‌برد. این وضعیت بسیار خطرناک است و می‌تواند منجر به مرگ افراد شود. درد قلبی که به دلیل سکته قلبی ایجاد می‌شود، معمولاً همراه با احساس خستگی شدید، درد در گردن و فک، افزایش ضربان قلب، درد در دست، تهوع یا استفراغ، درد معده و سوزش در قفسه سینه همراه است.

عدم توجه به انواع دردهای قلب و بیماری‌های مرتبط می‌تواند منجر به پیامدهای جبران‌ناپذیری شود و حتی به خطر زندگی افراد بیافتد. بنابراین، تلاش کنید به طور منظم از وضعیت قلب خود آگاهی داشته باشید و در صورت بروز علائمی مانند احساس ناراحتی در قلب، از درمان سریع غافل نشوید.

گاهی اوقات افراد ممکن است درد قفسه سینه یا معده را به اشتباه به عنوان درد قلب تشخیص دهند. برای همین بهتر است بدانید که در بیشتر موارد، احساس ناراحتی در قفسه سینه هیچ ارتباط خاصی با قلب ندارد و ممکن است نشان دهنده وجود مشکلی در دستگاه گوارش یا ریه‌ها باشد.

بنابراین، اگر علاوه بر درد قفسه سینه، علائمی مانند تب و لرز، اسیدی شدن طعم در دهان، آب‌ریزش بینی، درد هنگام بلعیدن غذا، درد هنگام تنفس عمیق یا سرفه، کمردرد و دردی که به دلیل تغییر موقعیت در قفسه سینه ایجاد می‌شود را تجربه کردید، این بدان معناست که منشأ درد شما در جای دیگری به جز قلب است.

اطلاعات مهمی که درباره انواع دردهای قلب ارائه شد، می‌تواند به شما در درک خطرناک بودن دردی که احساس می‌کنید، کمک کند؛ اما به یاد داشته باشید که تشخیص قطعی باید توسط پزشک صورت گیرد و شما نباید به طور خودسرانه و بدون مشورت، اقدامات نادرستی انجام دهید. همچنین، اگر درد قلب شما همراه با نشانه‌های حمله قلبی باشد، به درمان اضطراری فکر کنید. با بررسی دقیق وضعیت قلب و انجام آزمایشات لازم، پزشک می‌تواند به طور ویژه به درمان شما پرداخته و مراقبت لازم را انجام دهد.

حتما به خاطر داشته باشید که حمله قلبی یک وضعیت اورژانسی است؛ بنابراین، اگر هرگونه علامتی را تجربه کردید، باید به سرعت با خدمات پزشکی تماس بگیرید و خود را به بیمارستان برسانید. در پاسخ به سؤال شما درباره مکان درد قلب، می‌توان گفت که بیشترین دردها در سمت چپ بدن، قفسه سینه، پشت، فک، بازو و گردن احساس می‌شوند.

این مقاله از دست ندید!  آیا جراحی چاقی درد دارد

گرفتگی عروق کرونری یک عامل بسیار خطرناک است که معمولاً ناشی از تجمع پلاکت‌ها در دیواره‌های عروق قلبی است. وقتی پلاکت‌ها در عروق جمع شوند، جریان خون ممکن است مسدود شده و در این شرایط، خطر سکته قلبی به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد. اگر گرفتگی عروق کرونری به موقع درمان نشود، علاوه بر افزایش خطر سکته قلبی، مشکلات دیگری مانند کاردیومیوپاتی نیز ممکن است به وجود آید.

اگر شما نیز در دسته افرادی قرار دارید که درباره درد قلبی اطلاعات کافی ندارید، لطفا توجه داشته باشید که این نوع درد بیشتر اوقات به صورت فشاری احساس می‌شود و ممکن است به صورت مداوم یا کوتاه مدت باشد. درد قلب می‌تواند بسیار آزاردهنده و خطرناک باشد یا به طور سریع از بین برود.

احساس تنگی و سوزش در مرکز قفسه سینه نیز از دیگر علائمی است که در هنگام درد قلب مشاهده می‌شوند. هنگامی که عروق کرونری گرفتگی می‌کنند، علاوه بر درد قلب، علائمی مانند تپش قلب و نامنظمی ضربان، تنگی نفس، حالت تهوع، عرق‌ریزی و سرگیجه نیز تجربه می‌شوند.

وقتی قلب به نارسایی مبتلا می‌شود

قادر به انجام وظایف خود به خوبی نیست و به همین دلیل ممکن است دردهای غیرطبیعی و شدیدی را تجربه کند. فشار خون بالا و مشکلات عروق از جمله عوامل اصلی این مشکل هستند. افرادی که سبک زندگی سالمی را رعایت می‌کنند و کنترل مناسبی بر روی سطح کلسترول خون خود دارند، می‌توانند از ابتلا به نارسایی قلبی که دچار نارسایی باشد، نمی‌تواند به خوبی وظیفه خود را انجام دهد و به همین دلیل ممکن است گاهی دچار دردهای غیرطبیعی و شدیدی شود. از جمله اصلی‌ترین دلایل این مشکل، می‌توان به فشار خون بالا و مشکلات عروق اشاره کرد. افرادی که از سبک زندگی سالمی پیروی می‌کنند و کنترل مناسبی بر روی سطح کلسترول خون خود دارند، می‌توانند از ابتلا به نارسایی قلبی جلوگیری کنند و دردهای قلبی را تجربه نکنند.

یکی از انواع درد قلب که نیاز به جدی گرفتن دارد

درد ناشی از بیماری مادرزادی قلب است. برخی از نوزادان هنگام تولد با نقص‌های مادرزادی قلبی مواجه می‌شوند و نیاز به درمان تحت نظارت پزشکی دارند. در غیر اینصورت، ممکن است دردهای شدیدی را تجربه کنند، زیرا با وجود نقص‌های مادرزادی در قلب، انتقال خون به سایر اعضای بدن به درستی صورت نمی‌گیرد و ممکن است جان فرد هم در خطر قرار بگیرد.

از طریق استفاده از داروهای مناسب یا جراحی، می‌توان این مشکل را درمان کرد؛ اما بعد از درمان، بیمار باید به نکات مهمی توجه کند و اقدامات ضروری را انجام دهد تا دوباره نیاز به جراحی نداشته باشد.

در صورت وجود نارسایی دریچه میترال

قلب ممکن است به درد بیفتد و احساس ناراحتی در آن ایجاد شود. درد ناشی از نارسایی دریچه میترال یکی از شایع‌ترین انواع درد قلب است و همراه با احساس خستگی مداوم می‌باشد. زمانی که دریچه میترال به‌طور صحیح بسته نشود، خون به قلب برگشت می‌یابد و این باعث می‌شود که مقدار کافی از اکسیژن و خون به سایر اعضای بدن نرسد.

این مقاله از دست ندید!  درمان كبد چرب در خانه

زمانی که با درد قلب مواجه می‌شوید، باید اقداماتی را انجام دهید تا به درستی با مشکل برخورد کنید. اولاً، باید در نظر داشته باشید که درد قلب ممکن است نشان‌دهنده بیماری‌های خطرناک یا سکته قلبی باشد.

بنابراین، توصیه می‌شود در هنگام تجربه درد قلب، مراقبت‌های ضروری زیر را رعایت کنید:

  • تماس با اورژانس: اگر علاوه بر درد قلب، علائم سایر جدی مانند سختی نفس، تعریق شدید و ضعف شدید را تجربه کنید، باید در اولین فرصت با خدمات اورژانس تماس بگیرید. از انتظار نکنید و به آن‌ها اعلام کنید که شما علائم خطرناک را تجربه می‌کنید.
  • عدم خوددرمانی: در حین تجربه درد قلب، از هرگونه خوددرمانی خودداری کنید. تلاش برای تسکین درد با مصرف داروهای خودسرانه یا روش‌های غیرحرفه‌ای ممکن است مشکل را تشدید کند. به جای آن، صبر کنید و به نصیحت پزشکان عمل کنید.
  • تمیز بودن محیط: در محیطی که در آن هستید، اطمینان حاصل کنید که هوا تمیز است و از مواد آلرژی زا یا تحریک‌کننده‌ها کناره گیرید.
  • تمرکز بر استراحت: به بدن خود استراحت بدهید و فعالیت‌های فیزیکی سنگین را متوقف کنید. آرامش و استراحت به قلب کمک می‌کند.
  • تشخیص صحیح: قبل از اتخاذ هرگونه تصمیم درباره درمان درد قلب، مطمئن شوید که علت درد قلب شما ناشی از مشکلات معده یا دستگاه گوارشی نیست. در صورت تردید، با پزشک خود مشورت کنید.

در صورتی که دسترسی به خدمات اورژانس ندارید، بهتر است با خانواده یا افراد نزدیک خود درباره مشکلتان صحبت کنید و از آن‌ها بخواهید که شما را به بیمارستان ببرند. در این فاصله زمانی تا وقتی که به بیمارستان برسید، می‌توانید یک قرص آسپرین بخورید تا خون شما رقیق شود و جریان بهتری داشته باشد. آسپرین می‌تواند خطر ابتلا به سکته قلبی را تا حدودی کاهش دهد. اما اگر به آسپرین حساسیت دارید، بهتر است از داروهای مشابه استفاده کنید.

افرادی که با درد قلبی آشنا هستند، به هیچ عنوان این مشکل را نادیده نمی‌گیرند و سریعاً درمان را آغاز می‌کنند. باید توجه داشت که مصرف دخانیات، نداشتن فعالیت ورزشی، مصرف غذاهای چرب، مصرف مواد الکلی و کافئین از جمله عوامل اصلی است که می‌توانند ناراحتی‌های قلبی را تحریک کنند. بنابراین، تا جایی که امکان دارد، باید فعالیت بدنی داشته باشید و از مصرف غذاهای مضر خودداری کنید.

سخن پایانی

دقت کنید که تشخیص بیماری‌های قلبی بر اساس نوع درد قلبی بسیار سخت است، زیرا این درد ممکن است نشانه‌ی گوناگونی از بیماری‌ها باشد. بنابراین، برای تشخیص بهتر، در ابتدا با انواع دردهای قلبی آشنا شوید و همچنین آزمایشاتی که پزشک توصیه می‌کند را انجام دهید. این کار به شما کمک می‌کند تا در صورت وجود مشکل، دوره درمان کوتاه‌تری داشته باشید و وضعیت قلبتان بهبود یابد.

 

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *