0

هشدارهای مربوط به قرص فنازوماکس

قرص فنازوپیریدین

برای تسکین علائمی نظیر درد، سوزش و تکرر ادرار، که ناشی از تحریک مجاری ادراری هستند، می‌توانید از داروی فنازوماکس استفاده کنید. این دارو علت تحریک مجاری ادرار را درمان نمی‌کند، اما می‌تواند در کاهش علائم کمک کند در حالی که داروهای دیگر در حال اثرگذاری هستند. فنازوماکس به عنوان یک داروی مسکن مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دارو، می‌توانید به مقاله‌ای از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز مراجعه کنید.

فنازوماکس یا فنازوپیریدین چیست؟

فنازوماکس یا فنازوپیریدین نام دیگری برای یک قرص مسکن است که بر روی مثانه و مجاری ادرار تاثیر می‌گذارد. با استفاده از این دارو، می‌توان علائمی مانند درد، سوزش و تکرر ادرار را کاهش داد. این علائم ممکن است ناشی از عفونت، آسیب به مجاری ادرار یا شرایط دیگری باشند که منجر به تحریک مثانه شده‌اند. با این حال باید به این نکته توجه داشت که فنازوماکس قادر به درمان عفونت دستگاه ادراری نیست و به همین دلیل به عنوان آنتی‌بیوتیک محسوب نمی‌شود. البته، از این دارو برای هدف‌های دیگر نیز می‌توان استفاده کرد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

مقدار مصرف فنازوپیریدین

فنازوپیریدین را باید معمولاً ۳ بار در روز پس از غذا مصرف کنید، مگر اینکه پزشک شما دستور دیگری داده باشد که باید از آن پیروی کنید. دوز این دارو بر اساس نظر پزشک و وضعیت بیمار تعیین می‌شود. به هیچ عنوان نباید بدون مشورت با پزشک، مصرف این دارو را بیش از ۲ روز ادامه دهید. فنازوپیریدین در دو دوز ۱۰۰ و ۲۰۰ میلی‌گرمی در داروخانه‌ها موجود است. بهتر است این دارو را در زمان مقرر مصرف کنید. هنگام مصرف فنازوپیریدین، میزان مایعاتی که مصرف می‌کنید را افزایش دهید. اگر یک دوز از این دارو را فراموش کردید، هر چه سریعتر پس از یادآوری آن را مصرف کنید. اما اگر زمان نزدیک به دوز بعدی بود، دوز فراموش شده را نگیرید و هرگز مقدار مصرف خود را دو برابر نکنید.

این مقاله از دست ندید!  ورم و بیماری طحال: روش‌های طبیعی درمان

مقدار مصرف فنازوماکس برای بزرگسالان و کودکان

به عنوان یک بزرگسال، می‌توانید روزانه ۱۹۰ تا ۲۰۰ میلی‌گرم فنازوماکس را به صورت خوراکی، ۳ بار در روز مصرف کنید. اما کودکان زیر ۱۲ سال مجاز به مصرف روزانه ۱۹۰ تا ۱۹۵ میلی‌گرم فنازوماکس، ۳ بار در روز می‌باشند.

عوارض جانبی فنازوماکس

در صورتی که پس از مصرف فنازوماکس به واکنش‌های آلرژیک شدید مانند کهیر، اختلال در تنفس و تورم صورت، لب، زبان یا گلو دچار شدید، باید فوراً به پزشک خود مراجعه کنید و کمک درمانی دریافت کنید.

عوارض جانبی جدی و خطرناک فنازوماکس

در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر، باید فوراً به پزشک معالج خود مراجعه کنید زیرا ممکن است علائمی از عوارض جانبی جدی و خطرناک فنازوماکس باشند:

  • کاهش قابل توجه در میزان ادرار یا عدم دفع ادرار
  • تورم و افزایش وزن سریع
  • گیجی، از دست دادن اشتها و درد در پهلو و کمر
  • تب، پوست رنگ پریده یا زرد، درد معده، تهوع و استفراغ
  • پوست بنفش یا کبود

عوارض جانبی رایج فنازوپیریدین

عوارض جانبی دیگری که با مصرف قرص فنازوپیریدین ۱۰۰ یا ۲۰۰ ممکن است رخ دهد، شامل:

  • سردرد
  • سرگیجه
  • اختلالات معده

البته، ممکن است عوارض جانبی دیگری هم در ارتباط با این دارو مشاهده شود که در این لیست آمده نباشد.

تداخل دارویی با قرص فنازوماکس

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد داروهای شما را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. بنابراین، هنگام استفاده از فنازوماکس، باید هیچ نوع داروی دیگری را بدون مشورت با پزشک خود مصرف نکنید، بدون توجه به اینکه آیا نسخه ای هستند یا خیر. به یاد داشته باشید که حتی ویتامین‌ها و داروهای گیاهی نیز ممکن است با فنازوماکس تداخل داشته باشند.

این مقاله از دست ندید!  علائم و راههای درمان عفونت واژن چیست؟

تداخل دارویی قرص فنازوپیریدین با آزمایشات

قرص فنازوپیریدین ممکن است با برخی آزمایش‌ها نیز تداخل داشته باشد و باعث شود نتایج آزمایش نادرست نمایش داده شود. برخی از آزمایش‌هایی که احتمال تداخل با فنازوپیریدین دارند، شامل آزمایش ادرار برای سنجش عملکرد کلیه، بیلی روبین و سطح قند می‌شوند. این دارو همچنین می‌تواند بر روی آزمایش قند خونی که در منزل انجام می‌دهید، تأثیر منفی داشته و نتایج غیر واقعی نمایش دهد. بنابراین، اگر قصد دارید هر نوع آزمایشی را انجام دهید، قبل از آن باید پزشک خود و پرسنل آزمایشگاه را در جریان مصرف داروهای خود قرار دهید.

هشدارها در مورد مصرف فنازوماکس

در صورتی که از بیماری کلیه رنج می‌برید، نباید از قرص فنازوپیریدین استفاده کنید. همچنین، اگر با مصرف این دارو نشانه‌های علائم آلرژیک را در خود تجربه کردید، نباید آن را مصرف کنید.

مشاوره با پزشک برای مصرف فنازوماکس

برای اطمینان از اینکه فنازوماکس برای شما مناسب است یا نه، اگر از بیماری کبد، دیابت یا کمبود آنزیم ژنتیکی به نام کمبود گلوکز-۶-فسفات دهیدروژناز (G6PD) رنج می‌برید، باید با پزشک خود مشورت کنید.

استفاده از فنازوماکس در دوران بارداری و شیردهی

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) فنازوماکس را برای بارداری در گروه B قرار می‌دهد. انتظار نمی‌رود که فنازوپیریدین به جنین آسیب برساند، اما در هر صورت در دوران بارداری باید قبل از استفاده از این دارو با پزشک خود مشورت کنید. شما تنها در صورتی مجاز به استفاده از فنازوماکس در دوران بارداری هستید که پزشک شما مزایای آن را از عوارض احتمالی بیشتر بداند.

هنوز مشخص نیست که فنازوپیریدین از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل می‌شود و ممکن است به نوزاد شیرده آسیب برساند یا خیر. به همین دلیل، اگر نوزادی دارید که به وی شیر می‌دهید، قبل از استفاده از فنازوماکس، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

این مقاله از دست ندید!  راز استفاده از عرق بوقناق در درمان دیابت و کم‌خونی

کسانی که نباید از قرص فنازوماکس استفاده کنند

استفاده از فنازوماکس در دو حالت ممنوع است: اول آنکه فرد به اجزای تشکیل‌دهنده دارو حساسیت داشته و به واکنش‌های آلرژیک دچار شود، و دوم آنکه فرد به بیماری کلیوی مبتلا باشد. البته در صورت داشتن هر نوع بیماری دیگری، از جمله بیماری‌های کبدی، قبل از شروع به مصرف این قرص حتما باید با پزشک خود مشورت کنید.

خرید و قیمت قرص فنازوماکس

برای خرید و آگاهی از قیمت قرص فنازوماکس، می‌توانید به داروخانه دکتر حق نژاد (مثبت سبز) مراجعه کنید.

نکات پایانی

قرص فنازوماکس یک آنتی بیوتیک نیست، اما می‌تواند علائم عفونت ادراری را بهبود بخشد. معمولاً استفاده از این دارو بیش از ۲ روز توصیه نمی‌شود. اگر به بیماری کلیوی رنج می‌برید، نباید از فنازوپیریدین استفاده کنید. بهترین زمان مصرف این قرص، پس از وعده‌های غذایی است. در صورتی که سوالی در مورد قرص فنازوپیریدین دارید، می‌توانید در بخش کامنت‌ها پرسش خود را مطرح کنید و در اسرع وقت پاسخ خود را از پزشکان فعال در داروخانه آنلاین مثبت سبز دریافت کنید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *