0

فواید استفاده از آب نمک برای دندان‌ها

شستشوی دهان با نمک

در طول نسل‌ها و در ملل و فرهنگ‌های مختلف، از آب نمک برای دندان‌ها، ضدعفونی و شستشوی زخم‌ها و حتی دهان (برای درمان آفت‌های دهانی) استفاده شده است.

نمک خام، که کلرید سدیم است، رشد باکتری‌ها را محدود کرده و از فاسد شدن آن‌ها جلوگیری می‌کند. این اتفاق به دلیل جذب مولکول‌های آب توسط نمک رخ می‌دهد و باکتری‌ها برای رشد به رطوبت نیاز دارند. بنابراین، بدون آب کافی، آن‌ها نمی‌توانند به خوبی رشد کنند. به همین دلیل، آب نمک به عنوان یک آنتی‌بیوتیک در نظر گرفته نمی‌شود زیرا آب، محیط مورد نیاز باکتری‌ها را فراهم می‌کند و آن‌ها را به محض تماس از بین نمی‌برد.

در بسیاری از رسانه‌ها، گاهی شنیده می‌شود که آب نمک به عنوان یک محلول پرخاصیت برای شستشوی دندان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صورت عدم دسترسی به مسواک، می‌توان از آب نمک به عنوان یک پاک کننده مفید برای دندان‌ها استفاده کرد. همچنین، آب نمک می‌تواند لثه‌ها را ضدعفونی کند و به عنوان یک دهانشویه مفید برای دهان و دندان‌ها عمل کند. اما باید بدانیم که وقتی نمک در آب حل و رقیق می‌شود، خاصیت ضدباکتری آن بر روی میکروب‌ها ضعیف می‌شود. شستشوی دهان با آب نمک می‌تواند باعث تقویت و تقویت لثه‌ها در برابر میکروب‌های دهانی شده و تا حدودی از حساسیت دندان‌ها به سرما و گرما کاسته شود. گاهی اوقات زخم‌های دهانی به صورت‌های مختلف پدید می‌آیند و برای پیشگیری و درمان این زخم‌های دهانی می‌توان از آب نمک به عنوان یک دهانشویه استفاده کرد.

از این رو، می‌توان از آب نمک به عنوان یک دهانشویه استفاده کرد که شرایط رشد میکروب‌ها و فعالیت ویروس‌ها را نامساعد می‌کند. توصیه می‌شود که افرادی که حساسیتی نسبت به دهانشویه دارند، برای ضدعفونی دهان و درمان زخم‌های دهانی از آب نمک استفاده کنند. بر اساس تحقیقات انجام شده، استفاده از آب نمک برای شستشوی دهان مفید است، زیرا به طور موقت دهان را قلیایی می‌کند که به تکثیر باکتری‌ها جلوگیری می‌کند؛ زیرا تقریباً تمام گونه‌های باکتری محیط اسیدی را ترجیح می‌دهند. همچنین، آب نمک ایزوتونیک است و غشاهای مخاطی را تخریب نمی‌کند. اما باید مراقب باشید که شستن دهان با آب نمک و تف کردن آن مضر نیست، اما بلعیدن آن به مقدار زیاد ممکن است مضر باشد.

این مقاله از دست ندید!  ورم و بیماری طحال: روش‌های طبیعی درمان

می‌توانیم از دو نوع نمک برای شستشوی دندان و لثه‌ها استفاده کنیم. این نمک‌ها شامل نمک‌های غنی‌شده و نمک دریا هستند.

نمک غنی‌شده از مواد مغذی تشکیل دهنده بدن ساخته شده است و نمک دریا از بخار شدن آب دریاچه‌ها به وجود آمده است و دارای مواد معدنی می‌باشند.

مسواک زدن دندان‌ها و شستن لثه‌ها با نمک دریایی:

نمک‌های دریایی به دلیل اینکه سرشار از مواد معدنی از جمله کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن و غیره هستند، می‌توانند برای لثه‌ها مفید واقع شوند و آن‌ها را قوی نمایند. فواید نمک دریایی برای لثه و دهان بسیار زیاد است و می‌تواند بوی بد ناشی از آن را کاهش دهد. اگر کسی از نمک دریایی برای یک مدت زمان استفاده کند، دندان‌های او نسبت به قبل سفیدتر خواهد شد.

استفاده از نمک برای سفیدی دندان‌ها:

این باور که می‌توان به جای استفاده از خمیر دندان، از نمک برای سفید کردن دندان‌ها استفاده کرد، اشتباه است و دندانپزشکان این باور را رد می‌کنند. زیرا در داخل خمیر دندان، مواد بسیار موثری مانند فلوراید و خوشبو کننده دهان و غیره برای پیشگیری از پوسیدگی دندان وجود دارد که در نمک وجود ندارند و استفاده از آن برای این کار اصلاً خوب نیست. دندانپزشکان معتقدند مشکلاتی که برای افراد در مورد دهان و دندان پیش می‌آید، برای ساختار دندان‌ها و بافت نگه‌دارنده دندان‌ها (لثه‌ها) می‌باشد. رعایت بهداشت دهان و دندان شامل استفاده از مسواک، نخ دندان و استفاده از دهانشویه‌های ضد باکتری است. آب نمک PH دهان را تغییر می‌دهد که مانع تکثیر بسیاری از میکروارگانیسم‌ها می‌شود، اما فرم‌های مختلف آن‌ها را کاملاً از بین نمی‌برد.

این مقاله از دست ندید!  موثرترین عرقیات گیاهی برای کاهش قند خون چیستند؟

برای جلوگیری از عفونت یا آبسه دندان، یا حتی در زمانی که زخم دهانی دارید، می‌توانید از آب نمک یا نمک به تنهایی برای از بین بردن عفونت استفاده کنید. اگرچه آب نمک به طور کامل خواص دهانشویه‌های تجاری را ندارد، اما جایگزین مناسبی می‌تواند به شمار رود. زمانی که درصد نمک موجود بالاتر از پنج درصد باشد، به آن آب نمک می‌گویند. اگر شوری در آب بین سه و نیم تا حدود 26 درصد باشد، به آن هم نیز آب نمک گفته می‌شود. درصد اولی (سه و نیم درصد) میزان نمک موجود در آب دریا است و درصد دومی، درصد معمول در آب اشباع شده با نمک است. از خواص آب نمک می‌توان به کاهش عفونت، درد و التهاب نیز اشاره کرد.

راه‌کار استفاده از نمک دریایی برای شستشوی دهان:

برای شستشوی دندان‌های خود با نمک دریایی، نیاز است نصف قاشق چایخوری از آن را در یک ظرف بریزید و مسواک خود را خیس کنید و روی نمک بزنید تا نمک به مسواک چسبد. سپس، مانند زمانی که از خمیر دندان استفاده می‌کنید، شروع به مسواک زدن کنید. پس از آن، محلول آب و نمک را تهیه کنید و دهان خود را با آن قرقره کنید.

فواید نمک برای لثه:

  1. ضد عفونت: استفاده از آب نمک برای آبکشی دهان و قرار دادن آن در دهان، می‌تواند به کاهش عفونت‌های لثه کمک کند. نمک دارای خواص ضد‌باکتریایی است که می‌تواند باعث کاهش رشد و تکثیر باکتری‌ها در منطقه لثه شود.
  2. التیام زخم‌ها: نمک می‌تواند در التیام زخم‌های لثه موثر باشد. با قرار دادن محلول نمکی در دهان و قرقره کردن، می‌توان زخم‌های لثه را تسکین داده و فرآیند التیام آنها را تسریع کرد.
  3. کاهش التهاب: خواص ضد التهابی نمک می‌تواند به کاهش التهاب لثه کمک کند. آب نمکی می‌تواند علائم التهابی مانند قرمزی و تورم را کاهش دهد و به لثه‌ها آرامش و راحتی بخشیده.
  4. تمیزکردن لثه‌ها: استفاده از آب نمک برای قرقره کردن دهان و لثه‌ها می‌تواند به تمیز کردن آنها کمک کند. این عمل باعث از بین بردن زباله‌ها، باکتری‌ها و رسوبات موجود در منطقه لثه می‌شود.
  5. قوی‌تر شدن لثه: با توجه به اینکه نمک دارای مواد معدنی است، می‌تواند به سلامت و تقویت لثه‌های فرد کمک کند.
  6. طمانع از پوسیدگی دندان:زمانی که مصرف بیش از حد مواد شیرین (قندی) انجام می‌دهید یا باکتری‌های موجود در دهان که می‌توانند باعث اسیدی شدن بزاق دهان شوند، دندان‌ها ممکن است پوسیده شوند. اما استفاده از نمک این فایده را دارد که با کاهش حالت اسیدی بزاق دهان، مانع از پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.
این مقاله از دست ندید!  علائم و راههای درمان عفونت واژن چیست؟

استفاده از آب نمک به عنوان یک روش ساده و قابل اعتماد برای مراقبت از لثه‌ها می‌تواند به بهبود و حفظ سلامت لثه‌ها کمک کند. با این حال، در صورت وجود مشکلات جدی لثه‌ای یا نیاز به درمان خاص، بهتر است با دندانپزشک مشورت کنید.

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *