0

علت خشکی مو و راه‌های درمان آن چیست؟

خشکی مو

خشکی مو: علت، علائم و روش‌های خانگی”خشکی مو نشانه کمبود رطوبت در موها است و در این شرایط، مو نمی‌تواند درخشندگی و بافت خود را حفظ کند. در بسیاری از موارد، خشکی مو یک مشکل محسوب نمی‌شود، اما گاهی ممکن است سلامت مو را تهدید کند. در صورتی که شما نیز دچار خشکی مو هستید و می‌خواهید روش‌های درمان آن را بیاموزید، در این مطلب همراه ما باشید. در ادامه، توضیح می‌دهیم که علت خشک شدن مو چیست،

خشکی مو چه علائمی دارد و چگونه می‌توان با روش‌های خانگی آن را درمان کرد؟

مفهوم خشکی مو

خشکی مو زمانی رخ می‌دهد که موهای شما دچار کمبود رطوبت و یا عدم حفظ رطوبت موها شوند و باعث کاهش شفافیت موها، ترک‌های مو و سست شدن آنها می‌شود. خشکی مو در هر دو جنس و در هر سنی اتفاق می‌افتد، اما با افزایش سن، احتمال آن بیشتر می‌شود. موها سه لایه دارند و در صورت سلامت، روغن طبیعی در لایه بیرونی مو به محافظت لایه‌های داخلی مو کمک کرده و باعث درخشندگی و براقی آنها می‌شود. درخشش و براقی مو نشانه‌های مهم سلامت موها هستند.

اثرات خشکی مو بر روی سلامت مو

هنگامی که موهای شما خشک می‌شوند، لایه بیرونی آنها شکننده می‌شود و باعث می‌شود که سست و ناسالم شوند. موهای خشک ممکن است شکننده باشند و به سختی حالت بگیرند. با این حال، داشتن موی خشک به معنای وجود مشکل بزرگی در سلامتی فرد نیست. باید توجه داشت که قرار گرفتن موها در معرض نور خورشید، حرارت دادن به موها، تماس با آب و رطوبت، سیگار کشیدن و دیگر موارد می‌تواند موجب آسیب و خشک شدن موها شود.

علت وز شدن موهای شما

چرا موهای شما وز می‌شوند؟ علت‌های زیادی برای قرار گرفتن در این موقعیت وجود دارد:

  1. ژنتیک: اگر موهای شما به صورت ژنتیکی خشک یا فر دارند، پتانسیل بالایی برای وز شدن دارند.
  2. کم آبی: در حالیکه خیلی‌ از افراد تصور می‌کنند که وز شدن مو در اثر رطوبت زیاد ایجاد می‌شود، یکی از علت‌های این عارضه خشکی بیش از حد موها است. علاوه بر عدم آبرسانی موها، کم‌آبی بدن نیز در وز شدن موها تأثیر چشمگیری دارد.

در واقع وز شدن موها زمانی بروز پیدا می‌کند، که لایه کوتیکول مو تغییر موضع داده و اجازه بدهد رطوبت از آن عبور کرده و از تار موها خارج شود. نتیجه این رویداد خشکی بیش از حد و وز شدن موها است.

این مقاله از دست ندید!  راز استفاده از عرق بوقناق در درمان دیابت و کم‌خونی

3- اثرات ابزارهای حرارتی بر روی وزش موها

اگر از سشوار، اتوی مو و دیگر حالت دهنده‌های حرارتی مو زیاد استفاده می‌کنید، دلیل دیگری برای وز شدن موهایتان نباید بگردید. ابزارهای حرارتی، رطوبت و چربی طبیعی مو را از بین می‌برند و حتی به بافت سالم آن آسیب وارد می‌کنند. بنابراین، موها حالت وزی به خود گرفته و حتی به مرور زمان شکسته می‌شوند.

4- درمان‌هایی که ممکن است وزش موها را به دنبال داشته باشند

در بخشی از عوارض جانبی درمان‌ها، وزش موها به دنبال آنها ممکن است رخ دهد. درمان‌هایی که ممکن است باعث وزش موها شوند، شامل انواع داروها و یا فرآیندهای درمانی مختلف می‌شوند.

اثرات محصولات غیرطبیعی حاوی الکل بر روی موها

بیشتر محصولات بهداشتی، شوینده و آرایشی مو که در بازار وجود دارد، حاوی مقادیر قابل توجهی از الکل هستند. الکل نیز در نوع خود به موها آسیب‌های زیادی وارد می‌کند. یکی از این آسیب‌ها، از بین بردن رطوبت و چربی طبیعی پوست است. بنابراین، استفاده مکرر از محصولات آرایشی و بهداشتی حاوی الکل، باعث خشکی و وزش موها می‌شود.

اثرات تکنیک‌های زیبایی بر روی موها

تکنیک‌هایی مانند رنگ زدن و دکلره کردن موها و یا بلیچ کردن، قدرتمند و مخرب‌تر از آن هستند که بافت ظریف موها تحملش را داشته باشد. نتیجه اعمال اینگونه تکنیک‌ها، چیزی به جز آسیب دیدن موها نیست. این تکنیک‌ها به شما یک زیبایی موقتی می‌دهند، در حالیکه بعد از یک مدت کوتاه، موهای وز، آسیب دیده و شکسته شده‌ای برای شما باقی می‌ماند که هیچگونه زیبایی ندارد.

تشخیص خشکی موها

اگر موهای شما بسیار خشک است و با تغییر در مراقبت از موهای خود، خشکی آن رفع نمی‌شود، با پزشک خود مشورت کنید. پزشک ممکن است علت اصلی را تشخیص دهد یا شما را به متخصص پوست و مو ارجاع دهد.

مصاحبه با پزشک یا متخصص پوست برای تشخیص خشکی موها

در طول مدت قرار ملاقات، پزشک یا متخصص پوست شما ممکن است در مورد علائم، روش مراقبت از موها و شیوه زندگی سؤال کند، مانند:

  • چه مدت دچار خشکی مو شده‌اید؟
  • هر چند وقت یک بار موهایتان را می‌شویید؟
  • از چه نوع محصولی برای شستشوی مو استفاده می‌کنید؟
  • شما چه موادی را استفاده می‌کنید که موهایتان را آرایش کنید؟
  • رژیم غذایی معمولی شما چیست؟
این مقاله از دست ندید!  آیا بعد از ۴۰ سالگی می‌توان عضله سازی کرد؟

    آیا علائم دیگری دارید؟

پزشک متخصص پوست و مو همچنین ممکن است مو و پوست سر شما را بررسی کند. در برخی موارد ممکن است یک یا چند آزمایش را برای شما توصیه کند. به عنوان مثال، ممکن است آزمایش خون یا ادرار را برای بررسی برخی علل مانند کم کاری تیروئید و یا کم کاری پاراتیروئید به شما توصیه کند.

بهترین روغن آبرسان برای پوست خشک چیست؟

اگر همیشه روی پوست خود احساس خشکی می‌کنید، دلیل آن، کمبود چربی در پوست شما است و با استفاده از روغن‌های گیاهی می‌توانید شرایط پوست خود را بهبود بخشید. خشکی پوست خارش را به وجود می‌آورد. پوست خشک مانند بیابانی می‌شود که آبی در آن وجود ندارد و ترک‌هایی روی آن به وجود می‌آید که اگر درمان نشوند، می‌تواند به سلول‌های پوست آسیب برساند.

بهترین روغن آبرسان برای پوست خشک، روغن نارگیل، روغن بادام، روغن آووکادو، روغن زیتون و روغن آرگان است. این روغن‌ها حاوی اسیدهای چرب ضروری و ویتامین E هستند که به نرمی و آبرسانی پوست کمک می‌کنند و می‌توانند خشکی پوست را بهبود بخشند.

استفاده از آبرسان برای پوست خشک

پوست‌های خشک باید از آبرسان قوی استفاده کنند تا پوست را نرم و مرطوب کنند و از پوسته پوسته شدن آن جلوگیری کنند. مرطوب کننده‌ها، رطوبت پوست را به دام می‌اندازند و به پوست اجازه از دست رفتن آن را نمی‌دهند.

روغن‌هایی که بیشترین تأثیر را روی پوست خشک می‌گذارند، شامل روغن جوجوبا، روغن نارگیل و روغن آووکادو هستند. این روغن‌ها حاوی اسیدهای چرب ضروری و ویتامین E هستند که به نرمی و آبرسانی پوست کمک می‌کنند و می‌توانند خشکی پوست را بهبود بخشند.

روغن جوجوبا و خواص آن برای پوست

روغن جوجوبا ترشح سبوم پوست را افزایش می‌دهد. این روغن شامل مقادیر بالای ویتامین E است و مصرف آن می‌تواند رطوبت پوست را حفظ کند و از ایجاد ترک و لکه‌های پوستی جلوگیری کند.

علاوه بر پوست صورت، این روغن برای ماساژ بدن نیز استفاده می‌شود. ریختن چند قطره روغن جوجوبا در وان حمام، از خشک شدن پوست شما و از بین رفتن رطوبت آن جلوگیری می‌کند.

روغن جوجوبا برای رفع ترک‌های پوستی فوق‌العاده است و با خرید آن، شما نزدیک‌ترین روغن به سبوم پوست را خواهید داشت و می‌توانید به راحتی لکه‌های پوستی خود را درمان کنید.

این مقاله از دست ندید!  همه چیز در مورد افتادگی رحم و راههمای جلوگیری از آن

روغن نارگیل و خواص آن برای پوست

روغن نارگیل نیز یک آبرسان برای پوست محسوب می‌شود. نارگیل مقدار زیادی آب، ویتامین E و اسیدهای چرب دارد که تمامی آن‌ها برای داشتن پوستی زیبا و به دور از خشکی، لازم هستند.

استفاده از روغن نارگیل، مخصوصا در فصل زمستان که خشکی پوست بیشتر می‌شود، ضروری است و برای تقویت کوتیکول‌های پوست مفید است. این روغن برای رفع جوش صورت هم استفاده می‌شود و خواص آن می‌تواند چربی پوست را تنظیم کند.

برای بهره‌مندی از خواص بی‌نظیر این روغن، می‌توانید از خرید روغن نارگیل اصل استفاده کنید.

آووکادو و خواص آن برای پوست و مو

آووکادو یکی از بهترین مواد غذایی است که می‌تواند به پوست و مو آبرسانی کند. این میوه خوشمزه را در رژیم غذایی خود قرار دهید. چربی‌های سالم آن از خشکی پوست و مو جلوگیری می‌کنند. همچنین، از افزایش کلسترول بدن نیز جلوگیری می‌کنند.

برای بهره‌مندی از خواص آووکادو برای پوست و مو، می‌توانید از ماسک آووکادو برای بدن استفاده کنید. اما این میوه استوایی ممکن است همیشه و همه جا در دسترس شما نباشد.

همچنین، در وزن مساوی، روغن آووکادو از میوه آن خواص بیشتری دارد و به همین دلیل توصیه می‌شود از روغن آووکادو به عنوان آبرسان برای پوست و مو استفاده کنید.

روغن آووکادو و خواص آن برای پوست

با خرید روغن آووکادو، می‌توانید از آن برای درمان خشکی پوست استفاده کنید. این روغن تأثیر خیلی خوبی بر تنظیم رطوبت پوست دارد و پوست را نرم و صاف می‌کند.

روغن آووکادو خاصیت جوانسازی دارد و همچنین می‌تواند از پوست شما در برابر اشعه‌های مضر آفتاب محافظت کند. با افزایش کلاژن‌های پوست، این روغن می‌تواند سلول‌های آسیب دیده را ترمیم کند و به پوست برای حفظ رطوبت آن کمک کند.

خلاصه:

 روغن‌های آبرسان برای پوست

محافظت از پوست موجب افزایش زیبایی و جلوگیری از پیری زودرس می‌شود. روغن‌های آبرسان پوست چرب و خشک متفاوت است و باید برای هر کدام روغن مناسب آن پوست استفاده شود.

روغن جوجوبا پوست را مرطوب نگه می‌دارد و به رفع لکه‌های پوستی کمک می‌کند. روغن آووکادو برای درمان خشکی پوست مفید است و روغن آووکادو و نارگیل سرشار از ویتامین E هستند که منجر به درمان خشکی پوست می‌شوند.

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *