0

علت به وجود آمدن آب سیاه چشم

آب سیاه چشم

بیماری گلوکوم

معروف به آب سیاه چشم، یک بیماری چشمی است که درباره آن بیشتر بدانیم. این بیماری چه علتی دارد و چرا منجر به آب سیاه می‌شود؟ همچنین، راه‌های درمان آب سیاه چشم چیستند؟

با پیشروی سن، خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن افزایش می‌یابد. به همین دلیل، پزشکان توصیه می‌کنند که افراد میانسال هر ساله برای انجام چکاپ‌های پزشکی مراجعه کنند. بیماری گلوکوم یا آب سیاه، یکی از بیماری‌های چشمی است که بیشتر در افراد بالای ۵۰ سال رخ می‌دهد. تا ۲ درصد از جمعیت به این بیماری مبتلا هستند. متأسفانه، بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری از وجود آن در خود آگاهی ندارند.

بیماری گلوکوم یا آب سیاه

، یک بیماری چشمی است که درباره آن بیشتر بدانیم. عصب بینایی مسئول ارسال اطلاعات از چشم به مغز است و برای داشتن دید خوب، نیازمند عصب بینایی سالم است. در صورت افزایش فشار داخل چشم، عصب بینایی آسیب می‌بیند و دید فرد تحت تأثیر قرار می‌گیرد و به تدریج وخیم‌تر می‌شود. متأسفانه، بسیاری از افراد مبتلا به گلوکوم از وجود بیماری در خود آگاه نیستند تا زمانی که تغییر قابل مشاهده‌ای در دید آنها رخ دهد.

با گذشت زمان، آب سیاه باعث کاهش شدید دید مرکزی فرد می‌شود و در صورت عدم درمان به موقع، ممکن است به کوری منجر شود. متأسفانه، نابینایی ناشی از گلوکوم غیرقابل برگشت است و درمانی برای آن وجود ندارد.

علائم آب سیاه در مراحل ابتدایی وجود ندارد؛ اما در صورت پیشرفت بیماری، ممکن است شخص با سردرد، تهوع، استفراغ، درد چشم، درد در هنگام حرکات چشم و قرمزی چشم مواجه شود.

این مقاله از دست ندید!  آشنایی کامل با اهدای خون و اطلاعات مهم مربوط به آن

درمان آب سیاه معمولاً به وسیله دارو انجام می‌شود

استفاده از دارو، روشی رایج برای درمان گلوکوم در مراحل اولیه بیماری است که توسط پزشکان تجویز می‌شود و به صورت قطره یا قرص در دسترس است. برخی از این داروها ممکن است عوارضی مانند سردرد یا سوزش چشم ایجاد کنند. در این صورت، بیمار باید این مسئله را با پزشک چشم‌پزشک خود مطرح کند. در صورت بودن در مراحل اولیه بیماری، توصیه می‌شود داروهایتان را به طور منظم مصرف کنید، زیرا این داروها به کنترل فشار داخل چشم کمک می‌کنند.

درمان آب سیاه با استفاده از لیزر

استفاده از لیزر در درمان آب سیاه به منظور خروج مایع از چشم استفاده می‌شود. این روش یکی از راه‌های موثرترین درمان گلوکوم است؛ اما در برخی موارد دیده شده است که درمان با لیزر اثر پایداری ندارد و در بیش از نیمی از بیماران، فشار داخل چشم دوباره افزایش می‌یابد.

درمان آب سیاه با جراحی

هدف از جراحی در درمان آب سیاه، ایجاد یک مسیر جدید در چشم برای خروج مایع است. این روش معمولاً در مواردی که درمان با لیزر و داروها به نتیجه مطلوب نرسیده‌اند، توسط چشم‌پزشک انتخاب می‌شود. تقریباً 80 تا 90 درصد موارد با استفاده از این روش موفقیت آمیز هستند.

آیا درمان آب سیاه با داروها تنها روش درمانی است؟

نه، درمان آب سیاه با داروها تنها یکی از روش‌های درمانی برای مدیریت بیماری است. روش‌های دیگری نیز برای درمان آب سیاه وجود دارند. این روش‌ها عبارتند از:

  • جراحی: در مواردی که درمان دارویی کافی نباشد یا بیماری پیشرفت کرده باشد، جراحی ممکن است لازم شود. در جراحی آب سیاه، اغلب بازسازی یا تخلیه فشار داخل چشم انجام می‌شود تا فشار روی عصب بینایی کاهش یابد.
  • لیزر: در برخی موارد آب سیاه، استفاده از لیزر می‌تواند مفید باشد. با استفاده از لیزر، مسیرهای تخلیه مایع داخل چشم باز می‌شوند و فشار داخل چشم کاهش می‌یابد.
  • درمان همراه: برخی از بیماران ممکن است به جای یک روش درمانی، نیاز به ترکیبی از روش‌ها داشته باشند. مثلاً درمان با داروها ممکن است با جراحی یا لیزر همراه شود تا بهبودی بیشتری برای بیمار حاصل شود.
این مقاله از دست ندید!  علائم و علاج آرتریت روماتوئید

نوع درمانی که برای آب سیاه انتخاب می‌شود، بستگی به شدت بیماری، پیشرفت آن و وضعیت کلی بیمار دارد. همیشه بهتر است با یک چشم‌پزشک متخصص مشورت کنید تا بهترین روش درمانی برای شما تعیین شود.

چه مواردی می‌توانند باعث عدم موفقیت در درمان آب سیاه با لیزر شوند؟

در برخی موارد، درمان آب سیاه با لیزر ممکن است نتیجه مطلوبی نداشته باشد.

عللی که می‌توانند باعث عدم موفقیت در این روش درمانی شوند عبارتند از:

  • نوع و شدت آب سیاه: برخی از انواع آب سیاه ممکن است به لیزر کمتر پاسخ دهند. برای مثال، در آب سیاه با فشار داخل چشم بسیار بالا یا آب سیاه نوع نوعی خاص، لیزر ممکن است کماکان اثربخش نباشد.
  • شدت بیماری: در صورتی که بیماری آب سیاه به مراحل پیشرفته تری رسیده باشد و بافت‌های چشم دچار آسیب شده باشند، درمان با لیزر ممکن است کماکان بهبودی مطلوبی را به همراه نداشته باشد.
  • تعداد جلسات لیزر: در برخی موارد، برای دستیابی به نتیجه مطلوب، نیاز به تکرار جلسات لیزر و استفاده مکرر از این روش درمانی است. اگر بیمار از جلسات پیوسته و منظم خودداری کند، نتایج ممکن است بهبود نکند.
  • عوارض جانبی: در برخی از موارد، لیزر ممکن است عوارض جانبی مانند التهاب، التهاب عدسی، یا افزایش فشار داخل چشم را به همراه داشته باشد که می‌تواند به عدم موفقیت در درمان آب سیاه منجر شود.

مهم است که در ارزیابی و درمان آب سیاه، این موارد را با پزشک چشم‌پزشک خود مطرح کنید. آنها می‌توانند بر اساس شرایط شما و وضعیت بالینیتان، بهترین روش درمانی را تعیین کنند.

این مقاله از دست ندید!  ۷ روش درمانی خانگی برای کبد چرب غیر الکلی

 

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *