0

از فواید کله‌جوش چه می‌دانید؟

کله جوش

قدیم الایام، به دلیل عدم وجود یخچال و مصرف محدودتر گوشت، در طول ماه شاید یک یا دوبار گوسفند را ذبح و مصرف می‌کردند. آن‌ها سعی می‌کردند از غذاهایی استفاده کنند که هم مقوی باشند و هم گوشت داخل آنها نباشد. به بچه‌ها گوشت زیادی تعلیم نمی‌دادند. امروزه، بیشتر بیماری‌ها به دلیل مصرف زیاد و بی‌رویه گوشت اتفاق می‌افتد. مصرف بیش از حد گوشت باعث بیش‌فعالی و بی‌قراری در کودکان می‌شود. یکی از غذاهایی که حاوی گوشت نمی‌باشد، غذایی مانند اشکنه و کله‌جوش است که در اکثر استان‌های کشور با انواع و اقسام مختلف آن تهیه می‌شود. در استان‌های یزد، کرمان، همدان و بسیاری از شهرهای بومی، کله‌جوش در روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود.

خواص کشک:

کشک، یکی از محصولات لبنی معروف است که خواص متعددی دارد. در ادامه به برخی از خواص کشک اشاره می‌کنیم:

  1. منبع غنی پروتئین: کشک، منبع عالی پروتئین است که برای رشد و نمو عضلات بدن بسیار مفید است.
  2. حاوی ویتامین‌ها: این محصول لبنی حاوی ویتامین‌های گروه B و ویتامین D است که برای سلامتی استخوان‌ها و سیستم عصبی ضروری هستند.
  3. محافظ قلب: مصرف کشک به دلیل حاوی کلسیم و پتاسیم، می‌تواند به حفظ سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی کمک کند.
  4. بهبود گوارش: خوردن کشک به عنوان یک محصول لبنی، می‌تواند به بهبود عملکرد سیستم گوارش و جذب مواد مغذی در بدن کمک کند.
  5. افزایش ایمنی بدن: کشک به عنوان یک منبع پروبیوتیک، می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با عفونت‌ها کمک کند.

با این ویژگی‌های منحصر به فرد، کشک به عنوان یک محصول لبنی مفید و مغذی توصیه می‌شود.

این مقاله از دست ندید!  فواید نوشیدن آبلیمو و عسل در صبح

کله جوش اصفهان

کله‌جوشی که در اصفهان طبخ می‌شود، شامل نعنا، پیاز، روغن، زردچوبه و گاهی شنبلیله به خاطر عطر، استفاده می‌شد، که دارای خواص فراوانی است. کشکی که درون آن ریخته می‌شود، بسیار مقوی است، به ویژه برای کودکانی که تغذیه کمی دارند و کم خوراک هستند و لاغر هستند. حتی برای اسهال مزمن، کشک همراه با نعنا مصرف می‌شد، به منظور تقویت و کمک به سلامت روده‌ها.

مواد لازم:

  • دو پیمانه کشک بومی
  • دو عدد پیاز متوسط
  • سیر (به مقدار دلخواه)
  • یک قاشق غذاخوری شنبلیله
  • یک قاشق غذاخوری نعنا خشک
  • یک دوم پیمانه گردو خرد شده
  • زردچوبه (به مقدار لازم)
  • نمک (به مقدار لازم)

طرز تهیه کله جوش اصفهان:

  • مرحله اول:

پیاز‌ها را خرد کنید و با مقدار کمی روغن درون قابلمه تفت دهید تا رنگ دهد.
سپس سیر خرد شده را به همراه مقداری زردچوبه و مغز گردو اضافه کنید و کمی تفت دهید.
نکته: برای بهتر شدن قابلمه‌ها، بهتر است گردوها را با چاقو خرد کنید تا زیر دندان بیایند.

  • مرحله دوم:

۱. دو لیوان آب را به قابلمه اضافه کنید و منتظر بمانید تا به جوش آید.
۲. وقتی آب جوش آمد، بلافاصله کشک را به قابلمه اضافه کنید و با دسته قاشق یا مخلوط‌کن خوب بزنید تا کاملاً در آب حل شود.
۳. قبل از آغاز جوش خوردن، حرارت زیر قابلمه را کم کنید و کشک را به قابلمه اضافه کنید.

  • مرحله سوم:

۱. سپس نعناع را داغ کنید و به قابلمه اضافه کنید، سپس به مدت حدود ۱۵ دقیقه با شعله ملایم بجوشانید. میزان نمک بستگی به شوری کشک دارد. اگر کشکی که استفاده می‌کنید به اندازه کافی نمک ندارد، بهتر است از مقداری نمک نیز استفاده کنید.

این مقاله از دست ندید!  چکار کنیم در سن بالا بدنمان شل نباشد

نکته: کشک دارای مزاج سرد و خشک است.

خواص نعنا:

همانطور که می‌دانید، نعنا خواص درمانی بسیاری دارد که در روایات ما ذکر شده است. این گیاه یک آنتی‌اکسیدان قوی است و برای درمان عفونت‌های بدن مفید است.

  1. نعنا برای سرماخوردگی بسیار مفید است.
  2. این گیاه برای کاهش نفخ معده و بیماری‌های روده و بهبود هضم غذا بسیار مفید است.
  3. استفاده از نعنا به همراه بارهنگ، برای کودکان و نوزادانی که از دلدرد رنج می‌برند، آرامش بخش است.
  4. جویدن چند برگ نعنا در صبح برای خانم‌های باردار که صبح‌ها دچار ویار می‌شوند، تسکین بخش است.
  5. جویدن برگ نعنا معجزه می‌کند و بوی بد دهان ناشی از عفونت لثه را از بین می‌برد.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *