اگر فکر می کنید که شریک زندگی خود را پیدا کرده اید،این امکان وجود دارد که دوهفته باشد که با هم هستید، یا شاید هشت سال است که با هم آشنایید! اما اگر هر دوی شما قصد ازدواج دارید بهترین زمان ازدواج چه زمانی است؟ در بیشتر زمانها عاشقانه های زوجها وتجربیات آنها عجیب وغریب هستند، پژوهشگرانی که فرآیندهای رابطه را مطالعه میکنند، ازسؤالاتی آگاه هستند که زوجها هنگام بررسی و ساختن زندگی آینده خود با آن دست و پنجه نرم میکنند، مانند این که: یک زوج چه مدت زمانی بعد ازشروع آشنایی باید ازدواج کنند؟ بعد ازدوسال؟ بعد ازپنج سال ؟ آیا دلیلی برای صبر وجود دارد؟
تحقیقات نشان می دهند که آشنایی به مدت زمان سه سال یا بیشتر به طورقابل توجهی احتمال طلاق را در آینده زوجین تا 50 درصد کاهش می دهد، البته این بازه های زمانی نمی تواند برای همه صحیح باشد و آشنایی در سنین وشرایط مختلف هم ی تواند روی این موضوع تاثیرگزار باشد. بعضی زوج ها به صورت کاملا غریبه با هم آشنا می شوند و بعضی از قبل با هم آشنایی دارند.
مرکز مشاوره روانشناسی داناک مشاور پیشنهاد ی کند به جای تمرکز بر مدت زمان آشنایی برای تصمیم گیری برای ازدواج ازراه های دیگری هم برای شناخت بهترهمدیگر، استفاده کنید. بهتر است به بررسی این مورد بپردازید که :
آیا ازدواج را به عنوان راهی برای تغییر یک رابطه می بینید؟
جشن عروسی شما ممکن است فوق العاده باشد، اما ازدواج کردن یک تجربه جادویی نیست که فوراً یک رابطه ناپایدار و ناسالم را به یک رابطه پایداروسالم تبدیل کند. یکی ازدلایلی که برخی از زوج ها در طول دو سال اول ازدواج با کاهش شدید رضایت مواجه می شوند ممکن است این باشد که آنها ازدواج کرده اند تا رابطه خود را تغییردهند.
مدت زمان آشنایی و حد و مرزها
مرحله اول آشنایی :مکان و زمان آشنایی
آشنایی های پیش از ازدواج می تواند از طریق اینترنت، گروه دوستان، جمع خانوادگی، گروه اجتماعی، مهمانی یا سفر یا هر یک ازمکانهای بیشمار مختلف دردنیا انجام شود. بعد ازاین که افراد با هم آشنا شدند بدنبال فرصت هایی هستند که یکدیگر را بیشتر بشناسند و قرارهایی برای ملاقات داشته باشند.
مرحله دوم آشنایی :کنجکاوی، علاقه و شیفتگی
این مرحله که به عنوان مرحله جذب نیز شناخته می شود، زمانی است که عشق و علاقه افراد نسبت به هم بیشترآشکارمی شود. همچنین دراین مرحله ممکن است صمیمیت فیزیکی رخ دهد.جذابیت اولیه برای زوجین اغلب شامل ویژگی های فیزیکی فرد مقابل است و شامل مواردی مانند ظاهر بیرونی، تیپ بدنی وعلایق و ویژگی های شخصیتی افراد می شود. در این مرحله تفاوت ها مورد توجه قرار نمی گیرند یا با افکاری مانند “خیلی مهم نیست” یا “او تغییر خواهد کرد” نادیده گرفته می شوند.
معمولاً زوجها در این مرحله بعد ازقرارهای ملاقات، تعارض های زیادی ندارند، زیرا هر یک واقعاً تلاش میکند تا طرف مقابل را تحت تأثیر قرا دهد. افراد در این مرحله معمولا به این فکر نمی کنند که “آیا این شخص مناسب من است یا نه” ؟ بلکه بیشتر روی این موضوع تمرکز می کنند که چه کاری می توانم انجام دهم تا این شخص از من خوشش بیاید؟ و کنار من بماند این مرحله بسته به بلوغ، تجربه و درک افراد ممکن است 3 یا 4 ماه طول بکشد.
مرحله سوم: “روشنگری” و زوج شدن
در طول این مرحله از رابطه، هورمونها آرام میشوند و واقعیت رابطه دیده می شود. اعتماد بین افراد قویتر می شود و ممکن است در مرحله بعدی صمیمیتهای بیشتری ایجاد شود زیرا افراد خود واقعی و طبیعی خود را به هم نشان می دهند.هر دو زوج متوجه ضعف ها و تفاوت ها یا نقص های هم می شوند.
در این مرحله از رابطه، زوجها به تفاوتهای هم توجه میکنند و حتی ممکن است شروع به شکایت یا تلاش برای حل مشکلات کنند. همانطور که صمیمیت بین دو نفر ایجاد می شود، خودافشایی بیشتری ظاهر می شود، چه به صورت کلامی و چه به صورت غیرکلامی، زیرا زوج ها به شیوه هایی رفتار و عمل می کنند که بیشتر شبیه زندگی روزمره خود هستند و کمتر از خود سانسوری استفاده می کنند. بهتر است در این مرحله افراد به بررسی رویکردهای روانشناسی یکدیگر بپردازند.
مرحله چهار: تعهد یا مشارکت
در این مرحله از یک رابطه، زوج ها باید درک خوبی از ارزش ها، سبک زندگی و اهداف همسرشان برای آینده داشته باشند. باید یک رابطه و رفت و آمد با خانواده و دوستان یکدیگر وجود داشته باشد و این ممکن است شروع مرحله تعهد باشد.گفتگوهای باز و صادقانه باید در حالی انجام شود که زوج ها حال و آینده خود را با هم برنامه ریزی می کنند.
سوالات در مورد تعداد فرزندان، امور مالی، شغل، اهداف آینده و سبک زندگی باید به طور کامل مورد بحث قرار گیرند. تفاوتها در این مراحل طبیعی است و زوجها یاد میگیرند که چگونه این تفاوتها را با یکدیگر مدیریت کنند، یاد می گیرند که خود و رابطه شان را چگونه هدایت کنند. همچنین در این مرحله افراد در رابطه بین خود بازنگری می کنند و تصمیم می گیرند که به رابطه خود پایان دهند یا خود را برای ازدواج آماده کنند.
افراد به چه دلایلی با هم آشنا می شوند؟
قرارهای ملاقات راهی است برای اینکه دو نفر با یکدیگر آشنا شوند و بفهمند که آیا می خواهند با هم رابطه داشته باشند یا خیر. این بخش مهمی از زندگی افراد است. گاهی اوقات افراد به این دلیل که به داشتن رابطه جنسی علاقه مند هستند، قرارهای ملاقات و آشنایی را انتخاب می کنند، اما گاهی اوقات به دنبال رابطه ای طولانی مدت تر و به دنبال شریکی برای زندگی مشترک هستند. با پیشرفت رابطه، زوج ها ممکن است به آینده مشترک خود فکر کنند و برنامه ریزی کنند.
قرار ملاقات در یک رابطه چیست؟
قرار ملاقات زمانی است که دو نفر دورهم جمع می شوند تا یکدیگر را بهتر بشناسند. زمانی است که دو نفر تصمیم میگیرند زمان با کیفیتی را به تنهایی با هم بگذرانند و کاری را انجام دهند که هر دو از آن لذت میبرند. این راهی برای شروع رابطه و آشنایی با کسی است که به او علاقه دارید.
در این مرحله، افراد ممکن است انتظارات و احساسات متفاوتی نسبت به تعهد داشته باشند. برخی از افراد ممکن است خواهان یک رابطه متعهدانه باشند که در نهایت منجر به ازدواج شود، در حالی که برخی دیگر ممکن است فقط از داشتن یک دوست دختر یا دوست پسر خوشحال باشند.
مهم است که به یاد داشته باشید که دوستیابی گاهی اوقات می تواند دشوار باشد، اما همچنین بسیار سرگرم کننده است. زوج ها یکدیگر را ملاقات می کنند و با هم آشنا می شوند و گاهی اوقات تصمیم می گیرند به یک رابطه متعهدانه ادامه دهند. نتیجه هر چه که باشد، آشنایی بخش مهمی از زندگی است و به این معنی است که کسی را پیدا کنید تا درکنار او زندگی کنید.
کارهایی که در مراحل اولیه قرار ملاقات نباید انجام داد
هنگام شروع یک رابطه جدید، مهم است که به یاد داشته باشید در مراحل اولیه قرار ملاقات چه کاری را نباید انجام دهید.هیجان و عجله نداشته باشید.یکی از مواردی که باید از آن اجتناب کنید، حدسهایی در مورد شریک زندگی خود یا مراحل مختلف یک رابطه است. مهم است که به جای حدس زدن چیزها، صریح و صادقانه با یکدیگر صحبت کنید.
نکته دیگری که در قرارهای عاشقانه باید به آن توجه کنید این است که در کارها عجله نکنید. برای شناختن شخص و لذت بردن از مراحل اولیه قرارگذاشتن، وقت بگذارید فشار زیادی به رابطه وارد نکنید وانتظارات نامعقول نداشته باشید درنهایت، حفظ حقوق و مرزهای خود مهم است. در مورد چیزهایی که برای شما مهم هستند با فرد مقابل صحبت کنید و سازش نکنید یا اجازه ندهید شخص دیگری زندگی شما را به شما دیکته کند و نظرات خود را به شما تحمیل کند. به یاد داشته باشید که ازروند آشنایی وملاقات با افراد جدید لذت ببرید. و از هفت رواشناس برتر تهران می توانید مشاوره بگیرید.
دلبستگی، انتظارات و تعیین حد و مرزها
صادق و پذیرا باشید و حد و مرز خودتان را تعریف کنید که چه نوع رفتاری با شما خوب است و چه چیزی خوب نیست؟ آیا دررابطه با صمیمیت فیزیکی و جنسی محدودیت هایی دارید؟ مراقب حسادت باشید و آن را کنترل کنید. اگر یک وابستگی عاطفی قوی به کسی که با اودر رابطه هستید دارید و او چنین احساسی نسبت به شما ندارد به عنوان مثال، شما ممکن است بخواهید فقط با یک نفر قرارملاقات بگذارید، اما آن شخص می خواهد آزاد باشد تا با افراد دیگرهم قرار ملاقات بگذارد بهتراست در مورد انتظارات خود با او صحبت کنید و از طرف مقابل نیزانتظار صداقت داشته باشید. بهتراست برخی از انتظارات خود را از رابطه مشخص کنید:
- آیا هر دوی ما آزاد هستیم که با افراد دیگر قرارملاقات یا رابطه جنسی داشته باشیم؟
- آیا اشکالی ندارد که فقط یکی از ما با افراد دیگر قرار و/یا رابطه جنسی داشته باشد؟
- اگر یکی از ما وابستگی عاطفی قوی پیدا کند، آیا حاضریم در این مورد بحث کنیم؟
- آیا هر کدام از ما انتظار داریم این رابطه بعدا جدی تر شود؟ اگر این رابطه به همین صورت باقی بماند اشکالی ندارد؟
نظرات کاربران